Advertisement

Efes Ayağa Kalktı : 2-2


Seride durum 2-2 oldu. Böylece iki takım da saha avantajlarını kullanamamış oldular. Güzel oluyor final. 2-0'dan 2-2'ye gelmesi de işin içine renk kattı. Bugün hak eden tarafın kazandığını da rahatlıkla söylemeliyiz. Efes Pilsen maçın başından sonuna kadar üstün götürerek aldı maçı. Yanılmıyorsam Fenerbahçe Ülker bugün hiç öne geçemedi. Sarı-lacivertli takım hücumda da savunmada da çok kötüydü bugün. Guardlar yine berbattı. Tanjevic, Preldzic-Oğuz ikilisini benchte oturttu uzun süre. Halbuki Preldzic ilk iki maçtaki galibiyetlere büyük etkendi. Efes Pilsen'in savunmasını da tebrik etmek lazım. Gerçekten de seride eşitliği yakalamak oldukça zordu İpekçi'de. Bugün Efes'e baktığımızda hiç bir oyuncu kötü performans vermedi. Shumpert-Thornton-Kerem Gönlüm üçlüsü müthiştiler. Kerem eskiden serbest atışlarda büyük sorunlar yaşardı, yüzdeli soktu bugün, üstüne ilk yarının son hücumunda üçlüğü de yazdı haneye. Tribünlerdeki eşine de öpücüklerini yolladı. Shumpert leblebi misali boş şutları soktu. Nejat Sayman özellikle çok üzerinde durdu bunun. Kesinlikle de haklı. Shumpert'in bu kadar sayı atması ve oyunu domine etmesinin sebebi onu tutan oyuncu. Serinin en iyi oyuncusu Shumpert bugün neredeyse her pozisyonda bomboş kalarak şut kullandı. Dolayısıyla böyle savunmaya böyle cevap verilmesi gayet normaldi. Biracılarda Kerem Tunçeri son çeyrekte maçın kırılmasını sağladı. Sinan Güler Solomon'u yine yıprattı ve Fenerbahçe Ülker hücumlarının sağlıksız olmasına neden oldu. Ayriyetten kritik ribaundlar çekti son bölümlerde.

Fenerbahçe Ülker'de bugün en büyük sorun hücumdaki sabitlikti. Top guardın elinde 15 saniye civarında kalıyor, zaten Efes savunması sert, kalan 4-5 saniyede sallama bir şut veya zorlama bir şut kullanıldı. Solomon Sinan karşısında zorlandı, sürekli denedi potayı. Bu tür maçlar tek kişiyle kazanılmıyor. Green Solomon'a göre daha az hata yaptı. Geçtiğimiz maçta çok etkili oyun oynayan Semih de suskundu bugün. Ruh gibiydi. Nejat Sayman'ın da sıkça değindiği gibi, eşleşmeleri lehine çeviremedi Fenerbahçe Ülker. Bunun da nedeni bir an evvel sayı bulma telaşıydı. Bir kaç pozisyonda Mirsad ile Kerem Tunçeri eşleşti, ama Mirsad topu kendisi kullanmadı. Bunun gibi başka pozisyonlar da var elbet. İki takım arasındaki en büyük fark Efes'in hücumlarını daha akıllı, derli toplu yapmasıydı. Bootsy Thornton'u sezonun başından beri hiç bu kadar iyi görmemiştim. Yavaş yavaş onunla ilgili fikirlerim de değişmeye başladı. Maçın her bölümünde çok iyi işler çıkardı. Şahenk'te oynanan maçlarda Ataman'ın tercihleri tutmamıştı, İpekçi'de de Tanjevic'in tercihleri tutmuyor. Tutmamasından ziyade, Tanjevic hamlelerinde yine geç kaldı bana göre. En basit örneği Preldzic. Mutlaka oyunda olması gerekirdi son 10 dakikada. Ama son kararı Tanjevic veriyor tabii, biz burada ne desek boş. Son olarak Efes maçı kazanmayı garantilemişken, Ömer Aşık'ın antremandaymışçasına smaçlar vurması ilginç bir görüntüydü. :)

Şıra yine Ayhan Şahenk'e geldi. Bakalım Efes Pilsen saha avantajını bu kez kullanabilecek mi? 14 Haziran'da mümkünse Şahenk'teki yerlerinizi alın. Benim gibi İstanbul dışındaysanız da televizyon başında yerlerinizi alın. Adres yine Skytürk'te, unutmayın.

Efes Ayağa Kalktı : 2-2 Efes Ayağa Kalktı : 2-2 Reviewed by Adsız on 22:09 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.