Advertisement

P.Karşıyaka: 66-62: Oyak Renault


Holston'u kaybettikten sonra düşüş içindeydi Pınar Karşıyaka. Bunun üzerine Brawer'i transfer ettiler. Haftanın sonucunu merak ettiğim maçların başında geliyordu bu maç. Oyak Renault'nun da düşme potasından uzaklaşması için mutlak galibiyete ihtiyacı vardı çünkü. Yücel Platin'in şurada verdiği demeci doğrular nitelikte konuk takım maça iyi başladı. İlk 5 dakikada Heytvelt'in etkili performansıyla farkı 6'ya çıkardı Renault. Karşıyaka Brawer ve Toolson ile cevap vererek öne geçti ve ilk çeyrek 15-16 Oyak Renault'nun üstünlüğüyle sonuçlandı. İki takım da ikinci çeyreğe skor bularak başladı. Karşılıklı basketlerle bu çeyreği de Renault önde geçen taraf oldu.

İkinci yarıda Pınar Karşıyaka'nın yaptığı top kayıpları, Renault'nun kolay sayı bulmasını sağladı. Bursa temsilcisi özellikle Fautimi ve Adams'ın ellerinden bulduğu sayılarla farkı 8'e kadar çıkardı ve son çeyreğe 38-46'lık skorla girildi. Son çeyreğe iyi başlayan takım Pınar Karşıyaka oldu. 9-2'lik seri yakalayan ev sahibi ekip maçı dengeledi. Oyak Renault üst üste bulduğu 3 sayılık isabetlerle farkı tekrar açtı ve skoru 49-59'a getirdi. Son 4 dakikaya büyük avantajla giren Renault, rakibinin 9-0'lık serisine engel olamayınca maç bir kez daha başladı. Son dakikaya 60-60 berabere girildi. Pınar Karşıyaka akıllı hücumlar ederek sayı üretirken, Oyak Renault sayı bulamayınca Pınar Karşıyaka maçn galibi oldu.

Oyak Renault'u yakından takip den biri olarak, Renault'nun bu tür serilere karşı koyamaması garibime gidiyor. Şöyle ki , hücumdan önce savunmayı düşünen bir takım Renault. Son 4 dakikasına 10 sayılık avantajla girmesine rağmen maçı vermesi kötü bir durum. Üstelik galibiyet bu kadar ihtiyacı varken ve 35 dakika hep üstün olan tarafken. Böyle bir tabloyu geçen sene de hatırlıyorum ben. İstanbul'da Murat Özyer'li Galatasaray karşısında da çift haneli farkla öndeyken maç verdi Renault. Pınar Karşıyaka bu galibiyetle moral bulurken, Oyak Renault'yu ateşe attı.

PINAR KARŞIYAKA (66): Serkan Menteşe 3 (1 asist), Corey Brewer 12 (3 ribaund- 1 asist), Birkan Batuk 7 (1 ribaund- 1 asist), Ryan Toolson 21 (2 ribaund- 3 asist), Andre Smith 10 (4 ribaund- 1 asist), Furkan Aldemir 4 (9 ribaund- 2 asist), Valentin Pastal 6 (9 ribaund- 2 asist), Ray Wesson 3 (15 ribaund- 5 asist)

OYAK RENAULT (62): Ahmet Ali Erdoğan 6 (4 ribaund- 4 asist), Ufuk Kaçar (1 asist), Alpaslan Uruk 3, Olumuyiwa Famutimi 14 (2 asist), Nedim Dal 8 (3 ribaund- 1 asist), Tufan Önen 4 (1 ribaund), Jovan Adams 10 (4 ribaund- 1 asist), Joshua Heytvelt 8 (9 ribaund- 1 asist), Mutlu Demir 9 (2 ribaund)

1.PERİYOT: 15-16
2.PERİYOT: 13-14
3.PERİYOT: 10-16
4.PERİYOT: 28-16
P.Karşıyaka: 66-62: Oyak Renault P.Karşıyaka: 66-62: Oyak Renault Reviewed by Adsız on 19:38 Rating: 5

2 yorum:

Fanatik Basket dedi ki...

sitenin yeni tasarımı/teması güzel olmuş dostum, tebrikler :)

içerik de güzel, link verdim benim siteden de..

Adsız dedi ki...

Teşekkür ederim iyi dileklerin için. Ben de link verdim. =)

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.