Advertisement

Kaf Kaf Arena'da Yine Farklı

Beko Basketbol Ligi'nin 20. hafta mücadelesinde Türk Telekom'u Karşıyaka Arena'da konuk eden Pınar Karşıyaka, rakibini 101-86 gibi farklı bir skorla mağlup ederek ligdeki 13. galibiyetini elde etti. Türk Telekom ise bu sonuçla 8 galibiyette kalarak yine Play-Off sıralamasının altında kaldı..

Avrupa Kupaları'nda yoluna devam eden tek temsilcimiz olan Pınar Karşıyaka, baştan sona kadar hem oyun olarak hemde skor olarak üstün götürdüğü karşılaşmadan farklı galip ayrılarak önemli bir galibiyete daha imza attı. Özellikle dış şutlardaki etkinliği ile galibiyete uzanan Kırmızı-Yeşilliler, Andre Smith - Osiris Eldridge ikilisinin hücumdaki muhteşem performansı ile çıkışını sürdürdü..

Mücadeleye yüksek yüzdeli şutlarla birlikte hücumda oldukça etkili başlayan İzmir ekibi, rakibinin de hücum etkinliğini yeterince önleyemediği ilk periyotu 22-17'lik üstünlükle tamamladı. İkinci periyota daha iyi başlayan ve ilk bölümde skoru da dengelemeyi başaran Türk Telekom, bu etkinliğini periyotun kalan kısmında gösteremeyince, özellikle yabancı oyuncularının etkinliği ile farkı açan Pınar Karşıyaka maçın ilk yarısını 48-32'lik üstünlükle noktaladı. Üçüncü periyotta iki takım da hücumdaki başarısını savunmaya yansıtamayınca genelde karşılıklı kısa serilerle geçen bu periyot, ev sahibi ekibin 75-57'lik üstünlüğüyle sona erdi. Son periyotta yine karşılıklı sayılarla geçen mücadele, ev sahibi ekibin 101-86'lık üstünlüğüyle tamamlandı..

Belli bir bütçe ile belli hedeflerle yola çıkan Pınar Karşıyaka yoluna yine doludizgin ilerliyor. Tabi öncelikli hedef FIBA Euro Challenge Cup'ta başarı şu aşamada. Gelecek sezonlara yol çizmesi adına da önemli bir yol bu İzmir ekibi adına. Türk Telekom için ise pek fazla söze gerek yok. Bunca bütçe ve yatırıma karşılık ortada yıllardır bir kaos ve kısır döngü olduğu artık bir gerçek. Kısa vadede pek çözülecek gibi de görünmüyor ne yazıkki..


SALON: Karşıyaka Spor Salonu

HAKEMLER: Rüştü Nuran – İsmail Aydın – Ozan Çakar

PINAR KARŞIYAKA (101): David Holston 12, Birkan Batuk 16, Osiris Eldridge 20, Andre Smith 27, Emre Bayav 2, Jovo Stanojevic 8, Ali Erdoğan 6, Furkan Aldemir 6, Alper Saruhan 4.

TÜRK TELEKOM (86): Mehmet Yağmur 2, Sani Becirovic 19, Ceyhun Altay 20, Ray Wesson 8, Gregory Stiemsma 6, Jerome Randle 17, Rasim Başak 3, Jan Jagla 2, Yunus Çankaya 2, Can Öğüt 7.

1.PERİYOT: 22-17
2.PERİYOT: 26-15
3.PERİYOT: 27-25
4.PERİYOT: 26-29
Kaf Kaf Arena'da Yine Farklı Kaf Kaf Arena'da Yine Farklı Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 22:18 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.