Advertisement

Şampiyon Efes Pilsen




Maça Solomon ve Smith'in iki üçlüğü ile başladı F.Bahçe Ülker. Çılgın taraftar topluluğu önünde Efes Pilsen yine bildiğimiz hücum düzenindeydi. F.Bahçe Ülker'in savunması Efes'e nazaran daha iyiydi. Sarı lacivertliler Mirsad ve Vidmar ikilisi ile pota altında iyi işler yaptı. 04:09'da 16-8 Fenerbahçe Ülker üstünlüğü ile geçildi. Kaya oyunda iken ıslıklandı, hatta uğruna küfürlü tezahüratlar da yapıldı. İlk çeyrekte dikkatimi çeken 2 unsur var. Birincisi Kerem Gönlüm 3 faule ulaştı. İkincisi ise her iki takım da top kaybı yapmadılar. Solomon'un sayılarıyla Fenerbahçe Ülker ilk çeyreği 25-21 önde geçti.

İkinci çeyreğe hızlı başlayan taraf Efes oldu. 14-4'lük bir seri yakaladılar ve 35-29 öne fırladılar. Yakalanan bu seride Kaya Peker'in müthiş katkısı vardı, ilk yarı bitmeden 17 sayıya ulaştı. Fenerbahçe Ülker'de işler iyi gitmeyince Tanjevic molaya başvurdu. 04:37 Efes farkı 10 sayıya kadar çıkardı (33-43). Kerem Tunçeri takımı iyi yönetti. Fenerbahçe Ülker'in savunması da sos vermeye başladı, üstüne Ender'den gelen bir üçlük ile skor 48-37'ye geldi. Son hücumlar da iki ekip de sayı bulmakta zorlandı ve ilk yarıyı 50-41 Efes Pilsen önde tamamladı.

3. çeyreğe Kaya'nın basketiyle başlayan Efes'e karşılık Devin Smith 2 isabetsiz şutla cevap verdi. Neyse ki yaşlı kurt Damir Mrsic üçlük ile biraz olsun nefes verdi takıma. Bu çeyrekte Damir'in 2 tane üçlüğü var ki, Fenerbahçe Ülker'in maça yeniden ortak olmasını sağladı. Damir Mrsic oyuna ağırlığını koydu, Willie Solomon'a güzel bir asist yaptı ve Fenerbahçe Ülker geriden gelerek 57-54 üstünlük kurdu. Bu seride görmediğimiz bir sayı oldu ki, Mirsad Damir'e pota altında servis yaptı. Çeyreği 65-59 sarı lacivetliler önde geçti.

Son çeyrekte Emir Preldzic sazı eline aldı. Üst üste bulduğu iki üçlük ile durum 71-69'a geldi. 6 maçta da hiç bir şey yapmadı dediğimiz Charles Smith en kritik sayısını buldu ve boş üçlüğü yolladı, Fenerbahçe Ülker hücumdan boş döndü, bu kez de Kaya sahneye çıktı. Maçın sonunda Devin Smith saçma sapan bir top kaybı yaptı ve Efes avantajı eline geçirdi. Son hücumlarda (sanırsam 5 kez) ribaund alıp hücum yapan Fenerbahçe Ülker sayıyı bulamadı ve Efes Pilsen özlediği şampiyonluğa kavuştu. MVP ödülünü de Thornton'a vermişler, o da hak etti eyvallah diyelim.. King Solomon'un da Avrupa kariyerinde ilk defa bir sezonu kupasız kapattığını da belirtelim.

Bu arada maç sonu yaşanan olaylar hiç hoş değildi. Spor bu, kazanırsın, kaybedersin. Bunu kabullenmek, sonucu kabullenmek lazım... Öncelikle bu bir insanlık ayıbıdır. İnsan değilsen gelme o salona. Sonra ne diye taşkınlık çıkarıyorsun? Sabundan bile temiz bir maçtı açıkçası ve hak eden şampiyon oldu. Son olarak; gördüğünüz gibi maç hakkında hiç bir kişisel yorum yapmadım. Zaten yapsak ne farkeder, "Şu iyi,bu kötü" desek ne olur? Efes takır takır oynadı, babalar gibi aldı şampiyonluğu. Tebrik ederim. Bu da ufak bir anektot olsun.

:) Biraz önce kuzenin MSN yazısında şöyle bir yazı gördüm: "Şampiyon Efes de, bira sponsoru kim?"

Eee doğru ya ne denir?
- Doğru :)
Şampiyon Efes Pilsen Şampiyon Efes Pilsen Reviewed by Adsız on 21:55 Rating: 5

2 yorum:

Unknown dedi ki...

5 hücum ribaunduydu sanırım. hele solomon'ın attığı o gereksiz şut.

Adsız dedi ki...

Solomon zaten bu yüzden Solomon :) Ama büyük oyuncu, ne yapsa büyük.. Kral

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.