Advertisement

Efes Pilsen ve F.Bahçe Ülker Değerlendirmesi

Geçen sezon Fenerbahçe Ülker'in kadrosuna bakalım. Tarance Kinsey,James White, Willie Solomon,Damir Mrsic, Gasper Vidmar, Emir Preldzic

Ömer Aşık,Ömer Onan,Rasim Başak, İbrahim Kutluay, Hakan Demirel, Semih Erden, Oğuz Savaş, Mirsad Türkcan, Serhat Çetin ve Alican Güney.

Bu sezonda değişen oyuncular Devin Smith-Marques Green-Gordan Giricek üçlüsü. Türk olarak da Enes Kanter, Orhan Demir, Maxim Mutaf gibi oyuncular var.

Öncelikle bu sene gelen yabancıların Fenerbahçe Ülker'de oynayacak kapasitede olmadıklarını belirtmemiz lazım.Marques Green. Eyvallah Ted Kolejiler'de ve Fransa'da iyi maçlar oynadı, iyi de bir oyuncu ama Fenerbahçe Ülker gibi Euroleague takımında oynayacak bir oyuncu değil. 1.65'lik boyuyla her maç ezdiler Avrupa maçlarında adamı. Sayı bakımından da bu sene kısır kaldı. Belki de Tanjevic böyle oynattı onu ama, baktığımızda asist oranları da pek iyi değil. Air Avellino'dan takım arkadaşı Devin Smith'ten de söz edelim. Smith tam bir takım oyuncusu. Zaman zaman ceza şutlarını da sokabilen bir oyuncu. Ama potaya gidemiyor, drive edemiyor. Bildiğiniz gibi Tarance Kinsey'in yerine alınmıştı. Şimdi Kinsey ile Smith'i kıyaslamaya gerek yok, kıyaslanmaz da. Smith'in savunmasının iyi olduğunu söyleyebiliriz ve müthiş bir blokçu. Ligde ve playofflarda kendini gösteremedi ve fazla faydası dokunmadı sarı lacivertlilere. Sıra geldi sezonun balon transferine. Gordan Giricek. Meğer sakat adamı getirmişler haberimiz yok. Nisan ayından beri eline top değmedi. Oynadığı dönemde de bildiğimiz Giricek gibi oynamadı. Kısacası ona verilen tonla para boşa gitti. Giricek'e o kadar para verileceğine İbrahim Kutluay takımda tutulsaydı çok daha mantıklı olurdu. Mesela final serisinde sıkışan Fenerbahçe Ülker hücumlarında el üstü 2-3 şut sokardı en azından. Willie Solomon'un Tanjevic tarafından istenmeyerek gönderilip, kurtarıcı olarak geri alınmasına ne demeli? Final serisinde izlediğimiz Solomon doğal olarak tam hazır değildi.
Bu da Fenerbahçe Ülker'i olumsuz etkiledi. Sezon içinde Fenerbahçe Ülker'in aldığı 8 mağlubiyet ben dahil çoğu Fenerbahçe'liyi kuşkuya düşürdü. Efes Pilsen ise Banvit ve F.Bahçe Ülker'e yenildi. (İlk yenilgisini Crispin'in hayvani oyunuyla ilk maçta kaybetmişlerdi.) Efes kazanmayı alışkanlık haline getirdi bu yıl. Baktığımızda Thornton-Charles Smith-Kasun gibi Avrupa'nın en iyi oyuncularını getirdiler. Kakiouzis gibi iyi bir 4 numara buldular. Sakatlanmasaydı Milos Vujanic de çok yararlı bir isimdi, ama talihsizlik oldu o konuda. Sonra, Vujanic sakatlandığı için Kerem Tunçeri'yi transfer ettiler. Bu da doğru bir tercih oldu.Senenin başından beri eleştirdiğim Shumpert de cevabı final serisindeki oyunuyla verdi. Yine Ergin Ataman'dan çok az süre alan Sinan Güler, Solomon'un başını yedi, skora da katkı verdi final serisinde. İki takımın transfer politikasına baktığımız zaman, Efes'in skor,savunma ve bench opsiyonu olarak Fenerbahçe Ülker'den çok ama çok iyi olduğunu görüyoruz. Fenerbahçe Ülker'in yanlış transfer politikaları (ya da yanlış demeyelim de, yetersiz transferleri) zaten Efes'in süpürüp şampiyonluğu alacağı yönündeydi. Fenerbahçe Ülker iyi başladı ama sonunu getiremedi. Sonuçta, hak eden ve daha iyi olan taraf şampiyon oldu.
Efes Pilsen ve F.Bahçe Ülker Değerlendirmesi Efes Pilsen ve F.Bahçe Ülker Değerlendirmesi Reviewed by Adsız on 13:37 Rating: 5

1 yorum:

Furkan dedi ki...

Efes Pilsen Özellikle euroleague den elendikten sonra Kerem Tunçeri'nin gelmesiyle daha bir takım oyunu oynayan maçlarda skorer çıkarmasına gerek duymayan bir takım olmuştu. Aslında Tanjevic'in yapmak istediğide, Solomon'u gönderip Green'i almasının sebebi de buydu. Fakat her zaman olduğu gibi Tanjevic'in yaptığı bir şey ters tepti.

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.