Advertisement

Oyak Renault: 94-82: Kepez ( Fautimi Başladı, Fautimi + Alex Bitirdi)

ÖSS öncesi stres atmanın en iyi yoluydu Oyak Renault - Kepez maçı. Renault yönetiminin maçı ücretsiz yapmasına ayrıca bir teşekkür gerekli. Arkada küçük boşluklar hariç doluydu Bursa Atatürk Salonu. 50-60 kişilik Kepez taraftarı da takımlarını destekledi. İlk yarıda kaçan taraf Kepez, kovalayan taraf Oyak Renault oldu. Erdem Türetken'in Kepez'in ilk 9 sayısını 3/3 üçlükle atması, Renault'nun ritm bulamaması skorun 27-37 olarak Kepez lehine olmasını sağladı. Ev sahibi ekip çok basit top kayıpları yaptı bu bölümde. Geride kalan haftalar içersinde Renault'yu ayakta tutan isimlerin başında gelen Heytvelt'in skor kısmına katkı yapmaması nedeniyle bir türlü öne geçemedi Renault. Fautimi'nin 17 sayılık ilk yarı performansıyla 3 sayı farkla geride gittiler soyunma odasına. İlk yarıda akılda kalan iki blok vardı ki, Heytvelt'in 20 dakikada yaptığı önemli hareketti bunlar.

İkinci yarıya Alex Scales'in üst üste bulduğu basketlerle başlayan Oyak Renault, uzun süre geride götürdüğü maçta öne geçerek seyircisinin de rüzgarını arkasına aldı. Kepez'de Ersin Görkem'in gününde olmaması, Erdem Türetken'in erken faul problemine girmesi, Marcus'un oyuna ağırlığını koyamaması Kepez için dezavantaj oldu hep. Fautimi & Alex ikilisinin zor ama bir o kadar da spektaküler sayılarıyla ( 9/12 üçlük, 16/16 serbest atış) farkı ufaktan açan Oyak Renault'da Heytvelt de devreye girince son 3 dakikasında sonucu belli oldu maçın. Maçın kazanılmasında yabancıların performansı kadar Oyak Renault'nun özellikle son çeyrekteki muazzam savunmasının da büyük payı var. İkili averajda avantajı cebine koymuş oldu bu galibiyetle Oyak Renault. Maç sonu Yücel Platin'in hala işlerinin zor olduğunu belirtmesi, kümede kalma savaşının önemini gözler önüne seriyor. Bakalım Mayıs'ın bugünlerinde kim sevinecek?

OYAK RENAULT (94): Mehmet Ali Erdoğan 10 (4 ribaund- 1 asist), Alex Scales 27 (2 ribaund- 3 asist), Ufuk Kaçar 3 (1 asist), Olumuyawa Famutimi 28 (10 ribaund- 2 asist), Nedim Dal 9, Joshua Heytvelt 14 (7 ribaund), Mutlu Demir 3 (1 ribaund),

KEPEZ BELEDİYESİ (82): Erdem Türetken 16 (4 ribaund), Marcus Hall 18 (3 ribaund- 6 asist), Jovo Stanojevic 18, Andrius Mazutis (5 ribaund- 5 asist), Altay Özurgancı 2, Barış Güney 10 (2 ribaund), Ersin Görkem 7 (8 ribaund), Mesut Ademoğlu 9 (4 ribaund)

1.PERİYOT: 16-21
2.PERİYOT: 22-22
3.PERİYOT: 25-18
4.PERİYOT: 31-21
Oyak Renault: 94-82: Kepez ( Fautimi Başladı, Fautimi + Alex Bitirdi) Oyak Renault: 94-82: Kepez ( Fautimi Başladı, Fautimi + Alex Bitirdi) Reviewed by Adsız on 22:14 Rating: 5

6 yorum:

silahsız kuvvet dedi ki...

Güzel maçtı, Alex Scales ikinci yarıda öldürücü darbeyi vurdu. Sene başında Wink Adams tercihinin yanlış olduğu bu kadar açıkken daha erken takıma katılsaydı keşke. Erdemir ve Banvit ligin kaderini belirleyecek. Erdemirin geçen hafta evinde eksik Aliağadan 20 sayı fark yemesi düşündürücüydü. Kalan üç hafta çetin geçecek. Öss'de başarılar Ozan. İnşallah gönlünce olur.
Ahmet (David Rivers)

Adsız dedi ki...

Mayıs'ın bu günlerinde mi? Nisan'ın olmasın sakın?

Adsız dedi ki...

@Adsız

Ligin bitimine 3 hafta var, dolayısıyla ligde Mayıs'ta bitecek.

Adsız dedi ki...

@Mixbasket

son hafta sıkıştırılmış hafta olduğu için ligin bitmesine 3 hafta yok 2 hafta var ve dolayısıyla 24 Nisan'da normal sezon bitiyor, Mayıs ayına kalmıyor yani... ben düzeltmen amacıyla bunu yazdım ama düzeltmeyip haberim yanlış kalsın diyorsan senin bileceğin iş :))

Fanatik Basket dedi ki...

TV'de Haftanın Basketbol Ekranı, Canlı Yayınlanacak Maçlar..
http://www.fanatikbasket.net/blog.asp?id=459

Unknown dedi ki...

ozan başlıkta ve yazı içinde birçok kez "fautimi" yazmışsın ama doğrusu "famutimi" olması lazım.

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.