Advertisement

Efes Fener'i Uyuttu: 2-1


Dün denizde olduğumdan maç yazısı hayli geçe kaldı. Abdi İpekçi'de Fenerbahçe Ülker'in kazanacağı konusunda çoğu otorite hemfikirdi. İlk periyotta Fenerbahçe Ülker girmeyen topları ribaundlar ile sayı yaptı, Efes uzunları seyretti. Ama Fenerbahçe Ülker de top kaybı yaptığı için bu ribaundlar sarı-lacivertli takım için pek de olumlu olmadı. Devin Smith'in havada yaptığı smaç harikaydı. Günün eksi adamı Ömer Onan'ın girmeyen üçlüğünü iyi takip eden Smith, Kerem Gönlüm'ün bakışları arasında salladı potayı ve Fenerbahçe Ülker'i de havaya soktu. Efes Pilsen, sete set oyunlarda Fenerbahçe Ülker karşısında sayı bulmakta zorlandı. Charles Smith'in yine kayıp olması, Ataman'ı diğer arayışlara itti. İkinci yarıda Fenerbahçe Ülker farkı 10 sayının üzerinde tuttu (hatta bir ara 16 falan oldu). Ancak bu sarı-lacivertlilerde bir rahatlık yaşanmasına neden oldu. Hal böyleyken, Thonrton'un arka arkaya gelen sayıları ve Shumpert'in de iyi oyununu sürdürmesinden sonra, fark eridi. Sezonun başından beri benchteki havluların desenlerini ezberleyen Sinan Güler aklına geldi birden Ataman'ın. Solomon'un etkinliğini azaltması için. Öyle de oldu ki Solomon, kaybetmeyeceği topları kaybetti, kendini boşuna yordu. Green-Solomon ikilisi son periyotta Efes'e hediye ettiler maçı. Maçın bitimine 26 saniye kala Sinan'ın Solomon'a baskısı sonuç verdi ve Efes 2 sayı öne fırladı. Tanjevic'in molası sonrası 3 saniye içinde yine bir şans basketiyle Fenerbahçe Ülker seyircilere fazladan 5 dakika daha izlettirdi. Uzatmalarda Efes daha derli topluydu. Sazı iyice eline alan Thornton-Shumpert ikilisini durduramadı ev sahibi takım. Solomon'un zorlama atışları, Nejat Abi'nin "Hala değişmemiş bu adam" demesi falan herşeyi anlatıyor aslında. Son anlarda da Fenerbahçe Ülker taktik faul yapmaya mecbur kaldı ama, Efesli oyuncuların artık maça inanması, müthiş konsantre olmaları nedeniyledir ki Ender dışında kimse kaçırmadı atışları. Maç Solomon- Green ikilisinin ikramları ile Efes Pilsen'in oldu ki finale renk de geldi böylece. 2-1 oldu şimdi durum. 

 Maçın iyi oyuncuları arasında Kasun-Shumpert-Thornton üçlüsünü gösterebiliriz Efes'te. Shumpert ve Thornton'dan bahsettik zaten, Kasun'a gelelim. Kasun bu seneki en iyi performansını ortaya koydu. İlk çeyrekte ve son çeyrekte 2 kişi arasından güzel smaçlar vurdu. Hatta Rasim'i de sinir etmişti son çeyrek. Semih'e karşı da iyi direndi diyebiliriz. Fenerbahçe Ülker'de ise Semih Erden şüphesiz takımının en iyisiydi. Savunma sahasında bloklarıyla geçit vermedi, ribaundları topladı, smaç vurdu.. En önemlisi taraftarları ateşledi. En büyük sorunlarından biri olan serbest atışlarda bile 4'de 4 ile oynadı bugün. Ve son hücumda Solomon'un berbat atışını havada tamamlayarak Fenerbahçe Ülker'e yine bir umut aşıladı. Sarı lacivertlilerde Mirsad da coştu desek yeridir herhalde. Şutör guardların bile erişemediği üçlük yüzdesi ( 5/6 isabet) %83'lük bir yüzde yakalamış. Adam hala şarap gibi mübarek. Ne de olsa Yugoslav ekolünden. 

 Son olarak da coachlar hakkında konuşup kapatalım postumuzu. Öncelikle Tanjevic'i tebrik etmek istiyorum. Neden diye soracak olursanız, maçtan sonra " Son periyot istediklerimizi yapamadık, tabii bunda en büyük hata benim. Takımıma hakim olamadım." demiş. Helal olsun. Nice coach vardır, hataları, yanlışları hep başkasına atar. Büyük coach olmak için bu özellik de olmalı sanırım. Ergin Ataman da sevinçlidir ki, "Sinan maçı getiren adam oldu. Son periyotta hiçbirşey kaybetmeyeceğimizi anladık ve takım olarak pres yaptık." demiş. 

Seride önümüzdeki maç 10 Haziran (yarın) aynı saatte Abdi İpekçi'de. Çekişme ve heyecan bizleri bekliyor.
Efes Fener'i Uyuttu: 2-1 Efes Fener'i Uyuttu: 2-1 Reviewed by Adsız on 14:22 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.