Advertisement

TBL'de Sezon Tamamlandı, Daçka ve Kepez Küme Düştü

TBL'de Daçka'nın ardından küme düşecek olan ikinci takım belirneneceği maçlar tamamlandı. Galatasaray Café Crown, Aliağa Petkim ve Kepez üçlüsünden biri olacaktı düşen takım. Galatasaray Café Crown, Bornova'yı farklı yendi, Aliağa Petkim kaybetmesine rağmen ligde kalmayı başardı. Herşey Kepez'de bitiyordu çünkü. Bandırma deplasmanında Banvit karşısında ilk yarıyı iyi oynayarak önde kapattı Antalya ekibi. Ancak ikinci yarıda Banvit tempoyu artırarak maçı kazandı. Bu sonuçla 41 puanda bitirdi ligi Kepez. Maç sonunda Barış Güney'in mini röportajında yönetimi eleştirmesini alkışlıyorum. Geçen sene de kılpayı kurtulmuştu Kepez, bu sene kedi kaymak yemedi maalesef. Bununla ilgili ayrıntılı bir yazı yazacağım sağlam kafayla.

Diğer maçlarda favoriler kazandı. Fenerbahçe Ülker Oyak Renault'yu ikinci yarıdaki oyunuyla yendi. Sarı lacivertlilere 6 oyuncu çift haneli sayılarla tamamladı maçı. Türk Telekom, Daçka karşısında bir ara farkı oldukça açmıştı tahminimce rehavete kapılmışlar, son dakikalarda fark 4'e kadar inmiş, ama kazanan konuk ekip olmuş. Bilmem dikkatinizi çekti mi, Daçka yerlilerle daha iyi oynuyor sanki. Ben öyle düşünüyorum. Orhan Haciyeva ile ilgili bir yazı yazmıştım, bugünkü performansını görüyoruz. Peki bu adamın oynatılması için Darüşşafaka'nın küme düşmesini mi beklemek gerekiyor diye de sormadan edemiyorum kendime. Günün bol skorlu karşılaşması da İzmir'de oynandı. Pınar Karşıyaka, Aliağa'yı 108-09 mağlup ederek playoffta Banvit'in rakibi oldu. Karşıyaka'da Smith 36 sayıyla ligin son haftasına damgasını vurdu. Aliağa'da ise Hosley & Mcclinton A.Ş işbaşındaydı ama yetmedi. Neyse ki Kepez'in kaybetmesiyle lige tutunmayı başardı Aliağa. Bursa'da Tofaş ile Beşiktaş Cola Turka kapışmasında kazanan taraf konuk ekip oldu. Siyah beyazlılarda 5 oyuncu çift haneli sayılara ulaşırken, benim için maçın en önemli noktası Tofaş'ın iki genci Fırat ve İlkan'ın 10'ar sayılık performansları. Az da olsa ligden düşme ihtimali olan Galatasaray Café Crown, playoff biletini cebe koyarak İstanbul'a gelen Bornova'yı farkla evine yolladı. Sarı kırmızılılarda Wilkinson 23 sayı-12 ribaund-2 asistle muazzam performans ortaya koydu. Onun akabinde Rancik, Jasaitis, Washington üçlüsünden de iyi bir katkı geldi. Zonguldak'ta ise playoffta bir kez daha karşılaşacak olan Erdemir ile Efes Pilsen'in kapışmasında rotasyonu ve tecrübesiyle kazanan Efes Pilsen oldu. 4 oyuncunun çift rakamlı sayılara ulaştığı Efes Pilsen'de fark yaratan oyuncu yıllanmış şarap Charles Smith'ti, 26 sayı kaydetti. Erdemir'de Funk- Williams ve Erkan'dan da skor olarak iyi bir katkı geldi.
TBL'de Sezon Tamamlandı, Daçka ve Kepez Küme Düştü TBL'de Sezon Tamamlandı, Daçka ve Kepez Küme Düştü Reviewed by Adsız on 19:18 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.