Advertisement

Aliağa Petkim, Nefes Aldı (82-73)

Beko Basketbol Ligi'nin 17. haftasında ligin alt sıralarını ilgilendiren kritik maçta Aliağa Petkim, Aliağa Belediyesi ENKA Spor Salonu'nda konuk ettiği Torku Konya Selçuk Üniversitesi'ni 82-73 mağlup ederek umut tazeledi. Ligin son sırasındaki Aliağa Petkim, bu sonucun ardından ligdeki üçüncü galibiyetini alırken, bir basamak yukarıdaki Torku Konya Selçuk Üniversitesi ise 4 galibiyette kaldı..

Ev sahibi Aliağa Petkim, bu maçta rakibine; ribaundlarda 42-28, asistlerde ise 17-15'lik üstünlükler kurarken, serbest atış çizgisinden ise 14/25 gibi düşük bir yüzdede kaldı. İzmir ekibi; 22/37 ikilik ve 8/26 üçlük isabeti kaydederken, konuk ekip Torku Konya Selçuk Üniversitesi ise; 19/39 ikilik ve 5/20 üçlük isabeti bulabildi. Aliağa Petkim'de bu maçı da oyundan hiç çıkmadan tamamlayan Sean Marshall, 8/19 saha içi isabetiyle 23 sayı üreterek en skorer isim olurken, 3/6 üçlük isabeti bulan Marcellus Sommerville 15, 4/9 isabet bulan Ceyhun Altay 13 sayı üretti. Bora Paçun, 6/8 isabetle 13 sayı ve 10 ribaundla double-double yaparken, yeni transfer Kevin Anderson ise 3/7 isabetle 8 sayı kaydetti. Torku Konya Selçuk Üniversitesi'nde ise Troy Gillenwater, 8/12 saha içi isabetiyle 26 sayı ve 9 ribaundluk bir performans sergilerken, 6/8 isabetle oynayan Sean Williams 12, 3/11 ile isabet bulabilen Tomas Delininkaitis ise 10 sayı üretti. Tutuk bir hücum performansı gösteren Derrick Low ise 1/8 isabetle 2 sayıda kaldı.

Sakatlıkları süren Petar Popovic ve Çağlar Karabulut'un yanı sıra, lisans işlemleri yetişmeyen yeni transfer Dragan Labovic'ten yoksun olarak bu maça çıkan Aliağa Petkim, mücadeleye; Ahmet Erdoğan, Ceyhun Altay, Sean Marshall, Marcellus Sommerville ve Ali Işık beşiyle başlarken, konuk ekip Torku Konya Selçuk Üniversitesi ise; Derrick Low, Yunus Akçay, Valentin Pastal, Troy Gillenwater ve Sean Williams beşiyle parkeye çıktı. Konya ekibinde deneyimli oyuncu Troy De Vries, bu maçta kadroda yer almadı.

Aliağa Belediyesi Enka Spor Salonu’ndaki mücadele karşılıklı basketlerle başlarken, Aliağa Petkim'de Sean Marshall ve Ceyhun Altay, Torku Konya Selçuk Üniversitesi'nde ise Troy Gillenwater etkili oldu. Marcellus Sommerwille ile üst üste sayılar bulan ev sahibi ekip ilk çeyreği 24-14 önde tamamladı. Maçın ikinci periyotunda da yine zaman zaman kapanan farkı lehine korumayı başaran Aliağa Petkim, soyunma odasına da 44-34'lük üstünlükle gitti. İlk beşindeki dört oyuncu da ilk yarıyı üç faulle tamamlamasına rağmen, ikinci yarıya iyi başlayan Torku Konya Selçuk Üniversitesi, farkı 2 sayıya indirdi. Ceyhun Altay ve Sommerwille ile farkı yeniden açan Aliağa Petkim son çeyreğe 65-55 üstün girdi. Son çeyrekte farkın kapanmasına izin vermeyen ev sahibi Aliağa Petkim, karşılaşmayı 82-73'lük skorla kazandı.


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Aliağa Petkim Başantrenörü Aclan Kavasoğlu önemli bir maçı galibiyetle geçtiklerini ifade ederek, “Bu maçı almak zorundaydık. Takım halinde maçı kazanmayı çok arzu ediyorduk. Açıkçası bu şevkle bunun heyecanını eksikliklerimizi gidererek kapattık. Bizim için zor bir maçı daha da farklı kazanabileceğimiz bir maç hale getirdik. Bu bizim için önümüzdeki maçlar açısından önemli bir galibiyet. Yine bütün gücümüzle ligdeki konumumuzu değiştirmek uğruna mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Aliağa Petkim guardı Ahmet Ali Erdoğan ise; “İyi savunma yaptık. Taraftarımızın desteğini kullandık. Bir galibiyete ihtiyacımız vardı. Rakiplerimiz de bu hafta kazandı. Yeni transferlerimiz geldi, onlar da bize uyum sağlayacaktır. Umarım daha iyi devam ederiz.” açıklamasında bulundu.

“Bizim ve Aliağa Petkim için hedef olan bir maçtı. Çok kötü oynadık gerçekten” diye konuşan Torku Konya Selçuk Üniversitesi oyuncusu Hakan Köseoğlu da “Beklemediğimiz bir oyundu. Bu mağlubiyetin bizim için ders olması gerekiyor. Bundan sonra tabi hem rakiplerimize karşı ekstra maç kazanıp ligde kalmayı umuyoruz” dedi.

Torku Konya Selçuk Üniversitesi Başantrenörü Aziz Bekir de “Biz çok kötü oynadık. Hem hücumda, hem savunmadaki organizasyonlarımız istediğimiz ve çalıştığımız seviyede değildi. Bugün hem savunmada hem hücumda çok kötü bir basketbol oynadık. Aliağa’yı bir daha tebrik etmek lazım” dedi. 


SALON: Enka Spor Salonu

HAKEMLER: Mehmet Keseratar, Halil Baldemir, Mehmet Karabilecen

ALİAĞA PETKİM (82): Ahmet Ali Erdoğan 5 (5 ribaund- 2 asist), Yalçın Azizmahmutoğulları, Marcellus Sommerville 15 (2 ribaund), Serkan Menteşe, Melih Yıldız (1 asist), Sertan Şiyak, Ali Işık 5 (4 ribaund- 1 asist), Gani Erdi Gülaslan, Sean Marshall 23 (7 ribaund- 8 asist), Ceyhun Altay 13 (6 ribaund), Bora Hun Paçun 13 (10 ribaund- 1 asist), Kevin Anderson 8 (4 ribaund- 4 asist).

TORKU KONYA SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (73): Derrick Low 2 (1 ribaund- 6 asist), Murat Yolcu, Hakan Köseoğlu 9 (1 asist), Tomas Delininkaitis 10 (1 ribaund- 2 asist), Troy Gillenwater 26 (9 ribaund- 2 asist), Yunus Akçay 2 (1 ribaund), Fatih Solak, Cem Coşkun 2 (2 ribaund), Burak Selen 2 (4 ribaund- 1 asist), Ömer Eren Özteke, Valentin Pastal 8 (3 ribaund- 2 asist), Sean Williams 12 (3 ribaund- 1 asist).

1.PERİYOT: 24-14
2.PERİYOT: 20-20
3.PERİYOT: 21-21
4.PERİYOT: 17-18
Aliağa Petkim, Nefes Aldı (82-73) Aliağa Petkim, Nefes Aldı (82-73) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:59 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.