Advertisement

Son Gülen Efes (83-86)

Beko Basketbol Ligi'nin 29. Hafta maçında Akatlar BJK Cola Turka Arena'da karşı karşıya gelen Beşiktaş Cola Turka ve Efes Pilsen'in çekişmeli randevusunda gülen taraf 83-86'lık skor ile Efes Pilsen oldu. Bu sezon iki takımın oynadığı diğer maçlarda olduğu gibi yine son saniyelere kadar başabaş giden maçta tecrübeli isimleri ile sonuca giden Lacivert-Beyazlılar, olası bir Play-Off eşleşmesine de 1-0 önde başlama şansı yakaladı..

Mücadeleye Efes Pilsen daha iyi başlasa da, sonraki bölümde Ignerski-Ogilvy ikilisinin skorer oyunu ile skor üstünlüğünü eline alan Beşiktaş Cola Turka, maçın ilk periyotunu 25-19'luk üstünlükle geçen taraf oldu. Rakip uzunlara çabukluk avantajını iyi kullanan Ogilvy'nin sayıları ile ikinci periyotta da skor bulmakta zorlanmayan Siyah-Beyazlılar, Chatman'ın da skora katkısı ile hücumda zorlanmadı fakat Ender ve Cenk ile sayılar bulan Efes Pilsen skoru dengede tutmayı başardı. Maçın ilk yarısı ise Bekir Yarangüme'nin son saniyelerdeki üçlüğü ile 48-47 Beşiktaş Cola Turka lehine sonuçlandı..

Üçüncü periyota Ignerski-Serkan ikilisinin sayıları ile başlayan Beşiktaş Cola Turka, bu bölümde Nachbar'ın yüksek yüzdeli şutlarına çare bulamasa da, Serkan'ın orta mesafe şutları ve Ogilvy'nin ikili oyunlar sonrası pota altından ürettiği sayılarla üçüncü periyotu da 72-63'lük üstünlükle geçmeyi başardı. Son periyota baskılı savunma ile başlayan Efes Pilsen, Beşiktaş Cola Turka'nın sezon boyunca yaşadığı en büyük sıkıntı olan "tam saha baskı" karşısında rakibini top kayıplarına zorlayarak aradaki sayı farkını hızla eritmeye başladı. Bu bölümde dördüncü faulünü alırken başını parkeye çarparak kenara gelen günün etkili ismi Ogilvy'nin yokluğunu hisseden Siyah-Beyazlılar, günün tutuk isimlerinden Fedor'dan da hiçbir katkı alamayınca 5 kısalı sisteme dönmek zorunda kaldı ve bu da Efes Pilsen'in hücum ribaundları ile sayılar bulmasına yol açtı. İki takımın da set dışı bireysel hücumlar yaptığı son bölümde pota altını etkili kullanan Efes Pilsen farkı lehine açarken, Cüneyt'in üçlüğünün ardından taktik faulleri de iyi değerlendiren Efes Pilsen karşılaşmayı 83-86'lık skorla kazanmayı başardı.


SALON: Beşiktaş Cola Turka Arena

HAKEMLER: Rüştü Nuran, Kaan Büyükçil, Semih Vural

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (83): Serkan Erdoğan 17 (4 ribaund- 6 asist), Fedor Likholitov 4 (2 ribaund), Bekir Yarangüme 8 (3 ribaund), Mustafa Abi (1 ribaund), Cüneyt Erden 9 (3 ribaund- 4 asist), Hüseyin Beşok, Serhat Çetin (1 asist), Michal Ignerski 17 (9 ribaund- 1 asist), Marcelus Kemp (3 asist), Mire Chatman 4 (3 ribaund- 4 asist), Cevher Özer 2, Andrew Ogilvy 22 (7 ribaund)

EFES PİLSEN (86): Cenk Akyol 7 (4 ribaund), Igor Rakocevic 18 (3 ribaund- 3 asist), Lawrence Roberts 4 (2 ribaund), Kerem Tunçeri 13 (2 ribaund- 2 asist), Bootsy Thornton 4 (7 ribaund- 3 asist), Kerem Gönlüm 6 (3 ribaund- 1 asist), Ender Arslan 12 (1 ribaund), Nikola Vujcic (1 ribaund), Bostjan Nachbar 9 (6 ribaund- 3 asist), Sinan Güler 3 (1 ribaund- 1 asist), Ersin Dağlı 10 (9 ribaund- 1 asist)

1. PERİYOT: 25-19
2. PERİYOT: 23-28
3. PERİYOT: 24-16
4. PERİYOT: 11-23
Son Gülen Efes (83-86) Son Gülen Efes (83-86) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:57 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.