Advertisement

Aliağa: 87-85: TOFAŞ


Ne maç oldu be. 3. çeyrekte maç bitti derken, Aliağalı oyuncuların -özellikle McLinton- vurdumduymaz tavırları nedeniyle nerelere geldi maç. Nur Germen'in keyifsiz yorumlarına rağmen. İlk çeyrekte Vuko, TOFAŞ uzunlarına bariz üstünlük kurdu. Onun kalıbında salonda adam yoktur herhalde. TOFAŞ Denison'u oyuna sokunca etkili olmaya başladı. Mcclinton ve Kaan'ın Mehmet Yağmur'a baskı yapması, zaman zaman TOFAŞ hücumlarının tıkanmasına neden oldu. Hosley'in guard-forver karışımı oyunu beni mutlu etti. Galatasaray'da hücumları zorlayan Hosley gitmiş, yerine ne zaman nerede ne yapacağını bilen bir Hosley gelmiş. Mehmet Yağmur'a göre atletik ve uzun olması ona artı sağladı. Potaya drive ettiğinde sayı ya da faulden birini aldı çoğunlukla. İlk çeyrekte yaşanan skorboard sorunu yine alkışlanacak! cinsten.

İkinci çeyrekte Berkay'ın oyuna girmesine sevinmiştim ki 1 dakika içinde iki faul yaparak benche geldi. Bu bölümde Hosley-Mcclinton ikilisi etkili oldu. TOFAŞ pota altını iyi kullandı, en önemli sayı potansiyeli Bowman'ın üzerinden oyunlar denedi. Genel olarak oyun dengeli gitti, Aliağa devreyi 41-37 önde bitirdi.

Üçüncü çeyrekte Aliağa Vuko ve Mcclinton'un ellerinden bulduğu sayılarla 11-5'lik bir seri yakalayarak maçta ilk defa farkı 10 ve üstü sayılara çıkardı. Aliağa'nın hücumlarına karşı koyamayan TOFAŞ'a üst üste 3 hücumda 3 üçlükle darbeyi vuran Reha Öz oldu. Nur Germen'in "Reha bu tip bir oyuncu" yorumunun üstüne cuk oturdu.

Son periyotta Aliağa için herşey iyi gidiyorken, Mcclinton'un kötü tercihleri TOFAŞ'a geri dönme şansı sundu. Bursa ekibi ön alanda pres uygulamaya başladı. Lamar Butler'ın kıpırdanışı, Denison'un pota altındaki oyunuyla fark 10'a kadar indi. TOFAŞ press ve ikili sıkıştırmalarla Aliağa'nın hücum süresinden çalarak rakibinin sayı atmasını engelledi ve hücumda silahlarını iyi kullandı. Son dakikalarda fark 3 sayıya kadar inse de taktik faullerde başarılı olan Ceyhun Altay sürprize izin vermedi.

TOFAŞ'ın 80-60 gerideyken 25-7'lik seri yakalamasında aman aman bir savunması yoktu aslında. Yapmaları gerekeni yaptılar. Ön alanda press ve ikili sıkıştırmalarla rakibin sayı bulmasını zorlaştırdılar. Ama Aliağa'da ne yapmak istediğini anlayamadığımız Mcclinton TOFAŞ'ın ekmeğine yağ sürünce izleyiciler için -en azından benim için- son dakikaları heyecanlı bir maç olmuş oldu.

ALİAĞA PETKİM (87): Ceyhun Altay 23 (1 ribaund-2 asist), Jack Paul McClinton 17 (5 ribaund-5asist), Quinton Robert Hosley 16 (11 ribaund-3 asist), Vladan Vukosavljevic 13 (4 ribaund-2 asist), Reha Öz 12 (4 ribaund-1 asist), Mustafa İlkay Okay, Fahri Kaan Üner (2 asist), Lorenzo Gordon 3 (2 ribaund-1 asist), Berkay Salihlioğlu 3

TOFAŞ (85): Mehmet Yağmur 9 (4 ribaund-2 asist), Brandon Kyle Bowman 17 (10 ribaund-7 asist), Can Altıntığ 2 (4 asist), Cihad Şahin 1 (2 ribaund-2 asist), İlkan Karaman 5 (5 ribaund), Osman Orçun Göllü 11 (6 ribaund-3 asist), Lamar Edward Butler Jr 10 (2 ribaund-2 asist), Sean Morgan Denison 30 (7 ribaund-1 asist), Fırat Toz

1.PERİYOT: 22-17
2.PERİYOT: 19-20
3.PERİYOT: 27-18
4.PERİYOT: 19-30

Aliağa: 87-85: TOFAŞ Aliağa: 87-85: TOFAŞ Reviewed by Adsız on 18:31 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.