Advertisement

Aslan Zirveye Doğru (80-64)

Beko Basketbol Ligi'nin 20. hafta maçında güçlü Efes Pilsen'i Abdi İpekçi Arena'da ağırlayan Galatasaray Cafe Crown, özellikle ikinci yarıdaki performansı ile mücadeleyi 80-64 gibi farklı bir skorla kazanarak ligde ikinci sıraya yükseldi. Maçın yıldızı ise pota altında çabukluğu ile maçı Sarı-Kırmızılı takımın lehine çeviren genç Hırvat oyuncu Luksa Andric oldu..

Mücadeleye oldukça etkili başlayan Efes Pilsen, Kerem Gönlüm-Vujcic ikilisinin pota altı sayıları ve Rakocevic'in dış atış isabetleri ile maça 2-10'luk seriyle başladı. İlk bölümde savunmada yeterli direnci gösteremeyen ve rakibinin yüksek yüzdeli oyununa çare bulamayan Sarı-Kırmızılılar, Rakocevic'in teknik faul sonrası ikinci faulle kenara gelmesiyle birlikte serbest atış çizgisinden ürettiği sayılarla öne geçmeyi başardı. Periyotun son bölümünde her iki takım da yabancı oyuncuları ile karşılıklı sayılar bulurken, son dakikada Kerem Tunçeri ve Murray ikilisi ile iki üçlük isabeti bulan Efes Pilsen, ilk periyotu 18-25'lik üstünlükle tamamladı..

İkinci periyota Andric-Shumpert-Haluk üçlüsünü oyuna alarak başladı coach Mahmuti. İlk bölümde Sinan Güler ile sayılar bulan Efes Pilsen, Johnson'ın üçlüğüne de engel olamadı. Andric-Evren ikilisi ile 8 sayı üreten Galatasaray Cafe Crown, Murray-Ersin imzalı 5 sayıya ise dur diyemedi. Bu çeyrekte Andric'in çabukluk avantajını kullanmaya başlayan Sarı-Kırmızılılar, farkı da 2 sayıya kadar indirdi. İki takımın da oldukça düşük yüzdeli hücum etmeye başlaması ile skor genelde dengede giderken, son bölümde gelen karşılıklı basketler ile maçın ilk yarısı Efes Pilsen'in 41-42'lik üstünlüğü ile sona erdi..

İlk yarıda dış atışlarda 3/10 ile pek etkili olamayan Galatasaray Cafe Crown, 2 sayılık atışlarda ise 10/18 ile oynadı. Skoru dengede tutan en önemli unsur ise Sarı-Kırmızılıların 12/16 ile ürettiği serbest atış sayıları oldu. Şut kaçırmadan 12 sayı üreten Luksa Andric ise ilk yarıya damgasını vuran isimdi. Efes Pilsen ise dış atışlarda 8/12 gibi önemli bir yüzde yakalarken, 2 sayılık atışlarda da 9/20 ile oynadı. Yüzdeli şutlarına rağmen Lacivert-Beyazlıların farkı açamamasının en önemli nedeni ise ilk yarıda sadece 1 kere serbest atış kullanmaları ve onda da isabet bulamamaları gösterilebilirdi..

Karşılaşmanın üçüncü periyotu da boş hücumlarla başlarken, ilk saha içi isabeti yaklaşık 2 dakika geride kalırken Kerem Gönlüm ile geldi. İki takımın da boyalı alanı iyi kapatması nedeniyle dış atışlara yönelmesi ve düşük yüzdeli şutlar gelince skor dengede kaldı. Periyotun son bölümüne girilirken iki Kerem ile skor bulan Lacivert-Beyazlılar karşısında Galatasaray Cafe Crown, son 2 dakika içerisinde ise Tutku-Shumpert ikilisi ile bulduğu iki üçlükle periyot sonunda skoru 54-54'e getirmeyi de başardı..

Son periyota oldukça etkili başlayan ve Shumpert'ın dış atışları, Andric-Shipp ikilisinin serbest atış sayıları ile farkı da lehine hızla açmayı başardı. Periyotun ilk 4 dakikasında sayı kaydedemeyen Efes Pilsen, ilk basketini ise Roberts ile buldu ve skoru 67-56'ya getirdi. Oyunun kontrolünü tamamen yitiren rakibi karşısında özellikle Tutku Açık organizeli hücumları ile etkili olan Sarı-Kırmızılılar, dış atışlarda rakibi gibi isabet bulamasa da boyalı alana yakın atışlarla skor üretmeye devam etti. Bitime 1.23 kala Tutku'nun üçlüğü skoru 75-60'a getirirken, artık Efes Pilsen'in de umutlarını iyice tüketti. Kalan bölümde karşılıklı sayılar gelince Galatasaray Cafe Crown mücadeleden 80-64'lük galibiyetle ayrılan taraf oldu..

Maçın ilk yarısında 8/12 ile üçlük atan Efes Pilsen, maç sonunda ise 9/23 ile vasat bir yüzdede kaldı. Yani Galatasaray üstünlüğü ile geçen ikinci yarıda Efes Pilsen'in üç sayı isabet oranı 1/11 gibi kötü bir yüzde. Efes Pilsen bu maçta 7 serbest atış sayısı bulurken, Galatasaray Cafe Crown ise 20 sayı üretti bu bölgeden.. Kriz ortamında takımdaki uyumsuzluk ve coach-oyuncu ilişkilerindeki karmaşa belki de sezonun özeti gibiydi Efes adına. Galatasaray hem güven açısından hemde puan açısından çok önemli bir adım atarken, Efes Pilsen ise acilen çözmesi gereken sorunlarla başbaşa kaldı bu maçın ardından..


SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Engin Kennerman, Halil Baldemir, Kaan Büyükçil

GALATASARAY CAFE CROWN (80): Joshua Ian Shipp 10 (3 ribaund, 2 asist), Jerry Jamar Johnson 9 (4 ribaund, 2 asist), Caner Topaloğlu 5 (2 ribaund), Preston Shumpert 13 (6 ribaund, 3 asist), Tutku Açık 9 (6 asist), Luksa Andric 23 (3 ribaund, 1 asist), Radoslav Rancik 4 (6 ribaund, 1 asist), Haluk Yıldırım 2 (7 ribaund, 3 asist), Evren Büker 3 (3 ribaund), Ermal Kurtoğlu 2 (2 ribaund, 1 asist).

EFES PİLSEN (64): Igor Rakocevic 10 (1 ribaund, 2 asist), Lawrence Edward Roberts 2 (5 ribaund, 2 asits), Kerem Tunçeri 8 (3 ribaund, 3 asist), Marvis Lindwood Thornton 2 (7 ribaund, 2 asist), Kerem Gönlüm 10 (7 ribaund, 2 asist), Ender Arslan 3, Nikola Vujcic 8 (5 ribaund, 2 asist), Flip Murray 12 (3 ribaund, 1 asist), Sinan Güler 7 (3 ribaund, 3 asist), Ersin Dağlı 2

1.PERİYOT:18-25
2.PERİYOT:23-17
3.PERİYOT:13-12
4.PERİYOT:26-10
Aslan Zirveye Doğru (80-64) Aslan Zirveye Doğru (80-64) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 22:21 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.