Advertisement

Banvit: 51-57: Efes Pilsen


Kendimi Euroleague maçındayım sandım TV'den takip etmeme rağmen. Mükemmel maç oldu. Belki sayı bakımından, görsellik bakımından çok kısırdı ama sahadaki mücadelenin tadına doyum olmadı. Bandırma'daki ilk mağlubiyetini Antwerp'ten almıştı Banvit Eurochallenge'da. Ligde kimse evinde dize getirememişti. İki takım da Avrupa yorgunuydu ve böyle kora kor mücadele edilen maçı kazanmak her iki taraf için de güzel bir moral olacaktı. Efes gibi bir takımı 57 sayıda tutan Banvit'in Anwerp'e yenilmesini şimdi anlayamıyorum gerçekten.

Maç kısır başladı, ilk 2 dakikada sayı seyredemedik. Savunmalar Euroleague düzeyindeydi desek yeridir. Efes Pilsen boyalı alanı kullanmaya çalıştı, özellikle Ermal ile. Banvit 3 sayılık atışlarla sayı üretmeye çalıştı ki belki de son yılların en kötü 3 sayı istatistiğini kırdılar. Şimdi bilemiyorum, iyice bir araştırmak lazım. İlk çeyrekte iki takımın toplam 3'lük yüzdesi 1/8 di. Bunun dışında ilk çeyrekte gözüme çarpan olaylar, Ataman'ın genç Dusan'ı oyuna alması ve tabii ki Barış Ermiş - Simmons sayısıydı.

İkinci periyotta da dış atış hastalığı devam etti ve yüzdeler giderek aşağıya indi. Maçın atmosferi, iki takımın kazanma isteği, seyircilerin tezahüratları derken ortam gerginleşti birden. Ergin Ataman sahanın içine girerek maçın baş hakemine tepki gösterince teknik faulü yedi. Yunus Çankaya teknik faulleri sayıya çevirdi. Bu dakikadan sonra üst üste 3 Efes hücumunda çalan faul düdükleri ortamı yine gerdi, seyirciler kötü tezahüratlar başlayınca Keseratar anons istedi. Bu bölümde akılda kalan şeylerden biri de serbest atışlardaki başarısızlıktı. Üçlükler tamam da, ilk faulü kaçırıp ikincisini sokmak ve bunu defalarca gerçekleştirmek garip hakikaten. Shumpert, Rakocevic gibi adamlar yapıyor bunu düşünün. Bu arada 3 sayı performansları da şaka gibiydi tabii. Toplamda 1/19. 19 üç sayılı atışın 11'i Banvit'ten ve Banvit'in hiç isabeti yoktu. Kısır geçen çeyreği 22-30 önde geçti Efes.

Üçüncü çeyrekte nihayet Simmons'un ellerinden 3'lüğü buldu ev sahibi takım. O ana kadar serbest atışlarda 2'de 2 atan iki isim Barış Hersek ve Bostjan Nachbar'dı, ilginçtir. İlk yarıya göre biraz daha yumuşa da savunmalar, yine fazla skor üretmedi iki takım. Son çeyreğe 33-40 önde girdi Efes Pilsen.

Ermal Kurtoğlu'nun pota altında iyi mücadele etmesi Efes'i rahatlatıyordu ilk yarıda. Ama 4 faul alınca Kuqo, mecburen Kaya Peker'le oynamak zorunda kaldı Ergin Ataman son çeyrekte. Banvit'te Barış Ermiş'in gereksiz zorlamaları, Lance Williams'ın kötü performansı gibi nedenlerle Banvit bir türlü yakalayamadı Efes'i. Fark 6'lara kadar inse de kafa kafaya gelemediler. Cakic ve Rakocevic'in karşılıklı 3 sayı isabetlerini seyrettik. Son bölümlerde iki takım da temkinli oynadı, Banvit'in taktik faullerden başka çaresi kalmamıştı. Ama ondan da sonuç alamadılar ve Efes Pilsen zorlu Siena maçı öncesi hayli yıpranarak kazanmasın bildi.

Hani derler ya, kaybeden takıma yazık olacak diye. Öyle bir maç oldu. Banvit kaybetmesine rağmen elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Kutlamak lazım, en azından Efes'i bu skorda tutmasına, maçı sonuna kadar götürmesine, kolay lokma olmadıklarını ispatlamasına ve daha sayabileceğimiz bir çok neden için koca br alkışı hak ediyor Banvit.

BANVİT (51): Barış Ermiş 17 (2 ribaund- 4 asist), Lance Williams 4 (9 ribaund), Charles Davis 8 (5 ribaund- 1 asist), Yiğitcan Turna (1 ribaund), Barış Özcan (2 asist), Barış Hersek 2 (5 ribaund), Keith Simmons 9 (7 ribaund), Goran Cakic 9 (9 ribaund), Yunus Çankaya 2

EFES PİLSEN (57): Charles Smith 2 (2 ribaund- 1 asist), Igor Rakocevic 6 (1 ribaund- 4 asist), Preston Shumpert 11 (4 ribaund- 2 asist), Kerem Tunçeri 5 (1 ribaund), Bootsy Thornton 5 (3 ribaund- 3 asist), Kaya Peker 8 (7 ribaund), Duşan Cantekin (2 ribaund), Bostjan Nachbar 4 (5 ribaund- 1 asist), Ermal Kurtoğlu 10 (9 ribaund), Sinan Güler (1 ribaund- 1 asist), Ender Arslan 6

1.PERİYOT: 14-14
2.PERİYOT: 8 -16
3.PERİYOT: 11-10
4.PERİYOT: 18-17


Banvit: 51-57: Efes Pilsen Banvit: 51-57: Efes Pilsen Reviewed by Adsız on 18:19 Rating: 5

1 yorum:

Adsız dedi ki...

30 milyon euro harcayıp böyle bi takım kurduktan sonra hakemlerle maç alacak kadar aciz bi takımı herkes izledi televizyonlarda.filelere asılmalar,yumruklamalar,sahanın içine kadar giren oyuncu ve teknik adam.ayrıca maçın hakemlerine de helal olsun.bu kadar mı karaktersizsiniz,efesin adının altında çok güzel ezildiniz hepinize helal olsun.sonra Türk hakemler neden avrupada maç yönetemiyor diyorsunuz.cevabı sizde...

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.