Advertisement

Demek ki Kalitesiz


Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker'in Euroleague maçlarını izleyen kaç kişi zevk aldı? Baktığımızda iki takım da Beko Basketbol Ligi'nde bariz fark yaratmış durumda ama Avrupa'da neden yok. Efes Pilsen Omar Cook'un kıyağıyla TOP 16'ya kalırken, Fenerbahçe Ülker gruptan çıkamadı. Ama ligde ilk iki sırayı paylaşıyorlar. Bu işte bir terslik var gibi gözüküyor normal şartlarda; ama ligimizin kalite seviyesinde de düşme olduğunu düşünüyorum. Ligdeki takımlara bakalım, Banvit'ten başka belli bir istikrarı yakalayan takım yok denecek kadar az. Türk Telekom feci bir başlangıçtan sonra yavaş yavaş toparlanma çabasında. Beşiktaş Cola Turka'yı Banvit'ten sonra alabiliriz sanırım. 9 galibiyet, 5 mağlubiyetleri var ama en azından oynadıkları basketbol göze hoş geliyor. Erdemir, Pınar Karşıyaka da diğer takımlara nazaran iyi durumdalar. Galatasaray Cafe Crown yılın skandalını gerçekleştirmişken federasyonun kıyaklarıyla lige tutundu. Beni en çok şaşırtan takımların başında Mersin BŞB geliyor. Ahmet Kandemir'in yıllardır ligde playoff kovaladığını ve zaman zaman sürprizlere imza attığını hepimiz biliyoruz. Ancak bu seneki kimya bir türlü olmadı yani. Bir çok yeni oyuncu transfer ettiler, henüz olumlu gelişen birşey yok onlar adına.


İki Bursa takımı Tofaş ve Renault ilerleyen haftalarda sıkıntı yaşayabilirler. Tofaş'ın kadrosunun çok genç olması İlkan'ın röportajında da belirttiği gibi bazı dezavantaj ve avantajlar yaratıyor. Tofaş'ın özellikle içerdeki maçlarında kaybetme lüksü pek fazla olmamalı. Zaten mücadele edip kazanıyorsun, o zaman bunu gerçekleştirebileceğin en iyi yer kendi sahan. Oyak Renault geçen yıla göre çok kötü bir grafik çizdi. Alex Gordon'dan sonra yerine gelen Wink Adams tam bir hayal kırıklığı bana göre. Takıma fazla bir katkı verdiği söylenemez. Geçen sezon playofuu kılpayı kaçırmışlardı ama bu seneki hedefleri ligde kalmak olacak sanırım. Darüşşafaka ve Kepez'den de konuşalım biraz. Ben anlamıyorum abi. Bu iki takım geçen sene de aynı sıkıntıları çekmedi mi? Daçka geçen sene TB2L'nin kapısından dönmedi mi? Kepez bir yığın transfer yaptı, sonra paraları ödeyemedi mi? Eee bu seneki hal yine aynı. Bu kulüp yöneticileri yoğurdu üfleyerek yemek deyimini bilmiyorlar mı yoksa, anlamadım. Kepez'de finans olarak işlerin iyiye gittiğini duydum ama, Darüşşafaka Cooper Tires için vaziyet hakikaten çok kötü.

Aslında yazıya Fenerbahçe Ülker ve Efes Pilsen'in TBL ve Euroleague durumlarındaki tezatlığını belirtmek için başlamıştım ama; yazmışken İlk yarısı biten Beko Basketbol Ligi'nin de analizini yapmak istedim. Fenerbahçe Ülker'in ve Efes Pilsen'in -her ne kadar Efes TOP 16'ya kalsa da- Euroleague'de başarısız sonuçlar alırken ligde bu kadar fark yaratmaları ligimizin kalitesizliğini ve istikrarsızlığını gözler önüne seriyor.
Demek ki Kalitesiz Demek ki Kalitesiz Reviewed by Adsız on 15:14 Rating: 5

1 yorum:

yunus dedi ki...

Tamam efeste bişey yok ama adamlar üst tura çıkmayı "başardılar".omar cookun sayesinde demek biraz erman toroğluculuk olmuyormu?babasının hayrınamı oynadı o adam.

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.