Advertisement

Kupada İlk Yarı Finalist Pınar Karşıyaka (87-80)

Ankara'da bugün başlayan Spor Toto Türkiye Kupası Sekizli Final'in ilk maçında Pınar Karşıyaka, normal süresi 70-70 eşitlikle sona eren maçta Türk Telekom'u 87-80 mağlup ederek yarı finale yükselen ilk takım oldu. Kaf Kaf'ın yarı finaldeki rakibi, Fenerbahçe Ülker - Trabzonspor Medical Park maçının sonucuna göre belli olacak..

Bu maçta her iki takım da, iki sayılık atıştan daha çok üç sayılık atış denedi. Pınar Karşıyaka, rakibine ribaundlarda; 37-32, asistlerde ise 20-18'lik üstünlükler kurmayı başardı. Kerem Tunçeri - Bobby Dixon düellosu şeklinde geçen maçta Pınar Karşıyaka; 17/27 ikilik ve 12/30 üçlük isabeti sağlarken, Türk Telekom ise; 15/30 ikilik ve 14/34 üçlük isabeti kaydetti. 44 dakika sahada kalarak 6/10 üçlük isabetiyle; 28 sayı, 5 ribaund ve 6 asistlik etkileyici bir performans sergileyen Bobby Dixon, maçın oyuncusu seçildi. 37 dakika sahada kalan Esteban Batista ise galibiyete 8/9 isabetle 21 sayı ve 10 ribaundluk katkı yaparken, kritik sayılarla galibiyette önemli pay sahibi olan Jon Diebler ve Barış Hersek ikilisi ise 15'er sayı kaydetti. Türk Telekom'da ise yine Kerem Tunçeri direndi. Tecrübeli guard, 22 sayı ve 7 asist ile mücadeleyi tamamlarken, 4/9 serbest atış isabeti bulan Cemal Nalga ise 14 sayı üretti. Maça 3/4 üçlük isabetiyle başlayan Vuk Radivojevic, ardından ikinci periyottan itibaren 1/8 ile üçlük atarak 12 sayıyla maçı tamamladı.

Karşılaşmaya Türk Telekom; Kerem Tunçeri, Vuk Radivojevic, Joshua Shipp, Ümit Sonkol ve Cemal Nalga beşiyle başlarken, Pınar Karşıyaka ise; Bobby Dixon, Can Altıntığ, Jon Diebler, Barış Hersek ve Esteban Batista beşiyle parkeye çıktı.

Maça Pınar Karşıyaka daha istekli başladı. Ümit Sonkol üzerinden oynanan hücumlardan sonuç alamayan Türk Telekom, savunmada ise Jon Diebler ve Esteban Batista'nın sayılarına engel olamadı. Maçtaki ilk basketini 2 buçuk dakika geride kalırken Shipp'in üçlüğüyle bulan Türk Telekom, Radivojevic ile bir üçlük isabeti daha bulsa da, Dixon'ın asistini smaçla bitiren Batista ve Barış Hersek'in post isabetleri sonunda Kaf Kaf, 11-6 öne geçti. Maça iyi başlayan Dixon'ın üçlüğüyle ilk beş dakika 14-8 geçildi. Ardından savunmaların aksadığı, karşılıklı sayıların geldiği bir süreç izledik. Her iki takım da dış atışlarda sonuca giderken, son 3 dakikaya 19-18 Pınar Karşıyaka üstünlüğüyle girildi. Maçın ilk 7 dakikasında Türk Telekom 4/5, Pınar Karşıyaka ise 3/4 üçlük isabeti buldu. Diebler - Radivojevic düellosu şeklinde geçti ilk bölüm. Son bölümde ise Pınar Karşıyaka hücumda zorlama atışlara giderken, Kerem ve Cemal ile pota altından sayılar bulan Türk Telekom, skor üstünlüğü sağladı. Kerem Tunçeri'nin son saniye basketiyle ilk periyot Türk Telekom'un 24-21 üstünlüğüyle kapandı. Bu arada Ufuk Sarıca'nın "henüz 1 antrenmana çıktı ve hazır değil, gerekmedikçe oynatmayacağız" dediği yeni transfer Jawad Williams da ilk periyot bitmeden oyuna dahil oldu. Yani işler, özellikle savunma anlamında pek plânlandığı gibi gitmedi Pınar Karşıyaka adına ilk çeyrekte. 

İkinci periyota her iki takım da karşılıklı isabetsiz atışlarla başladı. Türk Telekom; Can Akın, Vuk Radivojevic ve Polat Kaya ile, Pınar Karşıyaka ise; Soner Şentürk, Bobby Dixon ve Can Altıntığ ile, üç kısalı sistemle başladı bu çeyreğe. İlk iki dakikadaki karşılıklı boş hücumlara Polat Kaya'nın üçlüğü son verdi. İlk üç dakikada hücumda üretkenlik sergileyemeyen Pınar Karşıyaka'da Jon Diebler yeniden oyuna dahil oldu fakat maça çok istekli başlayan Vuk Radivojevic'in isabetli üçlüğü skoru Türk Telekom lehine 30-23'e getirdi. İki numara çekilen Radivojevic, 3/4 üçlük isabetiyle ilk bölümde fark yaratan isimdi. Her iki takımında hücumda önceliği dış atışlar olurken, isabetsiz atışları da faullerle sık sık duran bir oyun izledi. Kerem Tunçeri'nin üç sayılık atışı basket faul olurken, ardından yine bir dış atıştan isabet bulamayan Pınar Karşıyaka, Radivojevic'in güzel pasını iyi bitiren Cemal Nalga'nın sayısına da engel olamayınca skor 36-24'e geldi. Devrenin bitimine 3 buçuk dakika kala içeride Batista'yı hatırlayan ve bu oyuncudan sayıları bulan Kaf Kaf, Türk Telekom'un da hücumda aksadığı bu bölümde 6-0'lık seri yakaladı. Türk Telekom, devrenin bitimine 3.51 dakika kala gelen Pınar Karşıyaka molasının ardından sayı bulamamasına rağmen ilk yarıyı 36-30 önde kapatmayı başardı. Maçın ilk 7 dakikasında 3/4 üçlük isabeti bulan Pınar Karşıyaka, devrede geri kalan 13 dakikada ise 0/8 ile isabet bulabildi. Yine o bölümde 4/5 ile isabet bulan Türk Telekom ise devre sonunda 7/15 üçlük isabeti buldu.

Üçüncü çeyreğe Kerem Tunçeri ve Ümit Sonkol'un üçlükleri ile başlayan Türk Telekom, ilk dakika geride kalırken 42-32 ile farkı 12 sayıya kadar çıkarttı. Barış Hersek'in etkili oyunuyla farkı eritmeye başlayan Pınar Karşıyaka, üst üste top kayıpları yapan ve hücumda isabet bulamayan rakibi karşısında Dixon önderliğinde mükemmel bir seri yakaladı. Kaf Kaf, 16-2'lik serisiyle çeyreğin bitimine 3 dakika kala 48-44 öne geçti. Üçüncü periyotun sonunda Batista'nın kenara geldiği bölümde 5-0'lık seri yakalayan Türk Telekom, 49-48 ile öne geçse de, yine kenardan gelen Batista, 4 sayı kaydederek takımını yeniden öne taşıdı ve Radivojevic'in son saniye basketiyle üçüncü periyot, Pınar Karşıyaka'nın 54-52'lik üstünlüğüyle sona erdi. 

Son periyota Dixon'ın üçlüğüyle giren Pınar Karşıyaka karşısında yine dış atışlara yönelen Türk Telekom, bu bölümde isabet bulamadı. Alan savunmasına dönen başkent ekibi, rakibini dış atışlara yöneltirken, Kaf Kaf da üst üste atışlardan isabet bulamadı. Kerem Tunçeri ve Can Akın'ın sayıları skoru 57-57 yaparken, Pınar Karşıyaka'nın suskunluğunu da yine üçlük isabetiyle Bobby Dixon bozdu. Dixon'ın hücumda sorumluluk aldığı bu bölümde Andric ve Can Akın ile isabetler bulan Türk Telekom, skorda dengeyi korumayı başardı ve son 5 dakikaya 62-62 girildi. Yine dış atışlardan sayı arayan Pınar Karşıyaka'da Diebler'ın isabeti tekrar İzmir ekibini öne taşıdı. Tamamen bireysel çabalarla bir şeylerin üretilmeye çalışıldığı maçta Ümit Sonkol'un üçlüğü, bitime 3 dakika kala skoru 65-65 yaparken, yine Kerem Tunçeri organizeli hücumda Cemal Nalga'nın smacı ile Türk Telekom yeniden öne geçen taraf oldu. Bitime 2.29 kala mola alan ve mola dönüşünde İnanç Koç'un üçlüğüyle 68-67 öne geçen Kaf Kaf, Kerem Tunçeri'nin çizgiden bulduğu 1 isabetle skorun eşitlenmesine de engel olamadı. Batista'nın basket faulü ile yeniden öne geçen Pınar Karşıyaka olurken, bitime 26 saniye kala İnanç Koç'un sportmenlik dışı faulü sonrası iki atışı da sayıya çeviren Cemal Nalga, skoru 70-70 yaptı. Ve normal süre bu skorla sona erdi.

Uzatma periyotuna Cemal Nalga'nın basket faulü ile başlayan Türk Telekom, ardından Barış Hersek ve Bobby Dixon'ın sayılarına Josh Shipp ile yanıt verince skor 75-75'e geldi. Hücumda sazı yine eline alan Kerem Tunçeri, Diebler'ın faulüne rağmen bitirdiği atış sonrası serbest atışı da sayıya çevirdi ve skoru 78-75 yaptı. Bu üç sayıyı, bulduğu üçlükle telafi eden Diebler, skora yeniden denge getirirken, Türk Telekom da üst üste üç sayılık atışlar denese de sonuç alamadı. Can Akın'ın top kaybı sonrası pota altından sayıyı bulan Batista, bitime 1.45 kala Kaf Kaf'ı 80-78 öne taşıdı ve Ankara ekibine mola aldırdı. Mola sonrası Shipp ile top kaybı yapan Türk Telekom, alan savunmasını sürdürdüğü bu bölümde top paylaşımını iyi yapan Pınar Karşıyaka'da Barış'ın basketine de engel olamadı. Shipp ile bir basket faul daha kazanan Türk Telekom, serbest atıştan isabet gelmeyince son dakikaya 82-80 geride girdi. Bitime 40 saniye kala Dixon'ın üçlüğü farkı 5 sayıya çıkartırken, Radivojevic'in üçlüğü de isabetli olmayınca taktik faulleri iyi değerlendiren Can Altıntığ maçın skorunu 87-80 olarak belirledi ve Pınar Karşıyaka, kupada yarı finale yükselen ilk takım oldu.


SALON: Ankara Arena

HAKEMLER: Recep Ankaralı, Yener Yılmaz, Fatih Arslanoğlu

PINAR KARŞIYAKA (87): Barış Hersek 15 (6 ribaund- 2 asist), Ayhan Onur Kentli, Yunus Emre Sonsırma, Can Altıntığ 5 (3 ribaund- 4 asist), İnanç Koç 3 (4 ribaund- 3 asist), Bobby Dixon 28 (5 ribaund- 6 asist), Esteban Batista 21 (10 ribaund- 2 asist), Mutlu Demir, Jawad Williams (3 ribaund), Jon Diebler 15 (2 ribaund- 3 asist), Egemen Güven, Soner Şentürk (1 ribaund).

TÜRK TELEKOM (80): Joshua Shipp 8 (2 ribaund- 1 asist), Can Akın 7 (3 ribaund), Murat Kaya, Pertev Öngüner, Kerem Tunçeri 22 (7 asist), Ümit Sonkol 9 (8 ribaund- 3 asist), Polat Kaya 3 (2 ribaund), Vuk Radivojevic 12 (4 ribaund- 4 asist), Luka Bogdanovic (3 ribaund- 1 asist), Luksa Andric 5 (1 ribaund- 2 asist), Okan Bostancı, Cemal Nalga 14 (5 ribaund).

1.PERİYOT: 21-24
2.PERİYOT: 9-12
3.PERİYOT: 24-16
4.PERİYOT: 16-18
UZATMA: 17-10

Kupada İlk Yarı Finalist Pınar Karşıyaka (87-80) Kupada İlk Yarı Finalist Pınar Karşıyaka (87-80) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 21:31 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.