Advertisement

Fenerbahçe Ülker, Jackson'ı Bitiriyor.

Oyun kurucu pozisyonuna takviye için çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe Ülker, arayışlarında sona ulaştı. Hürriyet'in haberine göre Sarı-Lacivertliler, NBA D-League ekiplerinden Idaho Stampede forması giyen ABD'li guard Pierre Jackson ile her konuda anlaşan Fenerbahçe Ülker, NBA hakları New Orleans Pelicans'da olan Jackson'ın transferini resmileştirmek için NBA'de takas döneminin bugün sona ermesini bekledi..

23 yaşındaki ve 1.80 boyundaki Las Vegas doğumlu Pierre Deshawn Jackson, kolej kariyerine Idaho'da başlamış, ardından Baylor'da forma giymişti. 2013 NBA Draft'ında Philadelphia 76ers tarafından 2. tur 42. sıradan seçilen Jackson, ardından takas ile New Orleans Pelicans'a gönderilmişti. 2013 NBA Yaz Ligi'nde Pelicans forması giyen Pierre Jackson, kadroda şans bulamayınca Temmuz ayı sonunda Fransız ekibi Asvel Villeurbanne ile anlaşma sağladı. Fakat "homesick" denilen psikolojik sorunundan ötürü Fransız ekibinden Eylül sonunda ayrılan Pierre Jackson, NBA D-League ekiplerinden Idaho Stampede ile anlaşma sağladı. 

D-League'de sezonun en flaş ismi olan Pierre Deshawn Jackson, Şubat ayında takımının Texas Legends ile oynadığı maçta 58 sayı ve 8 asistlik harika bir performans sergileyerek, D-League tarihinin bir maçta atılan en yüksek sayı rekorunu da (önceki rekor 53 sayı) kırmayı başardı. Bu sezon D-League'de 31 maçta forma giyen Jackson, ortalama 41.5 dakika sahada kalarak; 29.1 sayı, 3.6 ribaund, 6.2 asist ve 1.9 top çalma ortalamaları yakalamayı başardı. Jackson, D-League sayı krallığında ise 16 maçta 31.4 sayı ortalaması yakalayan Los Angeles D-Fenders oyuncusu Manny Harris'in ardından ikinci sırada yer alıyor. Pierre Jackson, geçtiğimiz hafta oynanan D-League All-Star maçında 25 dakika sahada kalmış ve 6/10 üçlük isabeti bularak; 30 sayı, 2 ribaund, 4 top çalma ve 8 asistlik bir performansla takımının en etkili ismi olmasına rağmen maçı kaybedince MVP olma şansını da kaçırmıştı.
Fenerbahçe Ülker, Jackson'ı Bitiriyor. Fenerbahçe Ülker, Jackson'ı Bitiriyor. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 00:30 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.