Advertisement

Mersin BŞB: 68-72: F.Bahçe Ülker (Türkiye Kupası Fenerbahçe'nin)


Dışarıda olduğum dan 15-17'lik kısımdan başladım maçı takip etmeye. Livescore'den sayı dağılımına baktım ilk iş olarak, Ukic müthiş başlangıç yapmıştı. James süre dolarken zor bir şut soktuktan sonra, Greer'e gereksiz bir faul yaptı üç sayı pozisyonunda. Olabilecek en kötü şey bu.

2. çeyreğe Kinsey'in sayıları ile başlayan Fenerbahçe Ülker'de Tanjevic, Efes maçının yıldızlarından Damir Mrsic'i oyuna sürdü. Fakat oyuncu eşleşmesinde Baron-Mrsic eşleşmesi tercih edilecek son seçenek olmalıydı. Baron, Mrsic'in yaşlı olmasından yararlanıp drive ederek ve el üstü şutlar sokarak 8 sayı birden buldu. Baron'u Mrsic ile durduramayacağını anlayan Tanjevic, hemen Ömer Onan'ı soktu oyuna. Zamanında az çektirmemişti Drew Nicholas'a hatırlarsınız. Bu bölümde hücumda hücum organizasyonundaki zayıflığı düşünerek ilk çeyrekte de iyi performans ortaya koyan Ukic de dahil oldu oyuna ve girer girmez sayı kazandırdı takıma. Bu iki değişiklik hem savunma hem de hücumdaki problemleri giderdi. Preldzic-Giricek ikilisinin 9 sayılık serisi ile Mete Babaoğlu mola almak zorunda kaldı. Mola sonrası Mirsad'ın gereksiz ve erken iki 3 sayılık denemesi, açılan farkın kapanmasına yol açtı. Halbuki Emir-Ukic gibi oyunu iyi okuyabilen iki oyuncu varken, süreyi de doldurarak planlı programlı hücumla farkı daha da açabilirdi sarı lacivertli ekip. Tanjevic de çok sinirlendi zaten. James ve İnanç'ın sayıları ile ilk yarıyı 42-40 Mersin BŞB önde kapattı. İlk yarı biterken Mersin'de Baron 15, İnanç 9 sayı-7 ribaund; Fenerbahçe Ülker'de Ukic 11 sayı ile göze batan isimler oldu.

Üçüncü çeyreğe iki takım da pota altından sayı bulma arzusu ile başladı. Asım 3. faulünü alıp kenara gelince ve Mersin hücumları James'in zorlamalarına kalınca, Babaoğlu biraz da zoraki olarak tekrar oyuna soktu tecrübeli oyuncuyu. İnanç Koç yaptığı faulden sonra hakeme gereksiz itiraz edince teknik faulü aldı, ortam biraz gerildi, oyun durdu. İki koç teknik faul aldı Recep Ankaralı'dan. Semih'in atması gereken serbest atışları Giricek kullanınca atışlar iptal oldu ve Fenerbahçe Ülker kenardan oyuna soktu topu. Son 1 dakika kala Mersin BŞB lehinde olan skoru korudu ve son çeyreğe 56-55 önde girdi.

Şampiyonu belirleyecek olan çeyrek İnanç'ın 3 sayılık isabetiyle başladı. Sarı lacivertliler rakibinin faul problemi olan oyuncularının üzerinden hücum etti. 7-2'lik seri yakalayarak şampiyonluk için bir adım öne geçtiler. 4,5 dakikada sadece 2 sayı atan Mersin BŞB'de Mete Babaoğlu takımı toparlayabilmek için mola aldı. Dominic James'in basket faulü ile nefes aldı Mersin. Sarı lacivertliler skoru 69-63'e taşıyıp rahatlamak isterken yine James izin vermedi buna. Asım Pars'ın bitime 1:04 kala kaçırdığı 2 serbest atış çok kritikti. Emir Preldzic, kendisine yapılan faulden sonra serbest atış çizgisinden 2'de 1 ile döndü. James hızını kullanarak farkı 4'e çekti son 36 saniyede. Kalan sürede Mersin'e sayı izni vermeyen Fenerbahçe Ülker, 43 yıllık hasreti sona erdirdi.

Darısı futbol takımına diyor, Mersin BŞB'ye geçiyoruz. Ben dahil çoğu kimsenin aklının ucundan geçmiyordu Mersin'in finale kalacağı. Ligdeki gidişattan sonra, kupada finale kalmak, çıkış yakalamak kesinlikle moral oldu onlar için. Üstelik bugün son saniyeye kadar kopmadılar, kolay teslim olmadılar Fenerbahçe Ülker'e. Sergiledikleri mücadele örneğini yürekten kutlamak lazım, şayet benim gözümde Mersin yapabileceğinin en iyisini yaptı, kupayı kazansaydı şapka çıkartırdık.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (68): Asım Pars 9 (5 ribaund), Nedim Yücel 2 (6 ribaund), Altan Erol 3 (1 ribaund- 2 asist), İnanç Koç 14 (12 ribaund- 3 asist), Onur Aydın 2 (2 ribaund), James Baron 28, Dominic James 18 (6 asist), Goran Nikolic 2 (3 ribaund)

FENERBAHÇE ÜLKER (72): Roko Ukic 11 (5 ribaund- 2 asist), Mirsad Türkcan 2 (5 ribaund- 1 asist), Ömer Onan 4, Semih Erden 7 (4 ribaund), Gordan Giricek 9 (2 ribaund), Damir Mrsic, Lynn Greer 11, Oğuz Savaş 6 (4 ribaund- 2 asist), Tarence Kinsey 11 (3 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 11 (4 ribaund- 2 asist)

1.PERİYOT: 20-23
2.PERİYOT: 22-17
3.PERİYOT: 13-16
4.PERİYOT: 13-16


Mersin BŞB: 68-72: F.Bahçe Ülker (Türkiye Kupası Fenerbahçe'nin) Mersin BŞB: 68-72: F.Bahçe Ülker (Türkiye Kupası Fenerbahçe'nin) Reviewed by Adsız on 16:16 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.