Advertisement

Efes Pilsen: 94-89: Oyak Renault ( Heytvelt Yetmedi)

Kepez'in galibiyeti, Daçka'nın şuan önde olması, yarın Galatasaray-Mersin maçından bir galibiyet çıkacak olması Oyak Renault'nun mutlak galibiyet almasını gerektiriyordu, evet zor bir ihtimaldi, kağıt üzerinde imkansızdı hatta. Ama konuk ekip o kadar inançlı oynadı ki bugün, Nur Germen'in "Bu takım düşme potasında gibi oynamıyor" sözü doğrular nitelikteydi bunu. Baştan sona kadar maçın içindeydi Oyak Renault. İlk yarı birbirine çok yakın skorlarla gitti mücadele. Hatta 32-31 ile Oyak Renault öne geçmişti bir ara. İlk yarı 47-45 Efes lehine geçildi. Üçüncü çeyrekte Charles Smith'in saman alevi gibi yanmasından oluşan seri ile kısa süre içinde çift hanelere ulaştı fark. Ama Smith'ten daha çok yanan, hatta küllenip yeniden doğan bir adam vardı Renault'da ki o da Heytvelt'ti. 32 sayı attı ve attığı şutların neredeyse hepsini isabetli kullandı, dış atışları özellikle. Keza ona eşlik eden Fautimi'nin de dış atışlardaki yüzdesi süperdi. Oyak'ı maçta tutan bu ikiliydi. İlk çeyrekte Mutlu'nun verdiği katkıyı da es geçmeyelim. Efes Pilsen kolay geçeceğini düşündüğü maçı zor aldı, en azından yoruldular.

Oyak Renault, Josh Heytvelt ve Fauitimi'nin yanına Alex Scales'ten de iyi bir katkı alabilseydi cebe 2 puan koyarak dönecekti Bursa'ya. Kepez'in kazanması haftaya Bursa'da oynanacak olan Kepez maçını final havasına soktu. 1 galibiyet fark oluştu çünkü arada. Yücel Platin'in maç sonrası yaptığı konuşmada dediği "Efes'e karşı da olsa sonuçta mağlubiyet." cümlesi ne kadar da güzel. Ne kadar içten. Kutlamak gerekiyor hocam seni. Geçen seneki Oyak Renault'yu izledim sanki bugün. Alex Scales'in farkı 3 sayıya indirecek turnikeyi atamaması seni kimbilir nasıl kahretti, biliyorum. Ama spikerin de değindiği gibi, bugün maçın takımı kazanan değil kaybeden oldu kesinlikle. Mücadelesiyle,savaşıyla...

EFES PİLSEN (94): Mario Kasun 5 (6 ribaund), Charles Smith 14 (2 ribaund- 1 asist), Igor Rakoçeviç 12 (1 asist), Preston Shumpert 6, Kerem Tunçeri 8 (4 asist), Kaya Peker 19 (4 ribaund- 1 asist), Dusan Cantekin (1 ribaund), Bostjan Nachbar 23 (6 ribaund), Sinan Güler 2 (1 ribaund- 2 asist), Ender Aslan 5 (2 ribaund- 7 asist)

OYAK RENAULT (89): Mehmet Ali Erdoğan 3 (5 ribaund- 10 asist), Alex Scales 10 (3 ribaund- 3 asist), Ufuk Kaçar 15 (3 ribaund), Olumuyawa Famutimi 17 (7 ribaund- 4 asist), Nedim Dal 2, Joshua Heytvelt 32 (7 ribaund), Mutlu Demir 10 (1 ribaund)
Efes Pilsen: 94-89: Oyak Renault ( Heytvelt Yetmedi) Efes Pilsen: 94-89: Oyak Renault ( Heytvelt Yetmedi) Reviewed by Adsız on 18:27 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.