Advertisement

Trabzonspor Evinde Kazandı (85-79)

Beko Basketbol Ligi'nin 28. Hafta maçında Erdemirspor'u konuk eden Medical Park Trabzonspor, rakibini 85-79 mağlup ederek üç maç aradan sonra galibiyetle tanıştı. Uzun bir aradan sonra tam kadro olarak oynayan Bordo-Mavililer, istekli oyunu ile dikkat çekerken, Erdemirspor ise aynı direnci dönem dönem ortaya koysa da galibiyet için yeterli olmadı. İki takım da haftayı 10 galibiyet ve 18 mağlubiyet ile tamamladı..

Medical Park Trabzonspor'da sakatlığı nedeniyle bir süredir forma giymeyen ABD'li guard Alvin Snow bu maçla birlikte tekrar parkelere dönerken, geçtiğimiz hafta Banvit maçında başını saha kenarındaki demirlere vurarak oyuna devam edemeyen Igor Milosevic de bu maçta görev aldı. Konuk ekip Erdemirspor'da ise sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan ABD'li oyuncu Mike Hall bu maçta görev alamadı..

İlk bölümde her iki takım da dış şutlarda etkili olamazken, maçtaki şut yüzdesi de bir hayli düşüktü. Boyalı alan ve penetre sonrası potaya yakın atışlarla skor üretilen maçta, ilk periyotu Hakan ve Barbour'un hücum etkinliği ile konuk Erdemirspor 20-21'lik üstünlükle tamamladı. İkinci periyotta hücumda daha iyi organize olan ve Milosevic'in kontrolündeki hücumlarda Ali Karadeniz-Vlado Dragojlovic ikilisini boyalı alanda iyi kullanan Medical Park Trabzonspor, skor üstünlüğünü de eline aldı ve maçın ilk yarısını 43-36'lık üstünlükle geçen taraf oldu..

Hücumdaki bu istekli oyununu savunmada da sürdüren ve üçüncü periyotta da oyunun kontrolünü elinde bulunduran Bordo-Mavililer, özellikle kenardan gelen İlker Türel'in etkili performansı ile farkı da açmaya devam etti. İlker'in hem savunma performansı ile Erdemir'in oyun düzenini bozması, hemde asistleri ile takımına sayılar kazandırması maçta fark yaratan unsurlardan biri oldu. Üçüncü periyotu 69-53'lük üstünlükle tamamlayan Medical Park Trabzonspor, son çeyrekte bu farkın etkisi ile rölanti bir oyun sergileyince konuk Erdemirspor hızla farkı eritmeye başladı. Barbour'un hırsı ile bulduğu sayılara, Thomas ve Hakan'dan da katkı gelince son bölümde 14-2'lik bir seri yakalayan Erdemir, maçın sonlarında ise kritik hücumlardan sonuç alamayınca serbest atışlardan da yüksek yüzde ile skor üreten Bordo-Mavili ekip maçı da 85-79'luk skorla kazanan takım olmayı başardı..

Sezonun flaş ismi Ali Karadeniz, ürettiği 30 sayı ile yine maçın en skorer ismi olmayı başardı. Antwain Barbour'un 20 sayısı mağlubiyeti önleyemedi..


SALON: 19 Mayıs Spor Salonu

HAKEMLER: Rüştü Nuran – Tekin Özübir – Aydın Karaçam

MEDİCAL PARK TRABZONSPOR (85): İlker Türel 5 (1 ribaund- 8 asist), Igor Milosevic 10 (1 ribaund- 2 asist), Ali Karadeniz 30 (9 ribaund- 3 asist), Ersin Görkem 9 (1 ribaund), Goran Cakic 7 (2 ribaund), Derrick Obasohan 15 (3 ribaund- 3 asist), Alvin Snow 3 (3 ribaund- 4 asist), Vladislav Dragojlovic 6 (4 ribaund)

ERDEMİR (79): Oktay Yılmaz 4 (1 ribaund), Altan Erol 5 (2 ribaund- 3 asist), Melih Yıldız (2 ribaund- 1 asist), Eren Beyaz 2, James Thomas 17 (11 ribaund), Antwain Barbour 20 (6 ribaund- 1 asist), Erkan Veyseloğlu 7 (2 ribaund), Hakan Demirel 18 (3 ribaund- 5 asist), Melih Sevda 3 (1 ribaund), Emre Ekim 3 (4 ribaund)

1.PERİYOT: 20-21
2.PERİYOT: 23-15
3.PERİYOT: 26-17
4.PERİYOT: 16-26
Trabzonspor Evinde Kazandı (85-79) Trabzonspor Evinde Kazandı (85-79) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 18:37 Rating: 5

1 yorum:

gazetecifatihseker dedi ki...

ali varsa sorun yok

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.