Advertisement

Galatasaray Medical Park, Adım Adım Şampiyonluğa (71-72)

Beko Basketbol Ligi play-off final serisi üçüncü maçında Galatasaray Medical Park, uzun süre geride götürdüğü karşılaşmada Banvit'i, bitime 5 saniye kala Ender Arslan’ın kaydettiği 3 sayılık basketle 71-72 mağlup etti ve seride durumu 3-0 yaptı. Sarı-Kırmızılılar, 12 Haziran Çarşamba günü saat 20:00'de Bandırma’da oynanacak 4. maçı da kazanması durumunda şampiyonluğunu ilan edecek..

Galatasaray Medical Park’ta özellikle son periyotta oyuna ağırlığını koyan tecrübeli guard Carlos Arroyo, kaydettiği 15 sayıyla en skorer isim olurken, kritik üçlüğün sahibi Ender Arslan 12, Manuchar Markoishvili ve Ersin Dağlı ise 10'ar sayı üretti. Banvit’te mücadeleyi 8/12 saha içi isabetiyle tamamlayan Charles Davis, ürettiği 18 sayı ile takımının en skorer ismi olurken, kritik bölümlerde oyun kurucu rolü üstlenen Samuel Mejia ise 14 sayı üretti. Banvit'te oyun kurucular Kalin Lucas ve Şafak Edge, sahada kaldıkları bölümde pek bir varlık gösteremeyerek skor kaydedemeden maçı tamamladılar. Coach Orhun Ene, maç içerisinde uzun süre oyun kurucu olarak Sammy Mejia - Serkan Erdoğan ikilisiyle oynamak zorunda kaldı.

Mücadeleye ev sahibi Banvit; Şafak Edge, Samuel Mejia, Keith Simmons, Charles Davis ve Vladimir Stimac beşiyle başlarken, Galatasaray Medical Park ise; Carlos Arroyo, Jamont Gordon, Manuchar Markoishvili, Ersin Dağlı ve Furkan Aldemir beşiyle parkeye çıktı. Sarı-Kırmızılıların genç oyuncusu Göksenin Köksal da uzun bir sakatlık sürecinin ardından ilk kez bu maçın kadrosunda yer aldı fakat maçta görev yapmadı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Banvit oldu. Ev sahibi takım bulduğu kolay basketlerle oyunun kontrolünü ele geçirirken, sarı kırmızılılara kolay sayı şansı tanımadı ve arayı açmaya başladı. Farkı çift hanelere taşıyan Banvit, ilk çeyreği de 24-12 önde kapattı. İkinci çeyrekte iki takım da skor üretmekte zorlandı. Galatasaray’ı savunmada durdurmakta zorlanmayan ev sahibi takım, ilk çeyrekte kaydettiği kolay sayıları bulamadı. Sarı kırmızılılar da hücumda istediği performansı sergileyemedi ve Banvit soyunma odasına 38-26 üstün gitti.

Üçüncü çeyrekte de oyunun kontrolü elinde tutan Banvit, Ender ve Markoishvili’nin basketlerine Chuck Davis ile yanıt vermekte gecikmedi ve son çeyreğe de 52-43 önde başladı. Karşılaşmanın son çeyreği nefes kesti. Hücumda Carlos Arroyo’nun devreye girmesiyle farkı eriten Galatasaray Medical Park, son 14 saniyeye girilirken 1 sayıya indirdi. Arroyo’nun pasıyla dipte boş pozisyonda topla buluşan Ender Arslan, kaydettiği 3 sayılık basketle Galatasaray Medical Park’ı 72-71 önde geçirdi. Kalan 5 saniyede Banvit skor üretemezken, sarı kırmızılılar salondan 72-71’lik skorla galip ayrıldı.


SALON: Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu

HAKEMLER: Murat Biricik, Fatih Arslanoğlu, Alper Altuğ Köselerli

BANVİT (71): Kalin Lucas (1 ribaund- 3 asist), Samuel Mejia 14 (7 ribaund- 4 asist), Keith Simmons 10 (3 ribaund), Charles Davis 18 (5 ribaund- 5 asist), İzzet Türkyılmaz 3 (4 ribaund- 1 asist), Erkan Veyseloğlu 5 (2 ribaund), Vladimir Stimac 6 (6 ribaund), Serkan Erdoğan 11, Kenan Bajramovic 4 (4 ribaund- 2 asist), Şafak Edge.

GALATASARAY MEDICAL PARK (72): Jamont Gordon 3 (3 ribaund- 5 asist), Manuchar Markoishvili 10 (2 ribaund- 3 asist), Cenk Akyol 5 (1 ribaund), Furkan Aldemir 6 (4 ribaund- 3 asist), Boniface N'Dong 6 (2 ribaund), Milan Macvan 5 (3 ribaund- 2 asist), Carlos Arroyo 15 (2 ribaund- 3 asist), Ender Arslan 12 (3 ribaund- 3 asist), Ersin Dağlı 10 (4 ribaund- 1 asist).

1.PERİYOT: 24-12
2.PERİYOT: 14-14
3.PERİYOT: 14-17
4.PERİYOT: 19-29


Özet: Ntvspor

Galatasaray Medical Park, Adım Adım Şampiyonluğa (71-72) Galatasaray Medical Park, Adım Adım Şampiyonluğa (71-72) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:24 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.