Advertisement

Aydem Pamukkale Üniversitesi ve Mamak Belediyesi DSİ Era'dan Açıklamalar

TB2L'nin 22. haftasında önceki gün oynanan ve Mamak Belediyesi DSİ Era'nın deplasmanda Aydem Pamukkale Üniversitesi'ni tansiyonu bir hayli yüksek maçta 60-67 mağlup etmesinin ardından, her iki kulüpten de birer bildiri yayınlandı. Maç sırasında, eski Denizli İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut ile Mamak Belediyesi DSİ Era cephesi arasında şiddetli tartışmalar yaşanmıştı. İki kulüpten de bugün yapılan açıklamalar şu şekilde;


Aydem Pamukkale Üniversitesi Spor Kulübü Yönetim Kurulu

"Hakemlerin tek taraflı yönetim gösterdiği Darüşşafaka Doğuş karşılaşmasının ardından yine evimizde oynadığımız böyle bir maçta da tek taraflı hakem kararları centilmence maçı seyreden seyircimizi bile çileden çıkarmıştır. Tüm bu olumsuzluklara rağmen mücadeleyi fair play ruhuyla takip eden Denizlileri maç sonunda ise kendi takımını verdiği mücadeleden dolayı ayakta alkışlamıştır. Konuk Ankara DSİ ERA'nın Genel Koordinatörü olan Sn. Doğan Hakyemez’in eski il emniyet müdürümüz hakkında bazı internet sitelerinde yarattığı hadise tamamen kendi hayal ürünüdür. Daha önce de TBF Başkanlığı seçimleri sırasında başvurusunun alınmadığı yolundaki senaryo bizzat TBF tarafından çürütülmüştür. Hayali gücü sınır tanımayan Sn. Hakyemez'in bu maçta da söylemleri ibret vericidir.

Bu arada maçın genelinde çok kötü bir yönetim gösteren hakemlere yönelik salonda yer alan herkesin yapmış olduğu serzenişe sayın valimiz ve emniyet müdürümüz de katılmıştır. Ancak Sn. Hakyemez geçen sezon Ankara'da oynanan ilk maçta üst düzey basketbol oynanması mümkün olmayan o küçük salonda benchin arkasında oturup, oyuncu ve hakemlere bağırıp, çağırıp, küfretmiştir. Böyle birinin açıklama yapmasının medyada dikkate bile alınacağını sanmıyoruz.

Sezon başından itibaren Aydem Pamukkale Üniversitesi yönetimi olarak hiçbir olumsuz hareket içerisinde bulunmamıştık. Bugüne kadar takımımızın en büyük destekçisi olan değerli bürokratlarımız ve devlet adamlarımız her maçta bize ''Bu nasıl bir hakem yönetimi?'' diye bir serzenişte bulunurken, yönetimiz bir kez bile açıklama yapmamıştır. Bütün Türkiye kamuoyunun yakından tanıdığı Sn. Doğan Hakyemez'in eski il emniyet müdürümüz sayın Zeki Bulut hakkındaki sözleri sağduyulu olmayı kendine ilke edinen yönetimimizi bile çileden çıkarmıştır. Ama unutulmamalıdır ki, kendisi her zaman bu tip senaryolar yazmaya alışık bir kişiliğe sahiptir. Biz hakkımızın açıkça yenmesine rağmen çıkıp hakemler aleyhinde konuşmazken, Sn. Hakyemez'in kazandığı maçtan sonra bile konuşması sadece tribünlere oynamaktır. Bu arada eski il emniyet müdürümüz Sn. Zeki Bulut'un iddia edildiğini aksine küfür etmediği, ancak konuk ekip yönetiminden küfür yediği öğrenilmiştir. Bu konuda kulüp olarak tüm yasal işlemleri başlatacağız. Kamuoyunun bilgisine sunulur.’’



Mamak Belediyesi DSİ Era Spor Kulübü Yönetim Kurulu

"Denizli'de oynadığımız AYDEM Pamukkale Üniversitesi müsabakası ile alakalı yayın organlarında yazılan haberlere istinaden kulübümüzce yapılması zaruri olan olaylar ile ilgili açıklamalar aşağıdadır;

"Söz konusu müsabakada iki takım oyuncuları da sahada son dakikaya kadar oyun kuralları içerisinde ve centilmence mücadele etmişlerdir. Karşılaşmayı yöneten hakem üçlüsü de AYDEM Pamukkale Üniversitesi yetkililerinin belirttiği şekilde çok kötü bir yönetim göstermeyip aksine müsabakayı oyun kuralları çerçevesinde, tarafsızca başarılı bir şekilde yönetmişlerdir.

Ancak saha içindeki mücadele saha içinde kalmalı anlayışını tam olarak benimseyemeyen ve taraftarları da kışkırtan eski İl Emniyet Müdürünün müsabaka esnasında yedek kulübemize ve müsabaka sonuna doğru da Genel Koordinatörümüz Sn. Doğan Hakyemez’e yaptığı sözlü hakaretleri ve yakışıksız davranışları maalesef bu müsabakanın önüne geçmiştir. Deplasmanda hiç seyircimizin de olmaması olabilecek daha da büyük bir olayları engellemiştir.

TB2L de yer aldığı ilk sezonun da adından söz ettiren, şampiyonluğa hedeflenen ve Spor Kamuoyunun da ilgiyle takip ettiği Kulübümüzün, bu şekilde haberlerde yer alması bizleri son derece üzmüştür.

Türk basketbolunun duayenlerinden ve kendini Türk Sporuna adamış Genel Koordinatörümüz Sn. Doğan HAKYEMEZ müsabakayı takip ederken eski İl Emniyet müdürü sıfatı olan bir kamu görevlisinin Sayın Hakyemez’in yanına giderek takımımız ve hakemlerle ilgili yakışıksız sözleri ve üsturupsuz hareketleri olayları maalesef müsabakanın önüne geçirmiştir. Taraftarlar da bu tür davranışlardan cesaret alarak olumsuz tezahürat ve tepkilerde bulunmuşlardır.

Bu tür davranışlara bir an önce sahalarımızda son buldurup bunun için çaba harcamalıyız. Bu tip hadiselerin ileride tekrarlanmaması adına, sorumlular kamuoyundan özür dilemek yerine maalesef geçmişte yaşadıkları mesnetsiz ve dayanıksız hadiseleri gündeme getirerek konuyu örtbas etme çabası içerisine girmektedirler. Müsabaka sonrasında AYDEM Pamukkale Üniversitesi İdari menajerinin olaylardan duyduğu üzüntüyü bizzat dile getirmesine rağmen sonrasın da yapılan bu tip açıklamalar üzüntüyle karşılanmaktadır.

Biz Mamak Belediye Ankara DSİ ERA Basketbol takımı olarak basketbol camiasının içinde olmanın hazzını ve mutluluğunu yaşıyor, Türk Basketboluna ve basketbol severlere iyi bir takım yaratmanın gayreti ve çabasını taşıyoruz.

Bu tür davranışların tekrarlanmamasını diliyor, olayları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."

Aydem Pamukkale Üniversitesi ve Mamak Belediyesi DSİ Era'dan Açıklamalar Aydem Pamukkale Üniversitesi ve Mamak Belediyesi DSİ Era'dan Açıklamalar Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 18:53 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.