Advertisement

Son Sözü Damir Söyledi: 2-0


Çok yakıştı bu maçın sonucunu Damir'in belirlemesi. Oradaki en azimli, en istekli oyuncu Damir'di, bir şekilde hakkı ödenmiş oldu. Nejat Sayman'ın da söylediği gibi ilk maçın kopyası gibi oldu maç. Efes bir adım önde gibi götürdü, Fener geriden geldi ve son 2 saniyede Damir Mrsic'in şutu ile bitirdiler kafada seriyi bence. Ergin Ataman'ın yanlışları da Fenerbahçe Ülker'e yardım etti tabi. Sinan Güler, Solomon'u 10 numara savunup adeta kene gibi yapışmışken Smith ile yer değiştirmesi bunun en belirgin örneğiydi bugün. 4 ve 5 numaradaki oyuncu rotasyonlarını da verimli kullanamadı ayrıca. Efes'te oyuna ısınan oyuncu hooop benche alındı. İstatistiklere baktığımızda Kerem Gönlüm 15 dakika civarlarında süre almış. Halbuki hem atletik yönü ile, hem ribaund yönü ile en az 25-30 dakika sahada kalması gerekirdi Kerem'in. Bilmiyorum, belki de insan elinde bu kadar geniş ve kaliteli kadro olunca ne yapacağını şaşırıyor... Efes'te bugün Kerem maçın en iyisiydi. 5 faul almasaydı, son bölümlerdeki aksilikler de yaşanmayacaktı belki de. En iyi yaptığı iş olan pasörlüğünün yanı sıra 7 de sayı attı Kerem kritik anlarda. Aynı sayıda da sayı pası var. Tebrik etmemek elde değil hakikaten. İlk maçta beğenmediğim Shumpert bugün hem yüzdeli oynadı hem de akıllı oynadı. Genelde dıştan şut denerdi ancak bugün penetrelerle Fenerbahçe Ülker boyalı alanını zorladı, hırpaladı. Keza Thornton da fena değildi bugün. Vee bu kez haklı olduğum bir konu var :) Ender Arslan. Bu adamın kesin torpillisi var abi. Ben 1 dakika tutmam bunu yahu. 

  Biraz da Fenerbahçe Ülker'i konuşalım. Aslında yine hücumda çok iyi değildi sarı lacivertliler. Lakin 2. yarıda savunmayı iyi yaptılar ve Emir Preldzic'in etkili performansıyla önce Efes'i yakaladılar, sonra da Efes'in hata yapmasını beklediler nitekim öyle de oldu. Bugün Semih Erden gözüme oldukça iyi gözüktü, şu serbest atışları da becerse çok daha iyi olacak. Tanjevic'in maça yine Gasper ile başlaması da tuttu. İlk maçın yıldızı Ömer Onan maça kötü başladı, benchte biraz dinlendikten sonra girer girmez 2 üçlük salladı ve kendine geldi. Zaten Ömer kötü de oynasa en azından takımı ateşleten bir isim. Green ile Semih arasındaki ikili oyunlar etkili oldu. İyi anlaşıyorlar hakikaten. Ergin Ataman çözmüştür herhalde bu oyunu artık :) Willie Solomon 14 sayı 6 asist ile vasatı aştı, içeri drive edip dışarı verdiği paslarla bol bol besledi arkadaşlarını. Ama son periyotta sanırsam, attığı üçlüğün çembere dahi değmemesi yakışmadı ona. Bazı gereksiz zorlamaları da oldu ama, Willie bu yapar o :) Tanjevic her maçta yeni birşey gösteriyor, öğretiyor demiştik geçen yazıda. Bugün de Solomon-Green-Mrsic üçlüsünü aynı anda deneyerek başta beni Nejat Abi'yi ve seyircilerin bir çoğunu şaşırttı. Eskiden sevmezdim bu hocayı, ama yavaş yavaş kanım ısınıyor mu ne? Evet tatlıyı sona sakladık. En özel adama. Yazıyı onunla açtık, onunla bitirelim. 1970 doğumlu bir basketbolcu düşünün. Mrsic olduğunu atın kafanızdan. Sıradan, sayı atmayan, sadece takım oyuncusu düşünün. 39 (40'ına da az kaldı) yaşında o sahada Efes'e karşı kora kor mücadele etmek bile onun özel bir oyuncu olduğunu göstermez mi? Ki 2 kez sayı krallığı 1 kez de asist krallığı var ülkemizde Damir'in. Fenerbahçe Ülker'in durumu 2-0 getiren sayıları son 2 saniyede Damir'in atması keyfime keyif kattı, uyuyamam artık bu gece. 

  Artık bir kaç gün dinlence var. Salı günü finalin 3. maçı Abdi İpekçi'ye taşınıyor. Eğer Efes bu maçı da alamazsa tamamdır bu iş. Zaten şuan bile Efes'te ufak bir güven kırılışı vardır. Fenerbahçe Ülker yolun %50'sini geçti, ileride kazı çalışmaları olur mu, bakacağız.

Damir Mrsic'in son saniye üçlüğünü izlemek için tıklayın.
Son Sözü Damir Söyledi: 2-0 Son Sözü Damir Söyledi: 2-0 Reviewed by Adsız on 22:48 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.