Advertisement

Darüşşafaka CT: 71-52: Oyak Renault

Ligin dibi için en mühim maçlardan biri idi Daçka Renault maçı. Kaybeden için kötü olacaktı. Daçka maça 8-0'lık seri ile başladı. Oyak Renault maçtaki ilk sayılarını yeni transfer Alex Scales'den buldu. Oyak Renault koçu Yücel Platin, molayı alarak takımını toparlamak istedi ve moladan sonra Mutlu-Ahmet ve Fauitimi üçlüsünün sayıları ile çeyrekteki son sayılarını buldu Renault. Sadece 8 sayı. Ev sahibi ekip ise 21 sayı bulmuştu.

İkinci çeyrekte konuk takım toparlandı. Savunmada iyi oynadılar ve hücumda da 18 sayı ürettiler. İlginçti ilk yarı. Daçka 13 sayılık farkını korumayı başaramadı ve ilk yarı 29-28 ev sahibi takımın lehine sonuçlandı.

Üçüncü çeyrekte pota altında Davidson'u etkili kullandı Daçka. Heytvelt'in Davidson'u savunma amacıyla dışarı çıkması da ribaund bakımından şans tanıdı Daçka'ya. Oyak Renault maçın genelinde çok düşük yüzdeyle oynadığı için galibiyet uzak görünüyordu onlara. Hele üçüncü çeyreğin son hücumunda Douby'nin uzaklardan yolladığı 3 sayılık atış, Renault cephesinin canını yaktı. Bu bölümde akıllarda kalan tek pozisyon Heytvelt'in guard misali tek pas ile Fautimi'ye sayıyı attırması idi.

Son çeyreğe 52-41'lik skorun avantajıyla giren Daçka, rehavete kapılmadan, basketbolun doğrularını yaparak galibiyete uzandı. Oyak Renault ise çaresiz bir vaziyetteydi. Top bir şekilde Alex Scales'e verildi, o süreyi eritti, ya zorlama atış yaptı ya da top kaybı. Renault'yu uzun süredir bu kadar dağınık seyretmemiştim. Alex'in ilk maçına çıkması tabii ki etkiledi onları. Sonuç olarak Darüşşafaka Cooper Tires, belki de sezonun en kritik haftasında önemli bir galibiyet aldı. 29-28'den sonra rakibine şans tanımadı. Oyak Renault'nun maçın ilk ve son çeyreklerinde sadece 6 sayı atması zaten doğru dürüst hücum edemediklerinin göstergesiydi. Faul yüzdesi neydi öyle? Bir ara ekrana yansıdı, 3/13. Şaka gibi, yani üçlük yüzdesi olsa bu hadi neyse. Bu yüzdelerle zaten kazanmak imkansızdı konuk ekip için.

DARÜŞŞAFAKA COOPER TİRES (71): Quincy Douby 27 (6 ribaund-6 asist), Melih Mahmutoğlu (1 ribaund), Bora Hun Pacun 2 (5 ribaund), Cevat Alper Özcan 11 (7 ribaund- 5 asist), Polat Kaya 4 (1 ribaund-2 asist), Haris Mujezinovic 9 (3 ribaund-2 asist), Jermareo Birsute Dorsey 18 (11 ribaund-1 asist), Can Özcan (6 ribaund)

OYAK RENAULT (52): Ahmet Ali Erdoğan 7 (3 ribaund-1 asist), Mehmet Ufuk Kaçar, Alpaslan Uruk, Olumuyiwa Famutimni 8 (6 ribaund-1 asist), Nedim Dal, Tufan Önen 3 (1 ribaund), Alex J Scales 13 (2 ribaund-2 asist), Joshua Rolin Heytvelt 11 (16 ribaund-1 asist), Mutlu Demir 10 (3 ribaund)

1.PERİYOT: 21-8
2.PERİYOT: 6-18
3.PERİYOT: 25-15
4.PERİYOT: 19-11

Darüşşafaka CT: 71-52: Oyak Renault Darüşşafaka CT: 71-52: Oyak Renault Reviewed by Adsız on 16:41 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.