Advertisement

Transfere Hızlı Başlangıç

Kadınlar Basketbol Ligi'nin iki finalisti Fenerbahçe ve Galatasaray Medical Park, gelecek sezon için transfere hızlı girdiler. İki takım da önemli yıldızlara imza attırarak yeni sezona da oldukça iddialı gireceklerinin sinyallerini verdiler..

Son şampiyon Fenerbahçe, Avustralyalı yıldız oyuncusu Penny Taylor'ın sözleşmesini 1 yıl daha uzattığını açıkladı. Hatırlanacağı gibi, Diana Taurasi olayından sonra Taylor da takımdan ayrılmak istediğini belirtmiş ve ülkesine döndüğü açıklanmıştı. Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe forması ile ligde 10, Euro League'de ise 9 maça çıkan, 30 yaşındaki ve 1.85 boyundaki yıldız forvet, forma giydiği bu maçlarda ligde; 18.7 sayı, 4.6 ribaund ve 2.8 asist ortalamaları ile oynarken, EuroLeague'de ise; 19.2 sayı, 7.6 ribaund ve 3.7 asist ortalamaları ile görev yapmıştı. Her ne kadar şimdilik bir gelişme olmasa da, Taylor'ın takıma dönmesi ile birlikte Taurasi konusunda da mesafe kat edebilir Sarı-Lacivertli kulüp bundan sonra..


Normal sezon lideri ve lig finalisti Galatasaray Medical Park'ta ise iki önemli imza geldi şimdiden. Son EuroLeague Final-Four MVP'si ve Avrupa basketbolunun yükselen değeri olan İspanyol yıldız oyuncu Alba Torrens ile 2 yıllık anlaşma sağlandığı açıklandı. 22 yaşındaki ve 1.92 boyundaki Torrens, guard ve forvet mevkilerinde oynayabiliyor. Geçtiğimiz yıl Halcon Avenida forması giyen yıldız oyuncu, takımının finalde Sparta&K Moscow Region'u 68-59 mağlup ettiği maçta 13 sayı kaydetmiş, EuroLeague'de ise sezonu 15.8 sayı ortalaması ile tamamlamıştı..


Sarı-Kırmızılılarda bir önemli imza haberi daha geldi bugün. Henüz resmi açıklama olmasa da, Galatasaray basketbolunun her zaman nabzını tutan GsBasket.org'dan gelen haberlere göre, artık takımla özdeşleşen milli guard Işıl Alben ile 2+1 yıllık yeni anlaşma sağlandı. Anlaşmanın son senesindeki opsiyonun ise Avrupa'da bir takıma gitmesi halinde geçerlilik kazanacağı açıklandı. Yaşadığı çok ciddi diz sakatlıklarının ardından geçtiğimiz sezon formasına tekrar kavuşan ve Sarı-Kırmızılı forma ile ligde 30, EuroLeague'de ise 12 maça çıkan 25 yaşındaki ve 1.70 boyundaki yıldız oyuncu, ligde; 4.9 sayı, 3.5 ribaund ve 3.5 asist ortalamaları ile oynarken, EuroLeague'de ise 4.8 sayı, 3.5 ribaund ve 2.9 asist ortalamaları ile forma giymişti..
Transfere Hızlı Başlangıç Transfere Hızlı Başlangıç Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:41 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.