Advertisement

Royal Halı Gaziantep BŞB'den İki Hamle Daha

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, iç transferde Mutlu Akpınar ile sözleşme yenilerken, dış transferde ise Sırp pivot Dejan Borovnjak'ı renklerine kattı..

Basketfaul'ün haberine göre Royal Halı Gaziantep, 30 yaşındaki ve 2.03 boyundaki deneyimli forvet Mutlu Akpınar'ın opsiyonunu kullanarak 2 yıllık sözleşme yeniledi. Akpınar, geçtiğimiz sezon Beko Basketbol Ligi'nde 29 maçta görev yaparken, ortalama 31.5 dakika sahada kaldığı bu maçlarda; 14,1 sayı, 3.7 ribaund ve 1.3 asist ortalaması yakalamıştı. Takımının en skorer ismi olan şutör oyuncu, üç sayılık atışlarda da 81/160 (%51) gibi önemli bir yüzde ile sezonu kapatmıştı. Mutlu Akpınar, geride bıraktığımız sezon Beko Basketbol Ligi'nde forma giydiği tüm maçlarda skor üretmeyi de başarmıştı.

Royal Halı Gaziantep'in önümüzdeki sezon için anlaşmaya vardığı bir başka isim ise Sırp oyuncu Dejan Borovnjak. Menajeri Misko Raznatovic'in transferini açıkladığı Borovnjak, geçtiğimiz sezona Yunan ekibi KAOD'da başlamış, fakat 3 maç görev yapmasının ardından Polonya ekibi Stelmet Zielona Gora'ya transfer olmuştu. 27 yaşındaki ve 2.07 boyundaki Borovnjak, Polonya Ligi'nde görev yaptığı 30 maçta ortalama 25.6 dakika sahada kalırken, sezonu; 12.1 sayı, 6.2 ribaund ve 1.4 asist ortalamalarıyla tamamlamıştı. ULEB Euro Cup'ta ise 6 maçta forma giyen Sırp oyuncu, bu maçlarda ortalama 30.8 dakika sahada kalarak; 15.7 sayı, 6.7 ribaund ve 2 asist ortalamaları yakalamıştı.

Bu arada hatırlanacağı gibi Gaziantep ekibi, geçtiğimiz günlerde de Belaruslu skorer Aliaksandr Kudrautsau ile anlaşma sağlamıştı.

Royal Halı Gaziantep BŞB'den İki Hamle Daha Royal Halı Gaziantep BŞB'den İki Hamle Daha Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:31 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.