Advertisement

Thomas ve Popovic, Aliağa Petkim'de.

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Aliağa Petkim, yabancı oyuncu transferinde ilk hamlelerini gerçekleştirerek; ABD'li guard Torey Thomas ve Sırp pivot Petar Popovic ile anlaşma sağladı..

28 yaşındaki ve 1.80 boyundaki Torey Jamal Thomas, geçtiğimiz sezona Sırp ekibi Partizan'da başladıktan sonra Kasım ayında Hakan Demir'in çalıştırdığı Erdemirspor ile anlaşma sağlamış fakat 1 ay bu ekibin kadrosunda yer almasına rağmen yabancı rotasyonu nedeniyle forma şansı bulamamış ve Aralık ayının sonunda İtalyan ekibi Scavolini Pesaro'ya transfer olmuştu. Pesaro ile İtalya Ligi'nde 18 maçta görev yapan deneyimli oyun kurucu, bu maçlarda ortalama 16.3 dakika sahada kalarak; 3.9 sayı, 1.7 ribaund ve 1.4 asist ortalamaları yakalayabilmişti.

İzmir ekibinin renklerine bağladığı bir diğer isim olan Sırp pivot Petar Popovic ise 34 yaşında ve 2.11 boyunda. 2001 yılında Pekin'de düzenlenen Universiade Oyunları'nda Yugoslavya milli takımı kadrosunda yer alarak altın madalyaya uzanan Popovic, 2004 Atina Olimpiyat Oyunları'nda Sırbistan Karadağ kadrosunda yer almıştı. Geçtiğimiz sezon Alman ekibi Artland Dragons'un formasını giyen tecrübeli pivot, Beko Bundesliga'da 35, ULEB Eurocup'ta ise 6 maçta görev yaptı. Beko Bundesliga'da forma giydiği maçlarda ortalama 14.5 dakika süre alan Sırp pivot, bu maçlarda; 8.9 sayı ve 2.6 ribaund ortalamaları yakalarken, ULEB Eurocup'ta ise ortalama 17 dakika sahada kalarak; 9 sayı ve 2.3 ribaund ortalamaları tutturmuştu.

Thomas ve Popovic, Aliağa Petkim'de. Thomas ve Popovic, Aliağa Petkim'de. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:30 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.