Advertisement

Antalya BŞB'nin Altyapısı Hurşit Baytok'a Emanet


Şu günlerde oldukça tartışılan altyapı meselesi üzerine Antalya'dan bir gelişme var. Deneyimli basketbol adamı Hurşit Baytok Antalya BŞB'nin altyapı sorumluluğuna getirildi. Mail olarak gelen haber aynen şu şekilde:

2010-11 sezonu için yeni bir yapılanmaya giren Antalya Büyükşehir Belediye Basketbol Takımı’nda altyapı da hareketli günler geçirmeye başladı.Yeni sezon için Altyapı Sorumlusu olarak Hurşit Baytok’la üç yıllık anlaşma yapıldı.Baytok,ayağının tozuyla altyapı antrenörleri ile toplantı yaparak görevine hızlı başladı.

HURŞİT BAYTOK KİMDİR?

1951 Ankara doğumlu. İstanbul iktisadi ticari ilimler fakültesi işletme bölümü mezunu. İngilizce bilir, 1967 senesi kasım ayı sonlarında Beşiktaş'ta basketbol hayatına başladı. Yarım sezon yıldız, bir sezon genç takımda yer aldıktan sonra A takım kadrosuna alındı. 1969-1985 yılları arasında A takımda görev yaptı. Genç milli takıma bu dönemde seçildi. Gene bu süre içersinde Türkiye şampiyonu olan Beşiktaş basketbol takımında takım kaptanı olarak önemli yeri vardı. 1985 yılında basketbolu bırakınca gene Beşiktaş A takımının antrenörlüğünü yapmaya başladı. O sezon genç bayan takımı antrenörlüğü görevini Murat Tümer'le beraber üstlendi ve takım Türkiye şampiyonu oldu. İlk antrenörlük yılında Türkiye liginde yılın antrenörü seçildi. 1986-87 sezonunda rahmetli Aydan Siyavuş'un yardımcılığı görevinde bulundu. 1989 yılında II. Türkiye liginde şampiyon olarak tekrar I. ligde oynamaya hak kazanan takımın antrenörlüğünü yaptı. Daha sonra sezon ortasında (1989-90 sezonu) birinci lig takımlarından Nasaş'a transfer oldu. 1/5 sezon süren Nasaş çalıştırıcılığından sonra ikinci lig takımlarından İstanbul TED spor kulübünde 2 sezon, bayanlar Türkiye liginde, Deniz Nakliyat'ta 1 sezon görev yaptı. 1997 senesinde yıldız milli takım antrenörlüğüne atandı. 3 sene süren bu görev esnasında yıldız milli takımı Avrupa 3.'sü oldu. Daha sonra bir sene genç milli takım çalıştırıcılığı yaptı. Aynı zamanda İstanbul Bilgi Üniversitesi çalıştırıcılığı yaptı. Burada elde edilen sportif başarıların yanında birçok sporcunun eğitimine önemli katkılar sağladı. Basketbol federasyonu bünyesinde çeşitli seminerlerde eğitmen olarak görev aldı. 1997 yılında Antalya'da yapılan Uluslar Arası Antrenör Semineri kurs notlarını Türkçeleştirerek, kitap haline getirdi. 2000 yılında Fenerbahçe'de altyapı koordinatörlüğü görevini üstlendi. Burada 3 sene görev yaptıktan sonra Beşiktaş'a döndü ve orada da altyapıda çalışmalarını sürdürdü. Ardından basketbol tekniğini tüm detayları ile anlatan aylık bir dergi hazırlayarak Türk antrenörlerine yönelik eğitim faaliyetlerine devam etti. Bir dönem Erdemirspor Bayan A Takımı antrenörlüğü görevini de sürdüren Hurşit BAYTOK, Beşiktaş JK Altyapı Sorumlusu ve Genç Erkek Takım Antrenörlüğü görevinin ardından Antalya Büyükşehir Belediye Basketbol Takımı Altyapı Sorumlusu oldu.

Antalya BŞB'nin Altyapısı Hurşit Baytok'a Emanet Antalya BŞB'nin Altyapısı Hurşit Baytok'a Emanet Reviewed by Adsız on 11:48 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.