Advertisement

Lider Karadeniz'de Zorlandı (74-86)

Beko Basketbol Ligi'nin 20. hafta maçında zorlu Medical Park Trabzonspor deplasmanına çıkan Fenerbahçe Ülker, oldukça çekişmeli geçen bir maçın ardından rakibini 74-86'lık skorla mağlup edip 18 galibiyete ulaşarak liderliğini sürdürdü. Karadeniz ekibi ise 8 galibiyette kalarak Play-Off yarışında önemli bir yara aldı..

Mücadeleye konuk ekibin pota altı sayıları ile başlanırken, iki takımın da savunmada yeterli direnci koyamadığı ilk bölüm karşılıklı sayılarla geçti. Tomas-Kaya ikilisinin hem hücumda hemde savunmada sahanın en iyisi olduğu ilk periyotta skor üstünlüğünü dış atışlarla da perçinledi Sarı-Lacivertliler. Ali Karadeniz'in Kaya'nın sert savunması karşısında etkisiz kaldığı bu bölümde oyun düzeninin biraz da dışında sayılar bulan Bordo-Mavili ekip, Cakic ile ekstra sayılar bulurken Ali'nin de skor üretmesi ile farkı eritti. Karşılıklı sayılarla geçen son bölümde potaya yakın atışlarla etkili olan Fenerbahçe Ülker, maçın ilk periyotunu 22-30'luk üstünlükle noktalamayı başardı..

İkinci periyota Snow'un turnike isabeti ile başlayan Karadeniz ekibi, Jasikevicius'un turnikesine de engel olamadı. İlk bölümde her iki takım da hücumda organizasyon sıkıntısı çekerken, ilerleyen bölümde Ali'nin pota altı isabetleri ile skor üreten Medical Park Trabzonspor farkı biraz eritti. Savunmaların sertleşip şut yüzdelerinin düştüğü bu periyotta her iki takım da üst üste boş şutlar ve top kayıpları ile skor üretmekte zorlanırken, periyotun son bölümünde potaya yakın atışlarla ve serbest atış isabetleri ile skor bulan Bordo-Mavililer, bitime 31 saniye kala Milosevic'in turnikesi ile 42-41 öne geçse de, Ömer Onan son saniye basketi ile maçın ilk yarısı konuk ekibin 42-43'lük üstünlüğüyle tamamlandı..

Mücadelenin üçüncü periyotuna Ömer'in turnikesi ile başlayan Fenerbahçe Ülker, karşılıklı boş hücumlarla geçen bölümün ardından Ali'nin basketine engel olamadı. Mücadele dozajının yüksek olduğu fakat basketbol kalitesinin düşük olduğu bu periyotta hücum etkinliği vasatı aşamazken, Emir'in de devreye girmesi ile skor üstünlüğünü yeniden eline alan taraf konuk Sarı-Lacivertliler oldu. Sürekli faullerle duran oyunda her iki takım da serbest atış çizgisinden karşılıklı sayılar bulurken, Kinsey'in son saniye üçlüğü ile maçın üçüncü periyotu da 56-68'lik Fenerbahçe Ülker lehine noktalandı..

Dördüncü periyota yine her iki takım da pota altından skor üreterek başladı. Ali-Rasic-Snow üçlüsü ile bir seri yakalayan ve farkı hızla eriten Medical Park Trabzonspor, farkı da 5 sayıya kadar indirdi. Karşılıklı boş hücumlar ve kaçan dış atışların ardından bitime 4.40 kala Kaya'nın basketi skoru 67-74'e getirdi. Bu bölümde Ali Karadeniz'le eşleşen Oğuz ve Lavrinovic 5'er faul ile oyun dışında kalırken, Rasic de Bordo-Mavili ekipte 5 faulle oyun dışı kalan isim oldu. Ukic-Ömer ikilisi ile iki turnike bulan konuk ekip farkı yeniden açarken karşılıklı sayılarla geçen son bölümün ardından Fenerbahçe Ülker maçı 74-86'lık skorla kazanan taraf oldu..


SALON: 19 Mayıs

HAKEMLER: Murat Biricik, Ahmet Ersan Ergüler, Mehmet Serdar Ünal

MEDİCAL PARK TRABZONSPOR (74): Igor Milosevic 9 (2 ribaund- 1 asist), Aleksandar Rasic 4 (3 ribaund- 8 asist), Ali Karadeniz 27 (9 ribaund), Hadi Özdemir 8 (6 ribaund- 2 asist), Ersin Görkem 2 (2 ribaund), Goran Cakic 6 (2 ribaund- 1 asist), Serhat Büker, Derrick Obasohan 4 (4 ribaund- 2 asist), Alvin Snow 14 (4 ribaund- 5 asist).

FENERBAHÇE ÜLKER (86): Roko Ukic 15 (5 ribaund- 5 asist), Ömer Onan 12 (3 ribaund- 1 asist), Darjus Lavrinovic 3 (1 ribaund), Sarunas Jasikevicius 2 (1 ribaund- 1 asist), Kaya Peker 15 (12 ribaund- 2 asist), Oğuz Savaş 9 (7 ribaund), Tarence Kinsey 10 (5 ribaund), Marko Tomas 7 (5 ribaund- 5 asist), Emir Preldzic 13 (7 ribaund- 3 asist).

1. PERİYOT: 22-30
2. PERİYOT: 20-13
3. PERİYOT: 14-25
4. PERİYOT: 18-18
Lider Karadeniz'de Zorlandı (74-86) Lider Karadeniz'de Zorlandı (74-86) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 20:53 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.