Advertisement

Oyak Renault: 58-76: Tofaş


Bursa derbisinde, ligde ateşe yakın iki takım kapıştı bugün. Rakibine göre daha tehlikeli konumda bulunan Oyak Renault, ikinci periyotta geriye düştükten sonra toparlanamadı, ne hücumda ne de savunmada.

İlk çeyreğe Can ve Denison'un sayılarıyla başlayan Tofaş'a karşılık Renault, Heytvelt'in serbest atışı ve ardından Wink Adams-Heytvelt ikilisinin güzel alley-hoopu ile durumu 4-4 yaptı. Oyak Renault, Brandon Bowman'a man to man, diğer oyunculara zone uyguladı ve Bowman Fautimi'nin savunmasında nefes alamadı ilk yarı. Renault yakaladığı seriyle durumu 11-5'e getirdi, cevap Lamar Butler'dan geldi. Maçın baş hakemi Engin Kennerman'ın koşarken sakatlandığı çeyreği 19-15 önde geçen taraf Oyak Renault oldu.

2. çeyrekte yine Bowman'a kilit vuran Renault, Mehmet Yağmur'un 5 sayılık serisine engel olamadı ve Tofaş maçta ilk kez öne geçti. İlk yarının bitimine 5 dakika kala Melih Sevda'nın ellerinden gelen 3'lükle Tofaş üstünlüğünü devam ettirirken Yücel Platin molayı aldı. Moladan sonra Tufan oyuna dahil oldu ve nitekim 5 sayı buldu genç oyuncu bu bölümde. Nihat İziç, Mehmet'in yorulduğunu nihayet fark edip 1991 doğumlu Fırat'ı oyuna aldı. İlk yarı Tofaş'ın 31-37'lik üstünlüğüyle sona ererken Tofaş'ın en skorer ismi Bowman sadece 3 sayı atabilmişti ki bunlar da serbest atışlardan idi.

Bowman devre arasında İziç tarafından uyarılmış olacak ki, ikinci yarıya top kullanarak başladı. Karşılıklı top kayıplarının yaşandığı bu bölümde Cihad'ın neden bugün oynamadığını düşündüm kendi kendime ve "son haftalardaki performansından dolayı coach tercih etmedi" cevapladım. Oyak Renault oyunda 40-40 eşitliği yakaladıktan sonra ortalarda gözükmeyen Bowman'dan önce bir üçlük, sonra da bir blok geldi. Çeyreğin bitimine 1 dakika kala Heytvelt 4'leyince Oyak Renault için işlerin kötüye gideceğini sezmiştim açıkçası. Nitekim öyle oldu ve final periyoduna Tofaş avantajlı girdi.

Mutlu'nun 3 sayılık isabetiyle başlayan çeyreğin başında Bowman'dan iki Renault'luyu çarşı eden mükemmel bir asist izledik, Denison smaçla bitirdi hücumu. Yücel Platin, kötü gidişata dur diyebilmek için değişik hamleler yaptı. Takım kaptanı Ufuk Kaçar'ı oyuna soktu ama senenin başından beri takıma katkı veremeyen üstüne sakatlık geçiren Ufuk, bugünü de sayısız geçti. Sahada kaldığı kısa sürede 1 de top kaybı yaptı tecrübeli oyuncu. Tofaş hücumlarını olabildiğince pota altından yapmaya çalıştı, amaç Heytvelt'e 5. faulünü aldırmaktı. Yine böyle bir hücumda Heytvelt faul yaparak benche geldi. (6:45). Mehmet Yağmur'un üçlüğü ile fark giderek açıldı. Renault hücumda dağınık görüntü çizerken bitime 4 dakika kala fark ilk kez çift haneleri gördü. Oyak Renault'un çabaları sonuç vermedi ve Orçun'un güzel asistiyle noktalanan Tofaş hücumunda maç bitmişti. Tofaş ribaundlarda zayıf kalmasına rağmen, yüksek şut yüzdeleriyle maçı kazandı. Bu sonuçla Tofaş playoffa göz kırparken, rakibini ateşe attı. Tofaş'ın ligden düşme gibi bir durumu neredeyse ortadan kalktı. Şayet, Bornova-Renault-Aliağa maçlarının ikili averajlarında avantajı ele geçirmiş durumdalar.

OYAK RENAULT (58): Ahmet Ali Erdoğan 8 (4 ribaund-2 asist), Mehmet Ufuk Kaçar, Alpaslan Uruk 2 (3 ribaund), Olumuyiwa Famutimi 17 (7 ribaund-3 asist), Nedim Dal (1 ribaund-1 asist), Tufan Önen 7 (4 ribaund-3 asist), Jovan Javinski Adams 2 (7 ribaund-3 asist), Joshua Rolin Heytvelt 13 (6 ribaund), Mutlu Demir 9 (9 ribaund-1 asist)

TOFAŞ (76): Mehmet Yağmur 15 (2 ribaund-4 asist), Osman Orcun Göllü 9 (4 ribaund-3 asist), Brandon Kyle Bowman 15 (8 ribaund-4 asist), Melih Sevda 5 (1 ribaund-2 asist), Can Altıntığ 5 (2 ribaund-3 asist), Lamar Edward Butler Jr 11 (2 ribaund), Cihad Şahin, Sean Morgan Denison 14 (7 ribaund), Marko Kolaric 2 (3 ribaund-1 asist), Fırat Toz.

1.PERİYOT: 19-15

2.PERİYOT: 12-22

3.PERİYOT: 13-12

4.PERİYOT: 14-27

Oyak Renault: 58-76: Tofaş Oyak Renault: 58-76: Tofaş Reviewed by Adsız on 20:49 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.