Advertisement

Euroleague Yeni Başlıyor- Can ÖCAL


EUROLEAGUE YENİ BAŞLIYOR

Euroleague’in 4. haftası sona erdi. Biz de yavaş yavaş artık takımların nesi var nesi yok anlamaya başladık. Tek tek grupları analiz etmeden önce öne çıkan takımlardan bahsetmek istiyorum. Bunlardan ilki kesinlikle Cibona Zagreb…Çok iyi takım kurdular ve Olympiakos’u yenerek de bunu kanıtladılar. Bu hafta Unicaja’ya yenilseler de biz çeyrek final yaparızın sinyallerini verdiler. Diğer öne çıkan takım ise Lottomatica Roma… Bu hafta deplasmanda TAU Ceramica’yı yenerek nasıl bir takım olduklarını kanıtladılar. Sani Becirovic’i bir türlü göremeyen ve Lottomatica Roma’ya kaptıran Efes Pilsen’e de saygılar ayrıca… Neyse gruplara ve takımlara geçelim. Gruplardaki sıralamayı genel averaja göre değil ikili averaja göre yansıtıcam arkadaşlar şimdiden söyliyim.

A GRUBU
1) Cibona Zagreb 3-1
2) Olympiakos 3-1
3) Maccabi Elite Tel Aviv 2-2
4) Air Avellino 2-2
5) Unicaja Malaga 2-2
6) Le Mans 0-4

A grubunda mutlak favori Olympiakos Cibona’dan ağır bir darbe aldı. Açıkçası toplama bir takım olmanın zorluklarını yaşıyorlar. Mesela Lynn Greer gibi bir guard Papaloukas yüzünden yedekte. Nikola Vujcic hiçbir şey yapmıyor. Josh Childiress işine gelirse oynuyor. Bunun gibi. Grubu birinci bitireceklerini düşünsem de Olympiakos için her şey okadar da toz pembe görünmüyor. Cibona Zagreb ise Davor Kus, Nikola Prkacin ve Rawla Marshall önderliğinde iyi bir takım olduklarını ve çeyrek finali zorlayacaklarını gösterdiler. Kimse bizi hafife almasın kısmı da cabası. Maccabi eski maccabi değil çeyrek final onlar için sürpriz olur bu hafta Unicaja Malaga ile oynayacaklar ve bu maç biraz grubu şekillendirecek diye düşünüyorum . Air Avellino ise geçen haftaki sürptiz Unicaja galibiyetiyle yarışa ortak oldu ama hayalleri okadar uzun sürmeyebilir.

B GRUBU
1) Regal FC Barcelona 3-1
2) Montepaschi Siena 3-1
3) Panathinaikos 3-1
4) Aseco Prokom 2-2
5) Sluc Nancy 1-3
6) Zalgiris Kaunas 0-4

B grubu açıkçası üst düzey üç takımıyla inanılmaz keyifli ve alt düzey üç takımıyla bir okadar sıkıcı bir grup. Mesela bu hafta üstteki üçlü alttaki üçlüyle oynayacaklar ve sürpriz çıkma ihtimali yok gibi bir şey. Bunun dışında Barca, Siena ve Panat birbirleriyle birer kez oynadılar ve Barca Panat’ı, Siena Barca’yı ve Panat ise Siena’yı devirdi. Şimdi bu üçlüye bakıcak olursak. Siena kimsenin eline bakmıyorlar bu ligin CSKA ile birlikte en takım gibi takımı. Baarcelona ve Panathinaikos’ta ise işler biraz farklı. Barcelona’da Ersan ve Navarro sahneye çıktığında işler iyi gidiyor. Panathinaikos ise Diamantidis’siz bir hiçten farksız. Bir sürpriz olmazsa Siena lider olur, Barcelona ikinci, Panathinaikos üçüncü ve Prokom dördüncü olur. Ama bu üç takımı eğer Final-Four’da görürseniz asla şaşırmayın derim.

C GRUBU
1) Lottomatica Roma 3-1
2) TAU Ceramica Vitoria 3-1
3) Fenerbahçe Ülker 3-1
4) Alba Berlin 2-2
5) Joventut Badalona 1-3
6) Union Olimpija 0-4

C grubunda TAU Ceramica’nın eski TAU Ceramica olmadığı konusnda herkes hem fikir artık. Bunun dışında Lottomatica Roma çok iyi bir takım olduğunu gösterdi. Sani Becirovic’in önderliğinde çok iyi maçlar çıkarıyorlar. Fenerbahçe Ülker ise son iki maçını kılpayı da olsa kazanarak kazanma alışkanlığı edindiğini bizlere kanıtları. Gordan Giricek, Semih Erden, Ömer Aşık ve Ömer Onan olmadan bu periyodu mükemmel atlattılar. Şimdi haftaya Lottomatica Roma’yı yenerlerde TAU ile zirvede baş başa kalacaklar. Açıkçası pek de zor olmadığını düşünüyorum. Joventut ise Ricky Rubio ve özellikli de Rudy Fernandez’i çok atıyorlar bu belli. Bu gruptan hiçbir takımın Final-Four’a kalabileceğini sanmıyorum. Ama Fenerbahçe Ülker artık eski Efes Pilsen gibi olmaya başladı sanırım.

D GRUBU
1) CSKA Moskova 4-0
2) Real Madrid 2-2
3) Partizan Igokea 2-2
4) Efes Pilsen 2-2
5) Panionios On Telecoms 2-2
6) Armani Jeans Milano 0-4

Görünen köy klavuz istemez. CSKA bu gruba extra large. Diğer taraftan diğer takımlar ise hemen hemen aynı ayarda. Efes Pilsen Panionios’a yenilerek hem kendini tehlikeye attı hem de rakibini havaya soktu bu hafta da Partizan’ı yendiler. Muhtemelen haftaya da AJ Milano’yu yenip ilk yarıyı şaka maka 3. sırada tamamlayacaklar. Yani bu ne demek Partizan, Efes Pilsen ve Real Madrid üçlüsünden ikisi Panionios’un gerisinde tamamlayacak ilk yarıyı. CSKA bu sene geçen seneki takım değil herkes bunun farkında. Matjaz Simodis de henüz iyileşmedi sakat fakat yine de CSKA Moskova bu ligin Siena ile birlikte en güçlü ekibi. Bu ikili adeta savunma nasıl yapılır gözümüze sokuyorlar. Açıkçası Efes Pilsen artık gerçekten iyi bir menajer’e ihtiyaç duyuyor çünkü işlerin kötü gittiğini söylemek için süper zeki olmaya gerek yok. Engin Atsür ve Sinan Güler benche yapışmış durumdalar gerçekten yazık oluyor. Böyle gidecekse Efes kapansın çok ciddi söylüyorum kapansın her şeyden önce kendilerine ihanet ediyorlar çünkü…

Neyse Efes konusuna girersek bu yazı bitmez. Şimdilik durumlar böyle kendinize iyi bakın


CAN ÖCAL
Euroleague Yeni Başlıyor- Can ÖCAL Euroleague Yeni Başlıyor- Can ÖCAL Reviewed by Adsız on 17:15 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.