Advertisement

Kepez Belediye: 82-63: Darüşşafaka CT ( Douby Daha Ne Yapsın?)


Ligin alt kısmını yakından ilgilendiren maçlardan biriydi Kepez-Daçka maçı. İlk 3 dakikadan sonra maçı forse eden taraf hep Kepez oldu. Darüşşafaka Cooper Tires, Quincy Douby-Davidson ve Mujezinovic üçlüsü ile oynadı desek yanlış olmaz. Douby'nin çabası, attığı sayılar mükemmel ama robot değil ki bu adam 40 dakika boyunca atsın. Keza Mujezinovic de öyle, üstelik yaşlı bir oyuncu. Daçka'da Alper-Polat ve Can'dan ne kadar katkı geldi? Bu şartlarda ne yapsın Douby? Ne yapsın Mujezinovic? Eğer Daçka'nın oynadığı basketbol ise Efes,Fenerbahçe Ülker,Banvit,Galatasaray vb. takımların oynadığı ne biri açıklasın lütfen. Ve Daçka böyle oynamaya devam ettiği sürece ligden düşmeyi sonuna kadar hak ediyor, kimse kırılmasın.

Maçın başında iki takım da ilk 4-5 hücumdan sayıyla döndü. Savunmalar çok zayıftı çünkü. Haris Mujezinovic'in bugün sık sık kullandığı 3'lüklerin 2'si bu çeyrekte geldi. Düşünüyorum da, Haris kendini guard sanmış olabilir bu maçlık. Kepez'in yeni transferi Marcus Hall güzel bir açılış yaptı ilk maçında. Atılan 23 sayının 12'si kendisine aitti. Darüşşafaka Cooper Tires'ın yaptığı top kayıpları ise inanılmazdı gerçekten. Quincy Douby ve Mujezinovic'in ağırlıklı olmak üzere 20 sayı attılar onlar da.

İkinci çeyreğe hızlı giren ekip Kepez oldu. 8-0'lık serinin ardından Daçka nihayet sayı atmayı başardı. Fark 7 sayıları bulmuştu ki, Kepez maçtaki ilk serbest atışlarını yarının bitimine 2:40 kala buldu. Kalan kısa sürede Douby'nin gayretleri ile soyunma odasına umutlu girdi Daçka. İlk yarı ev sahibinin 39-38 üstünlüğü ile geçilirken Douby takımının attığı 38 sayının 19'una imzasını atmıştı. Aklıma gelmişken; Kepez yabancı hakkını Mazutis gibi gereksiz bir adam için niye kullandı?

İlk yarıyı hiç tahmin etmediğimiz şekilde sayısız kapatan Ersin Görkem 6 sayı birden buldu üçüncü çeyreğin başında. Mesut Ademoğlu'nun bomboş 3'lüğü vardı ki, yanlış görmediysem fileye temas etmedi bile. Kepez maçta ilk kez farkı çift hanelere çıkardı bu bölümde. Hall'ın yerine oyuna dahil edilen Barış Güney de iyi oynadı. Haris Mujezinovic'in 3 sayılık isabetinden sonra mola alan Kepez, Jovo Stajonevic'in Prkacin'i hatırlatan sayıları ile son çeyreğe 56-49 önde girdi.

Son çeyreğin başında iki takımdan üst üste top kayıpları geldi. Douby'nin yorulması ile birlikte Daçka sayı bulmakta zorlanırken, Kepez Ersin-Stajonevic ve Erdem üçlüsü ile maçı rahat bir şekilde götürdü. Bu arada Erdem'in aldığı ribaund neydi öyle yahu? Nur Germen'in dediği gibi hakikaten uçarak aldı yani topu. Kritik 2 üçlük de soktu ayriyetten. Maç yavaş yavaş Kepez'e göz kırpmaya başlarken Douby'e 2'li sıkıştırma yaptı Kepez. Doğal olarak skor anlamında kısır kaldı Daçka. Son bölümlerde Barış Güney'in Stajonevic'e verdiği süper paslar ile fark iyice açıldı ve Kepez Aziz Bekir'in head coach olarak çıktığı ilk maçta 5. galibiyetini alarak nefeslenmiş oldu. Ev sahibi ekipte 27 sayı-10 ribaundla oynayan Stajonevic mest etti beni. Yeni transfer Hall'ı da beğendim, 17 sayı-4 asist-8 ribaundla başladı. Daçka'da ise Douby-Mujezinovic ve Davidson dışında kimse katkı veremedi.

KEPEZ BELEDİYESİ (82): Erdem Türetken 9 (5 ribaund), Jovo Stanojevic 27 (10 ribaund- 1 asist), Levent Bilgin 2 (1 ribaund- 1asist), Andrius Mazutis, Nikolay Padius 3 (1 ribaund), Barış Güney 4(1 ribaund- 7 asist), Ersin Görkem 15 (4 ribaund- 2 asist), Mesut Ademoğlu 5 (2 ribaund)

DARÜŞŞAFAKA COOPER TİRES (63): Quincy Douby 25 (3 ribaund- 4asist), Bora Hun Pacun 5 (5 ribaund, Cevat Alper Özcan 2 (4 ribaund- 2asist), Polat Kaya 3 (2 ribaund-2 asist), Haris Mujezinovic 12 (2 ribaund), Jermareo Birsute Dorsey 16 (12 ribaund), Can Özcan (4 ribaund)

1.PERİYOT: 23-20
2.PERİYOT: 16-18
3.PERİYOT:17-11
4.PERİYOT: 26-14
Kepez Belediye: 82-63: Darüşşafaka CT ( Douby Daha Ne Yapsın?) Kepez Belediye: 82-63: Darüşşafaka CT ( Douby Daha Ne Yapsın?) Reviewed by Adsız on 16:39 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.