Advertisement

Tofaş 82-73 Mersin BŞB (Maçı Tofaş İstedi, İstediğini Aldı)

Alt sıraları kafasından tamamen atmak ve Mersin'de 5 sayıyla yenildiği için ikili averajı lehine çevirmek isteyen Tofaş, rakibinin pek de bir varlık gösteremediği maçta 82-73 galip geldi.

Genel olarak büyük çoğunluğu Tofaş'ın elinde gitti maç. Bursa ekibi ilk çeyrekte 6-7 sayılık küçük farklar yakalasa da Mersin bu seriye cevap verdi. Jason Rowe ve Austin Nichols'un mükemmel oynadığını söyleyebilirim. Salondan takip eden birisi olarak aksini iddia eden olmaz herhalde. Hele ki Rowe'un asistleri müthişti.

Mersin'de Alex Scales uzun sakallarıyla kenarda idi bugün, basın tribününün yanından takip etti maçı. Şüphesiz onun yokluğunda takımda insiyatif alınması gerekiyordu. Anthony Grundy ve Vincent Grier bana göre Scales'in eksikliğini kapattılar. Zaten Nedim Yücel'i de katarsak elle tutulur 3 oyuncu vardı Mersin'de.

Tam Mersin BŞB benchinin arkasında oturduğumdan molalardaki konuşmaları duydum. Ercüment Sunter için molalarda tahtaya set çizmiyor, sadece konuşuyor iddiaları da doğru bu arada. Gözlerimle görmeden inanmazdım ama inandım artık. Cidden alınan hiç bir molada tahtaya set hücumu çizmedi. Ve doğru düzgün bir şeyler de anlatmadı. Yardımcıları ondan daha çok işe yarıyor. Ercüment Sunter'e koç demeye bin şahit bence. Kötüydü...

Tofaş Nichols ve Zuza'nın etkili oyunlarıyla son çeyrekte maçı kopardı. Bitime 3 dakika kala Ercüment Hoca yenilgiyi kabullenmiş bir şekilde yerine oturmuştu bile. Zuza'yı ilk kez canlı seyrettim. Adam hakikaten iyi. Hem fundamental olarak hem de saha görüşü olarak. Pivot hareketleri var, yeri geldiğinde şutu var, savunmada sert, (zaten iri yapılı, güçlü) ve yürekten oynuyor. Bazen biraz yavaş kalabiliyor ancak vücüduyla kapatıyor o dezavantajı. Yaşlılığına vermek gerek biraz da.

Tofaş ilk maçta 5 sayıyla yenildiği rakibini 9 sayıyla yenerek ikili averajda da öne geçti. Daha da önemlisi Bornova, Erdemir ve Aliağa'nın kaybettiği haftada kazanmış olmaları. Bu anlamda haftanın en kârlı takımı oldular. Haftaya iki galibiyet üstlerinde bulunan Türk Telekom'u deplasmanda yenebilirlerse play-off hedeflerine iyice yaklaşacaklar. Ve bence galibiyet olası bir durum.

TOFAŞ (82): Jason Rowe 13 (3 ribaund- 8 asist), Austin Nichols 21 (7 ribaund- 2 asist), Can Altıntığ 1 (3 ribaund- 1 asist), İnanç Koç 5 (2 ribaund- 6 asist), Tomislav Ruzic 6 (4 ribaund), Can Özcan 6, Juric Zaza 16 (6 ribaund), İlkan Karaman 3 (3 ribaund- 1 asist), Fırat Töz (1 ribaund), Onur Aydın 11 (5 ribaund)

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (73): Asım Pars 3 (1 asist), Nedim Yücel 17 (11 ribaund), Hakan Köseoğlu 8 (3 ribaund– 7 asist), Vincent Grier 16 (3 ribaund– 3 asist), Anthony Grundy 20 (2 asist), Neostoras Kommatos 7 (2 ribaund)

1.PERİYOT: 26-17
2.PERİYOT: 19-24
3.PERİYOT: 19-15
4.PERİYOT: 18-17
Tofaş 82-73 Mersin BŞB (Maçı Tofaş İstedi, İstediğini Aldı) Tofaş 82-73 Mersin BŞB (Maçı Tofaş İstedi, İstediğini Aldı) Reviewed by Adsız on 23:24 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.