Advertisement

TBL'de 15. Haftanın Ardından

Bornova Bld: 86-79: Galatasaray Cafe Crown

Haftanın en önemli galibiyetlerinden birini Bornova Belediyesi aldı. Formda Galatasaray Cafe Crown'u puansız yolladılar İstanbul'a. Ligin başından beri özellikle içerde iyi performans gösteriyordu Bornova. Ama moralli Galatasaray'ı yeneceklerini pek düşünmemiştim. Shipp, Brown, Yalçın her hafta takımı götüren adamlardı ama bugün Serdar Yavuz parlamış. Yeni transfer Naggy de ilk maçında 13 sayı atmış, gayet iyi. Yaşlı kurt Cüneyt iyi beslemiş arkadaşlarını. Hanesinde 8 asist yazıyor tecrübeli guardın. Galatasaray'da ise gittikçe yükselen performansıyla Evren Büker yüzleri güldürüyor şüphesiz. Simas Jasaitis ve Washington da istikrarlı grafik çizen oyunculardan.

Efes Pilsen: 98-83: Erdemirspor

Ligde yoluna doludizgin devam eden Efes Pilsen evinde Erdemir'i 98-83 yendi. Üçlük yüzdelerinin çok iyi olduğunu görüyorum burdan. Eee haliyle bu kadar sayı olması da normal o zaman. Efes'te Nachbar ve Kerem hiç oynamamışlar. Biracılarda Rakocevic 20, Shumpert 19, Ender 13, Kasun 11 sayıyla oynadılar. Erdemir'de Funk ve Williams 17, Kone 15,Gordon 11 sayı ürettiler. Asist kralı Hakan 7 sayı - 8 asistle oynadı.

Kepez: 65-83: Banvit

Antalya'da Kepez, Banvit'i ağırladı. Orhun Ene ile müthiş bir maya tutturan Banvit içerde dışarda dinlemeden ezip geçiyor. Kepez'e de 18 sayı fark attılar. İlk periyotta çok yüzdeli oynadı konuk takım. Hal böyle olunca fark da kaçınılmaz oldu. Kepez buna rağmen farkı eritti ama kalite farkı ortaya çıktı. Kepez adına sonuçtan çok yapılan 17 top kaybı felaket bir durum olarak göze çarptı.

Mersin BŞB: 73-76: Antalya BŞB

Geçen hafta Daçka'yı yenerek moral bulan Mersin BŞB evinde Antalya BŞB'ye kaybederek tekrar bunalıma girdi. Her sene alıştığımız "Ahmet Kandemir yabancılarıyla ligin tozunu attırır." tezi gitgide çürüyor. Bu maç onlar için çok kritikti. Kafa kafaya giden maçı Antalya BŞB almayı başardı. Ev sahibi ekipte Asım- Baron- Nikolic üçlüsü iyi oynadılar. Antalya BŞB'de ön plana çıkan oyuncu pek olmadı ama Önder ve Thompson biraz sıyrıldılar.

Aliağa Petkim: 78-72: Pınar Karşıyaka

İzmir derbisinde gülen taraf Aliağa oldu. Ceyhun Altay 21 sayı atarak yıldızlaştı. Bu adam geçen yıllarda Daçka'da süre alamayan Ceyhun'du değil mi? Hı hı, evet oydu. Pınar Karşıyaka'da Holston'un eksikliği takımı etkilemiş sanırım. Ray Wesson, Smith ikilisi takımı ayakta tutmaya çalıştılar. Ryan Toolson 7 sayıda kalarak şaşırttı. Şüphesiz Karşıyaka'nın 72 sayıda kalmasında onun da rolü büyük.

Türk Telekom: 80-71: Darüşşafaka Cooper Tires

Murat Özyer'in gönderilmesinden sonra galibiyet serisi yakalayan Türk Telekom, seriye bir yenisini daha ekledi. Evinde ligde zor günler geçiren Darüşşafaka Cooper Tires'ı yendi. Fark bir ara 20'lerin üstüne çıkmış ama, Daçka Douby'nin gayretleriyle farkı tek hanelere çekmiş. Telekom bugün tam 30 üç sayı denemiş, bu da ilginç bir veri. Sayı dağılımlarına bakacak olursak bir çok oyuncu çift haneleri görmüş. Tutku, Serkan, Wilson, Lang, Ersin Dağlı gibi. Daçka'da ise Davidson 18, Douby 17 sayı üretmiş. Genç yetenek Melih Mahmutoğlu 9 sayıda kalmış. Bu çocuktan çok ümitliyim, o yüzden ayrı yazdım onu.

Oyak Renault: 66-92: Fenerbahçe Ülker

Günün son maçında Fenerbahçe Ülker Bursa'da farka koştu. Maçı salondan canlı seyrettim. Maç yazısını SalsaBasket'te yazdım. Yine de birşeyler karalayalım. Ben uzun süredir topu bu kadar iyi paylaşan Fenerbahçe Ülker görmemiştim. Avrupa hüsranı işe yaramış sanırım. Yeni transfer Ukic'i de beğendim. Oynatmayı seviyor belli ki. Bugün Semih Erden ve Giricek çok hısrlıydılar, sarı-lacivertliler takım olarak iyi oynadılar. Oyak Renault kısıtlı imkanlarla ancak bu kadarını başarabildi. Daha fazlasını istemek hayalcilik olurdu onlar için. Maç sonunda Damir Mrsic ile resim çektirmek de güzeldi tabii ki. :)
TBL'de 15. Haftanın Ardından TBL'de 15. Haftanın Ardından Reviewed by Adsız on 23:44 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.