Advertisement

Olin Edirne 77 - 76 G.Saray Café Crown (Olin Edirne G.Saray'ın Kâbusu Oldu)


Haftanın başından beri en çekişmeli geçmesi beklenen maç Olin Edirne - Galatasaray Café Crown maçıydı. İki takımın play-off'ta eşleşmesi oldukça olası. İlk maçı İstanbul'da kazanan Olin Edirne sahasında da kazanıp 1-0 önde başlamayı hedefliyordu, Galatasaray ise durumu dengelemeyi.

Tüm bu ihtimallerin göz önünde bulundurulduğu mücadele karşılıklı sayılarla başladı ve ilk 2 dakika 5-5 eşitlikle geçildi. Galatasaray Café Crown dribbling ile Olin savunmasını delmeye çalışırken ev sahibi ekip ise Seibutis önderliğinde organize oldu. Savunma mantalitelerinin sağlam olduğunu bildiğimiz iki koçun takımları ilk 10 dakikaya göre yüksek sayılabilecek bir skor ürettiler. 20-24 Galatasaray Café Crown üstünlüğüyle geçilen ilk çeyrekte Ermal'in faul problemine girmesiyle beraber oyuna sürülen genç Sertaç'ın Samardsizki'yi beklenenden iyi savunması, üzerine parmak basılması gereken bir konu idi.

İkinci çeyrekte de yüksek skorla devam eden mücadelede Edirne taraftarlarının topluca sarfettiği "Galatasaray kümeye." tezahüratı çok gereksizdi, hoş olmadı. Seth Doliboa'nın sıçrama yeteneğinin ne kadar hayvani boyutlarda olduğuna şahit olduğumuz bu bölümde sarı kırmızılıların yaptığı top kayıpları (9 top kaybı) dikkat çekti. Predrag Samardziski'nin boyalı alanda etkili olduğunu söyleyebiliriz ilk yarı itibariyle. 43-38 Olin Edirne önde kapattı yarıyı.

İlk yarının önemli notları, Doliboa ve Samardziski ikilisinden gelen 6 blok, Erdal Bibo'nun el üzerinden ve uzaklardan gönderdiği, Olin'e nefes aldıran üçlüğü, Jerry Johnson'ın Joshua Shipp'e yaptığı müthiş asist idi. Bunların dışında maça etki edecek olan oyuncuların faul problemine girmesi ayrı bir kategoride değerlendirilmeli. Olin Edirne'den Renaldas Seibutis'in devreyi 3 faulle kapattı ki onsuz Olin Edirne zorlanıyor zaman zaman. 4.faulünü erken alırsa maç ev sahibi ekip adına zora girebilir. Galatasaray'da ise Andric'in 3, Ermal'in 2 faullü oluşu da Samardsizki'nin performansının ikinci yarıda daha da artacağını, ona yapılan savunma dozajının biraz düşebileceğini gösterdi.

Kısa bir aranın ardından kaldığı yerden devam etti bu muhteşem maç. Üçüncü periyodu 59-51 önde tamamlayan Edirne ekibi, son çeyrekte farkı ilk kez çift haneli rakamlara çıkarmayı başardı Can Akın'ın müthiş asistiyle Doliboa'dan (64-54). Ancak kısa sürede seri yakaladı Galatasaray. 4 faulle kenardan gelen Ermal'den gelen kritik üçlükle bitime 6 dakika kala fark 1'e indi. 9-0'lık seri yakalayan konuk takım, Olin'e 4 hücumda topu potaya attırmadı bile. O dakikadan sonra iki takım için de gidip geldi maç. Son dakikalara ise damgasını Caner Ercan vurdu. Hiç şut kaçırmadan 8 sayı gönderdi sarı kırmızılıların potasına. Şüphesiz hiç kimse Caner'den böyle bir performans ve maçı kazandıran sayıyı atmasını beklemiyordu. Son saniyelerde kızışan maçı Evren'in sayısıyla lehine çevirdi Galatasaray. Bitime 5 saniye kala alınan Olin molasından sonra ise Galatasaray Seibutis'e odaklandı, Evren adamını kaçırdı ve Caner Ercan'ı kimse hesaba katmadı. Caner de çok rahat bir şekilde Olin'e galibiyetten ötesini getiren sayıyı bıraktı.

40 dakikası muhteşem bir mücadeleye sahne olan, savunmaların beklenen düzeyde olmadığı ancak son çeyrekte arttığı, Doliboa ve Samardziski'nin blokları ile dopdolu bir maç seyrettik. İstanbul'da da rakibini mağlup eden ve bu sezon Galatasaray'ı iki kez yenen tek takım ünvanını eline alan Olin Edirne, büyük ihtimalle Galatasaray Café Crown ile karşılaşacak play-offta ve bu seriye 1-0 önde başlayacak.

OLİN EDİRNE (77): Can Akın 7 (3 ribaund- 9 asist), Erdal Bibo 7 (4 ribaund), Vidas Ginevicius 6 ( 1 asist), Renaldas Seibutis 18 (3 ribaund- 1 asist), Caner Ercan 8, Ahmet Kaplan 2 (1 ribaund), Predrag Samardiski 15 (5 ribaund- 4 asist), Reha Öz 6 (2 ribaund), Seth Doliboa 7 (4 ribaund- 2 asist), Davud Kamer.

GALATASARAY CAFE CROWN (76): Josh Shipp 12 (12 ribaund- 1 asist), Jerry Johnson 12 (3 ribaund- 4 asist), Caner Topaloğlu, Preston Shumpert 9 (3 ribaund- 2 asist), Tutku Açık 9 (1 ribaund- 2 asist), Luska Andric 5 (4 ribaund), Radoslav Rancik 5 (1 ribaund- 1 asist), Haluk Yıldırım 3 (2 ribaund), Evren Büker 4 (7 ribaund), Sertaç Şanlı 6 (2 ribaund- 1 asist), Ermal Kurtoğlu 11 (1 ribaund)

1.PERİYOT: 20-24
2.PERİYOT: 23-13
3.PERİYOT: 16-14
4.PERİYOT: 18-25
Olin Edirne 77 - 76 G.Saray Café Crown (Olin Edirne G.Saray'ın Kâbusu Oldu) Olin Edirne 77 - 76 G.Saray Café Crown (Olin Edirne G.Saray'ın Kâbusu Oldu) Reviewed by Adsız on 13:59 Rating: 5

3 yorum:

Ogulcan dedi ki...

galatasaray taraftarından hiç bahsetmemişsin

Serhat dedi ki...

g.s. taraftarının bahsedilcek halimi vardı bu 1. 2. cisi siz nasıl bir maç yorumu yapıyorsunuz ki "hayvani boyut" ve " kümede kal" tezahuratına gereksiz diyorsunuz. Renginizi belli edin renkli basın...

Ogulcan dedi ki...

kümede kal galatasaray tezahüratının futbol için yap anlarım,ama basketbolda şampiyonluğa oynuyoruz,ayrıca hakemlerle ilgili bir şey söyledim mi,sağlam deplasman yaptık,biz bağırırken gıkınız bile çıkmadı..

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.