Advertisement

Coach Transferlerinde Sıcak Gündem

Beko Basketbol Ligi'nde mücadele edecek olan takımlar, antrenör konusunda belirsizliklerini de yavaş yavaş gidermeye başlıyor. Fenerbahçe Ülker, Beşiktaş, Türk Telekom, Royal Halı Gaziantep ve Banvit, antrenör konusunda adım atmaya başladılar.

Eurohoops sitesinin haberine göre 71 yaşındaki ünlü teknik adam Dusan Ivkovic, önümüzdeki hafta sonu menajeri Misko Raznatovic ile birlikte İstanbul'a gelerek Fenerbahçe Ülker ile görüşecek. Sarı-Lacivertli takıma gelmeye sıcak bakan tecrübeli antrenör ile maddi konudaki bazı pürüzler giderilmeye çalışılacak. Bu anlaşma sağlanırsa, yeni sezonda bütçe düşürmeye karar veren Fenerbahçe Ülker adına önemli bir hamle olacak.

Bir flaş gelişme ise Beşiktaş'ta yaşandı. Deneyimli antrenör Erman Kunter'in Basketbol Şube Direktörü görevine getirilmesine karar verilerek, yeni bir coach arayışları başladı. Geride bıraktığımız sezona Cumhurbaşkanlığı Kupası zaferiyle başlamasına rağmen sezon içerisinde beklentilerin uzağında bir performans gösteren Siyah-Beyazlılarda Kunter'in antrenör olarak devam etmesine bazı yöneticiler tarafından sıcak bakılmıyordu. Basketbol Şube Direktörlüğü konusunda; Necati Güler, Ahmet Araşan ve Nihat Mala'nın isimleri gündemdeydi. Öte yandan Beşiktaş'ın antrenör adayları arasında; Ufuk Sarıca, Murat Didin, Ahmet Kandemir, Cem Akdağ, Burak Bıyıktay ve İhsan Bayülken isimlerinin geçtiği de kulübe yakın çevreler tarafından dile getiriliyor.

Turkish Airlines EuroLeage ön elemesinde mücadele edecek olan Banvit ise, Aydın Örs girişiminden sonuç alamayınca tercihini yabancı antrenörlerden yana yapmaya karar verdi. Gündemine üç ismi alan Bandırma ekibinde öne çıkan isim ise Yunan coach Dimitris Itoudis. 43 yaşındaki Itoudis, Panathinaikos'da Zeljko Obradovic'in yardımcı antrenörüydü. Gündeme gelen bir başka isim Sloven coach Jure Zdovc. 1997-1998 sezonunda ülkemizde Tofaş forması giyen 47 yaşındaki Sloven antrenör, Slovenya milli takımı antrenörlüğü de yapıyor. Zdovc, geçtiğimiz sezon Rus ekibi Spartak St.Petersburg'da görev yapmıştı. Banvit ile anılan son isim ise Alman milli takımının eski antrenörü Dirk Bauermann. 56 yaşındaki Bauermann, Lietuvos Rytas ve Polonya milli takımının antrenörlüğünü yapıyor.

Yeni sezon öncesi bütçe arttırımı kararı alıp yaklaşık 13 Milyon TL'lik bir bütçe ile girme kararı alan Türk Telekom, gündemine aldığı Ufuk Sarıca ve Murat Didin isimlerinden olumlu sonuç alamayınca ibresini Hırvat teknik adam Josip Vrankovic'e çevirdi. İlk görüşmelerde olumlu sonuç alınan ve büyük ölçüde anlaşma sağlanan 45 yaşındaki Josip 'Joke' Vrankovic, Kasım 2011'de Cibona Zagreb'den ayrıldığından beri takım çalıştırmıyordu.

Yeni sezonda Royal Halı Gaziantep ismiyle mücadele edecek olan Gaziantep Basketbol ise daha önce anlaşma sağladığı antrenör Aziz Bekir ile 2 yıllık resmi sözleşme imzaladı. Önümüzdeki sezona da Royal Halı sponsorluğunda girecek olan Gaziantep ekibi, Aziz Bekir ile bir süre önce anlaşma sağlamış ve yabancı oyuncu transferlerine de başlamıştı.
Coach Transferlerinde Sıcak Gündem Coach Transferlerinde Sıcak Gündem Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 19:10 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.