Advertisement

Fenerbahçe Ülker Zirveyi Garantiledi (70-72)

Beko Basketbol Ligi'nin 28. Hafta maçında Fenerbahçe Ülker'i Sinan Erdem Arena'da konuk eden Efes Pilsen, rakibine uzatma periyotu sonunda 70-72'lik skorla mağlup olmaktan kurtulamadı. Fenerbahçe Ülker, bu galibiyetle normal sezonu birinci sırada bitirmeyi de garantiledi..


Ufuk Sarıca ile birlikte çıkışa geçen Efes Pilsen'de sakatlığı süren Bostjan Nachbar ve ABD'li guard Flip Murray bu maçta forma giymediler. Fenerbahçe Ülker'de ise sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan; Engin Atsür, Mirsad Türkcan ve Gasper Vidmar'ın yanı sıra, Sarunas Jasikevicius ve Tarence Kinsey de sakatlıkları nedeniyle bu maçta forma giymeyen isimlerdi..

Zorlu mücadele; özellikle savunmaların öne çıktığı, düşük şut yüzdeli ve kısır skorlu geçti. Mücadele; pota altında Oğuz Savaş - Kerem Gönlüm, dışarıda ise Igor Rakocevic - Roko Ukic düellosu şeklinde geçti. Tabi Fenerbahçe Ülker adına, özellikle kritik bölümlerde ekstra katkı Marko Tomas ve Emir Preldzic'ten gelince bu kalitesi düşük ama çekişmeli maçı kazanan taraf Fenerbahçe Ülker oldu..

Maçın ilk periyotunu 12-15 önde geçen Fenerbahçe Ülker, ilk yarıyı da 27-30'luk skorla önde geçen taraf oldu. Yaklaşık 43 dakika sahada kalan ve fark yaratan isimlerin başında gelen Ukic'in organize ettiği Fenerbahçe Ülker karşısında her ne kadar Kerem Gönlüm dışındaki yerlilerden pek katkı alamasa da Rakocevic'in skorer oyunu ile üçüncü çeyreği 44-43 önde tamamlmayan taraf Efes Pilsen oldu. Karşılıklı sayılarla geçen son periyotta skor genelde dengede seyretti. Özellikle son bölümü büyük heyecana sahne olan maçın normal süresi ise 62-62'lik eşitlikle sona erdi. Tabi son 5.7 kala Kerem Gönlüm eğer 2 serbest atışı da kaçırmasa belkide Efes Pilsen galip gelen taraf olacaktı. Uzatma periyotuna Oğuz ve Tomas'ın etkili oyunu ile giren Fenerbahçe Ülker, rakibine 8-10 üstünlük sağlayınca maçı da 70-72'lik skorla kazanan taraf oldu..

Fenerbahçe Ülker bu galibiyetle hem normal sezon liderliğini garantiledi hem de olası bir Play-Off eşleşmesine Efes Pilsen karşısında 1-0 önde başlama avantajını elde etti. Tabi bu maçla ilgili konuşurken, dar rotasyonlu Fenerbahçe Ülker'li oyuncuların istekli oyunu ile birlikte Efes Pilsen'li bazı oyuncuların "maç bitse de gitsek" havasında olmasının da altını çizmek gerekir..



SALON: Sinan Erdem Arena

HAKEMLER: Engin Kennerman-Alper Özgök-Serdar Ünal

EFES PİLSEN (70): Cenk Akyol 3 (2 ribaund-2 asist), Igor Rakocevic 20 (5 ribaund-1 asist), Lawrence Roberts 7 (6 ribaund), Kerem Tunçeri 6 (4 asist), Bootsy Thornton 5 (2 ribaund-1 asist), Kerem Gönlüm 19 (9 ribaund-1 asist), Ender Arslan 4 (3 ribaund- 3 asist), Nikola Vujcic 7 (1 ribaund), Sinan Güler (1 ribaund-1 asist), Ersin Dağlı (2 ribaund).

FENERBAHÇE ÜLKER (72): Roko Ukic 19 (11 ribaund-2 asist), Ömer Onan 5 (1 ribaund-1 asist), Darjus Lavrinovic 2 (7 ribaund), Kaya Peker (7 ribaund- 1 asist), Oğuz Savaş 17 (5 ribaund), Marko Tomas 11 (1 ribaund-5 asist), Sean May 8 (1 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 10 (4 ribaund-5 asist).



1.PERİYOT: 12-15

2.PERİYOT: 15-15

3.PERİYOT: 17-13

4.PERİYOT: 18-19

UZATMA: 8-10
Fenerbahçe Ülker Zirveyi Garantiledi (70-72) Fenerbahçe Ülker Zirveyi Garantiledi (70-72) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 22:15 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.