Advertisement

Horoz Bile Öteceği Zamanı Biliyor (Semih Erden Yazısı)

Şu Semih Erden transferi. Gündemi en çok meşgul eden haber şuanda. Bir yazar gözüyle olaya bakmak istedim kahvemi de alarak. Partizan'da başlayan basketbol kariyerine Daçka'da devam ettikten sonra Aydın Örs'ün dikkatini çekerek Fenerbahçe formasını sırtına geçirdi Semih. Dönemin uzunu Kambala'nın doping skandalı ile ilk senesinde iyi süreler de buldu. 5 senelik Fenerbahçe Ülker kariyerinde 3 şampiyonluk yaşadı. Bu sene içerisinde Boston Celtics tarafından hakları alındı Semih'in.

Fenerbahçe'deki geçirdiği 5 yıl içinde oyununa pek birşey katmadığını görüyoruz Semih'in. Mesela şut attığına çok az şahit olduk. Lavrinovic, Oğuz Savaş, Nachbar gibi uzunların dış şut kullanmaları hep bir avantaj sağlar takımlarında. Hadi şutu geçtim, bir tane pivot hareketi yok Semih'in doğru düzgün. Sırtı dönük top alarak basketle sonuçlandırdığı anlar da çok ama çok az. Nikola Prkacin tarzı bir oyuncu olsun demiyoruz ona ama takımda Mirsad gibi çok deneyimli ve bu işin ustası sayılabilecek bir oyuncu var. NBA'de belirli bir süre alması için bunları yapmalı.

Semih'te en çok beğendiğim özellik savaşçı ve hırslı olması. Kesinlikle takım savunmasında başrol oynuyor. Uzun kolları vasıtasıyla çember altını iyi kapatıyor, kolay kolay faul problemine de girmiyor, geriye iyi koşuyor. Bunların yanında serbest atışlarını da çok geliştirdi. Eskiden atacağına hiç inanmadığım serbest atışları şimdi rahat kullanıyor.

Kısacası Semih'in Boston'da yeteri kadar süre alabilmesi için;

1) Vücudunu daha da geliştirmesi lazım, zaten bunun için uğraşıyordur.
2) Pivot hareketlerini geliştirmesi lazım.
3) Dış atış çalışarak bir fark yaratması lazım.

Bu saydıklarım şuan için Semih'te çok eksik özellikler. Bu vaziyette NBA'de alacağı sürelerin minimum olacağını düünüyorum. Bana göre 2 sene daha Avrupa'da kalmalı ve kendini iyice geliştirmeliydi, acele etti. Horoz bile öteceği zamanı biliyor değil mi? Umarım Semih bu yazdıklarımı ağzıma tıkar NBA'deki performansıyla. Benim görüşlerimin yanlış olduğunu ispatlar... İnşallah...
Horoz Bile Öteceği Zamanı Biliyor (Semih Erden Yazısı) Horoz Bile Öteceği Zamanı Biliyor (Semih Erden Yazısı) Reviewed by Adsız on 11:55 Rating: 5

1 yorum:

Adsız dedi ki...

yazıyı çok beğendim güzel noktalara değinmişsin ama bir sorum olacak semih erden'in hangi tarihte ABD'ye gideceğinden haberin var mı?bu konuyla ilgili bilgilerini de paylaşırsan çok sevinirim.teşekkürler.

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.