Advertisement

Erdemir: 101-102: Oyak Renault ( Şans Melekleri Erdemir'e Yetmedi)

Ben şu güne kadar böyle bir basketbol maçı seyretmedim, uzun bir süre de seyretmem herhalde. Skor 89-86 Oyak Renault lehineyken son 2 saniyede uzun menzilli mucizevi bir üçlükle maçı uzatmayı başardı Erdemir. Üstüne uzatmalarda 4 sayı öne geçtiler fakat konuk takım bırakmadı maçı. 102-103 öne geçen Renault, mucizevi ikinci bir üçlüğü izin vermedi bu kez. Yücel Platin'in koçluk kariyeri boyunca böyle bir maç yaşamadığını maç sonrasında yaptığı açıklamada söylemesi, maçın ne denli heyecanlı olduğunu gözler önüne seriyor. Salonda olmak isterdim açıkçası. Televizyondan seyredemeyenler de çok üzülecekler bu maçı kaçırdıkları için.

Maça Mutlu Demir'in pota altı üstünlüğünü kullanarak başlayan Oyak Renault, savunmada Erdemir'i iyi durdurup henüz ilk çeyrekte 13-23 ile farkı 10'a çıkardı. Ahmet Çakı'nın aldığı moladan sonra fark 7'ye indi ve ilk çeyreği 19-26 Oyak Renault önde geçti. İkinci çeyrekte rotasyon avantajını iyi kullandı ev sahibi ekip. Geriden gelip öne geçtiler maçta ilk kez. Heytvelt'in yerine Nedim'in oyuna dahil olmasıyla pota altından daha rahat sayılar bulan Erdemir devreyi 46-39 önde kapattı.

İlk yarıda iyi oynamayan Faumutimi'nin de elini taşın altına sokmasıyla üçüncü çeyreğe etkili başlayan taraf Oyak Renault oldu. Alex Scales'in zaten çok yüzdeli oynaması, Famutimi'nin de sayılar bulmasıyla 7 sayılık fark eridi. Heytvelt'in de katkılarıyla son çeyreğe 64-63 önde girdi Bursa ekibi.

Dördüncü çeyrekte dış atış tercih eden takımlar arasında fark açılmadı. Hakan Köseoğlu'nun penetrelerinden oluşan boşluklardan doğan dış atışlar etkili oldu. Oyak Renault ise genellikle Scales ve Famutimi'nin birebirlerine bağlı hücum etti. Atışlar girince aradaki fark korundu. Bitime 2 saniye kala Oyak Renault avantajı eline geçirdi. Moladan sonra Hakan Köseoğlu mecbur olarak kendi sahasından fırlattı topu, tam da Oyak Renault benchinin önünden girdi top. Faul yapılsaydı maçın uzama ihtimali daha fazlaydı, ki Hakan maç esnasında üç sayılık atışı çok az deneyen bir oyuncu zaten. Şansın yardımıyla uzatmaya gitti maç. Son saniye basketninin verdiği moralle uzatmalara iyi başlayan Erdemir, 4 sayı öne fırladı ve bu fark esnasında Alex Gordon'un kullandığı üçlük girseydi büyük ihtimalle Oyak Renault adına ümitler de bitecekti. O atış girmeyince Heytvelt ve Ahmet Erdoğan'dan gelen 5 sayıyla 101-102 öne geçti Oyak Renault. Son hücum yine Erdemir'deydi ve süre daha fazlaydı, moladan sonra kenardan başlatılan oyunda topu iyi kontrol edemediler ve kısa bir atış oldu haliyle.

Yücel Platin'in ömründen ömür gitmiştir herhalde bu maçta. Can derdindeydi Oyak Renault ve Kepez'in de Efes karşısında kaybetmiş olması nedeniyle çok daha önemliydi galibiyet. Son 2 saniyede ayaklarına kadar gelen fırsatı değerlendiremeseler de istedikleri galibiyeti alarak dönüyorlar Bursa'ya. Maç bitiminde iki koçun da birbirlerine gülümseyerek vedalaşmaları sonucu ne olursa olsun sporun ilk amacının dostluk olduğunu ortaya koydu.

ERDEMİR (101): Nathan Funk 12 (6 ribaund- 3 asist), Erdal Bibo 13 (6 ribaund), Hakan Köseoğlu 18 (5 ribaund- 12 asist), Alex Gordon 16, Mohamed Kone 19 (12 ribaund), Leon Williams 14 (12 ribaund), Erkan Veyseloğlu 9 (4 ribaund- 1 asist)

OYAK RENAULT (102): Mehmet Ali Erdoğan 10 (5 ribaund- 5 asist), Alex Scales 34 (5 ribaund- 3 asist), Ufuk Kaçar 3 (1 asist), Olumuyawa Famutimi 19 (10 ribaund- 4 asist), Nedim Dal 2, Joshua Heytvelt 27 (15 ribaund- 4 asist), Mutlu Demir 7 (5 ribaund),

1.PERİYOT: 19-26
2.PERİYOT: 27-13
3.PERİYOT: 18-26
4.PERİYOT: 25-24

UZATMA : 12-13



Erdemir: 101-102: Oyak Renault ( Şans Melekleri Erdemir'e Yetmedi) Erdemir: 101-102: Oyak Renault ( Şans Melekleri Erdemir'e Yetmedi) Reviewed by Adsız on 16:59 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.