Advertisement

Derbide Galatasaray Farkı (81-73)

Beko Basketbol Ligi'nin 28. haftasının kapanış maçında Beşiktaş Cola Turka'yı Abdi İpekçi Arena'da konuk eden Galatasaray Cafe Crown, rakibini 81-73 mağlup ederek hem olası bir Playoff eşleşmesine 1-0 önde başlama avantajı yakaladı, hem de normal sezonu ikinci sırada bitirme adına çok önemli bir adım attı..

Mücadele Ermal ve Ogilvy'nin karşılıklı basketleri ile başladı. Ardından Johnson ile tempoyu yükselten Galatasaray Cafe Crown, yakaladığı 11-0'lık seri ile farkı lehine açmayı başardı. Beşiktaş Cola Turka'nın savunma zaaflarını birebirlerde iyi değerlendiren Sarı-Kırmızılılar karşısında alan savunması deneyen konuk ekip, rakibinin yüksek yüzdeli şutlarına engel olamayınca farkı kapatmayı başaramadı. Shipp ve Ermal'in sayılarına Kemp-Serkan ikilisi ile yanıt veren Siyah-Beyazlılar, daha iyi organize olan rakibi karşısında ilk periyotu 24-21 geride tamamlamaktan kurtulamadı. İkinci periyota Ignerski'nin üçlüğü ile başlanırken, ilk bölümde iki takım da dış şutlara yönelmek zorunda kaldı. Bu bölümde Caner'in dinamizmi ile hücumda etkili olan Galatasaray, yine skor üstünlüğünü sağlamayı başardı. Tutku'nun da sayıları ile farkı çift hanelere çıkaran ev sahibi ekip, karşılıklı sayılarla geçen son bölümde üstünlüğünü sürdürdü ve maçın ilk yarısı Galatasaray Cafe Crown'ın 46-36'lık üstünlüğü ile tamamlandı..

Maçın ikinci yarısına her iki takım da hücumda durgun başladı. Karşılıklı boş hücumların ardından Serkan-Cevher-Chatman üçlüsü ile sayılar bulan Beşiktaş Cola Turka, Ermal'in sayılarına da engel olamadı. Sarı-Kırmızılıların tempoyu kontrol edemediği bu çeyrekte konuk ekip farkı eritmeyi başardı. Periyotta son dakikaya girilirken Chatman turnikesi ile uzun bir aradan sonra öne geçmeyi başaran Beşiktaş Cola Turka, Serkan-Ignerski ikilisinin Alley-oop basketi ile de üçüncü periyotu 56-57 önde tamamladı. Son çeyreğin ilk basketi maçın yıldızı Ermal'den geldi. Ermal ile üst üste sayılar bulan ev sahibi ekip, Ogilvy'nin basketine engel olamayınca bitime 5.21 kala skor 62-62'ye geldi. Maçta son 5 dakika ise tamamen Galatasaray Cafe Crown'ın kontrolünde ve üstünlüğünde geçti. Birçok değişik varyasyon deneyen, hatta bir ara Cevher-Ignerski ikilisini pota altı rotasyonuna alan coach Ergin Ataman, hücumda bir türlü düzeni sağlayamayınca Galatasaray Cafe Crown farkı yeniden açmayı başardı. Caner-Shumpert ikilisinin sayılarına Kemp'in basketleri ile yanıt gelse de son bölümde serbest atışlardan sayılar bulan ev sahibi Sarı-Kırmızılılar maçı da 81-73'lük skorla kazanmayı başardı..

Ligdeki ilk maçta 22 sayı kaydeden Ermal Kurtoğlu, bu maçta da 24 sayı kaydetmeyi başardı. Beşiktaş Cola Turka cephesinde ise en skorer isim 18 sayı bulan Ogilvy olurken, savunmadaki performansı ise yine vasatı aşmadı genç oyuncunun. İki takım da maçı 40 ribaund ile tamamlarken, dış şutlardaki düşük yüzdeler de skor toplamını biraz dengeleyen unsurların başında geldi. Tabi Galatasaray'ın 11/16 ile serbest attığı maçta Beşiktaş'ın da 8/15 ile oynaması bir başka ilginç istatistik oldu..


SALON: Abdi İpekçi

HAKEMLER: Aytuğ Ekti, İsmail Aydın, Fatih Arslanoğlu

GALATASARAY CAFE CROWN (81): Josh Shipp 5 (9 ribaund- 3 asist), Jerry Johnson 7 (4 ribaund- 5 asist), Caner Topaloğlu 16 (1 ribaund- 2 asist), Preston Shumpert 13 (4 ribaund- 2 asist), Tutku Açık 6 (2 ribaund- 3 asist), Luska Andric 2 (5 ribaund- 1 asist), Radoslav Rancik 5 (2 ribaund), Haluk Yıldırım (2 ribaund- 1 asist), Evren Büker 3 (1 ribaund), Ermal Kurtoğlu 24 (7 ribaund)

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (73): Serkan Erdoğan 17 (4 ribaund- 4 asist), Fedor Likholitov 5 (2 ribaund), Bekir Yarangüme (3 ribaund- 1 asist), Mustafa Abi, Cüneyt Erden 3, Hüseyin Beşok (2 ribaund), Michal Ignerski 5 (9 ribaund), Marcelus Kemp 13 (2 ribaund- 2 asist), Mire Chatman 8 (6 ribaund- 3 asist), Andrew Ogilvy 18 (5 ribaund- 2 asist)

1.PERİYOT: 24-21
2.PERİYOT: 22-15
3.PERİYOT: 10-21
4.PERİYOT: 25-16
Derbide Galatasaray Farkı (81-73) Derbide Galatasaray Farkı (81-73) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 23:08 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.