Advertisement

Sinan Güler'den TBF'ye Açıklamalar


Türkiye Basketbol Federasyonu milli oyuncumuz Sinan Güler TBF'ye Dünya Şampiyonası ile ilgili görüşlerini bildirmiş, buyrun metnin tamamı.

Ülkemizde düzenlenecek 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası’na hazırlanan A Milli Takım’da Sinan Güler, Türkiye’nin bu organizasyonu en iyi şekilde gerçekleştireceğini söyledi.

A Milli Takımımızın çalışmalara başladığı Antalyakampını değerlendiren Sinan Güler, “Sezon boyunca farklı takımlarda yer alan oyuncuların bir araya gelmesiyle Antalya’da ilk kampımızı gerçekleştirdik. Kaynaşma açısından yararlı olduğunu söyleyebilirim. Zaten amaç da bu şekildeydi. Gayet eğlenceli bir kamp dönemi geçirdik. Ayrıca normal tempoda çalışmalara başlamadan önce bir ön hazırlık yaptık” ifadelerini kullandı.

Bormio’daki kamp çalışmalarını birçok ülke milli takımının uyguladığını belirten Sinan Güler, “Antalya’da amaç kaynaşma ve bir araya gelmekti. Bormio kampında da iyi bir şekilde kondisyonumuzu üst seviyeye taşımayı amaçlıyoruz. İstanbul’a döndüğümüzde hazırlık turnuvalarına katılacağız. Efes Pilsen World Cup 9’dan sonra bizim hedef turnuvamız olan 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası’nda maçlarımızı oynayacağız. En büyük dileğimiz, sakatlık sorunu yaşamadan bu turnuvada yer almak” diye konuştu.



2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası’nın Türk ulusu için büyük önem taşıdığını kaydeden Milli oyuncumuz, “Türkiye için çok büyük önem taşıyan bir organizasyon yaşayacağız. Çünkü bu ulus, ilerleyen yıllarda Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapmayı amaçlıyor. Organizasyon anlamında yapacağımız iyi bir Dünya Basketbol Şampiyonası, Olimpiyat Oyunları açısından önemli bir referans olacaktır. Son bir yıl içerisinde hem Ankara’da hem İstanbul’da tesis anlamında müthiş gelişmeler yaşandı. 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası’nda hem düzenleyeceğimiz organizasyon hem de bizim göstereceğimiz performansla alnımızın akıyla çıkacağımızı düşünüyorum” dedi.

A Milli Takım’da çok iyi bir arkadaşlık olduğunu da belirten Sinan Güler, “Bu oyuncuların büyük bir çoğunluğu Beko Basketbol Ligi’nde forma giyiyor ve finalde karşı karşıya geldiler. Sezon içindeki bütün çekişmelere rağmen oyuncular gayet iyi bir şekilde bir aradalar. Bu konuda Antalya kampı çok verimli geçti”açıklamasında bulundu.


Sinan Güler'den TBF'ye Açıklamalar Sinan Güler'den TBF'ye Açıklamalar Reviewed by Adsız on 13:48 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.