Advertisement

Oyak Renault: 91-86: Türk Telekom ( Scales + Heytvelt= Galibiyet)

Galatasaray Café Crown ve Mersin BŞB'nin galibiyetlerinin ardından ligde kalmak için son değil ama en önemli maçına çıktı Oyak Renault. Son çeyrekte 66-66'dan sonra 8-0'lık seri ile kazanmaya çok yaklaştılar önce, daha sonra Ricky Davis'in elüstü üçlükleriyle fark eridi, Ümit Sonkol'un kaçan turnikesi maçın kaderini tayin etti.

Maça iki takımın uzunları da iyi başladı. Renault'da Nedim Dal'ın 4 sayılık katkısını gördük. Telekom'da ise alev alev yanan ve nerdeyse her pozisyonu smaçla bitirmeyi düşünen Lang istekli ve hırslıydı. Nitekim Telekom'un ilk 10 sayısında onun imzası vardı. Ev sahibi ekip Lang'in sayılarına Alex Scales ile cevap verdi. Alex, geldiği günden beri en iyi maçını oynadı şüphesiz. İlk yarı 22-18 Oyak Renault üstünlüğü ile geçilirken Alex Scales 12 sayıya ulaşmıştı bile.

İkinci çeyreğin başında Ahmet Erdoğan'ın pas-şut karışımı kötü pası Telekom fast break'ine dönüştü ve sportmenlik dışı faul kararı geldi. Merih Çakıroğlu çiçeği burnunda yıldızı Ricky Davis'i sahaya sürdü ve yıldız oyuncu kısa sürede 3'ü 3'lük olmak üzere 12 sayı kaydetti. Lang ile ikisi müthiş hava yakaladılar. Skorda 33-38 Telekom üstünlüğü göze çarparken Yücel Platin molayı aldı. Kalan dakikalarda fark korundu ve ilk yarıyı 39-45 Türk Telekom önde geçti.

Üçüncü çeyreğin ilk 4-5 dakikasını seyredemedim. Televizyon başına geçtiğimde iki takım da dış atışlara yönelmişti, dolayısıyla yüksek skorlu bir çeyrek oldu.

Son çeyreğe 61-63 geride giren Oyak Renault, Alex Scales'in sahadaki liderliği ile öne geçti. 66-66'dan sonra gelen 8-0'lık seri ile skor 74-66'ya geldi. Farkı eritecek hissi vermeyen Telekom, sürekli dış atış deniyor, formunun zirvesinde olan Lang'e top indirmiyordu, bu da Oyak Renault'nun ekmeğine yağ sürüyordu. Ancak Ricky Davis ve Tutku derken erimez diye düşündüğüm fark erdidi ve Telekom öne geçti. Ümit Sonkol'un fast break sonunda bıraktığı turnike maçı ev sahibine döndüren pozisyondu. Günün bir başka başarılı ismi Josh Heytvelt üst üste 2 üçlük bulunca derin bir nefes aldırdı takıma. Kalan dakikalar taktik faullerle geçildi. Mallet'in üçlüğünden sonra Oyak Renault'nun kötü kullandığı top sonrası Ricky Davis'in şutunun girmemesi kalp krizi riskini ortadan kaldırmıştır sanırım Yücel Abi'de. Sonuç olarak Oyak Renault en yakın rakiplerinin kazandığı hafta kaybetmeyerek ligde kalma umudunu kalan haftalara taşıdı. Maçın kazanılmasında yabancıların rolü büyüktü ki, Alex Scales sene başından itibaren kadroda olsaydı Oyak Renault bulunduğu konumdan çok farklı yerde olurdu.

OYAK RENAULT (91):Mehmet Ali Erdoğan 5 (4 ribaund, 4 asist), Mehmet Ufuk Kaçar 6 (1 asist), Olumuyawa Famutimi 14 (9 ribaund, 1 asist), Nedim Dal 7 (2 ribaund 4 asist), Alex J Scales 23 (4 ribaund, 6 asist), Joshua Rolin Heytvelt 26 (13 ribaund, 2 asist), Mutlu Demir 10 (5 ribaund),

TÜRK TELEKOM (86): Kristoffer Douglas Lang 27 (7 ribaund, 1 asist), Bekir Yarangüme 8 (5 ribaund, 1 asist), Tutku Açık 11 (4 ribaund, 5 asist), Ricky Davis 20 (2 ribaund, 4 asist), Soner Şentürk 5 (1 ribaund, 4 asist), Ersin Dağlı 5 (5 ribaund, 2 asist), Ümit Sonkol 2 (3 ribaund, 1 asist), Dayon Demond Mallet 14 (2 ribaund, 1 asist)
1.PERİYOT: 22-18
2.PERİYOT: 17-27
3.PERİYOT: 22-18
4.PERİYOT: 30-23
Oyak Renault: 91-86: Türk Telekom ( Scales + Heytvelt= Galibiyet) Oyak Renault: 91-86: Türk Telekom ( Scales + Heytvelt= Galibiyet) Reviewed by Adsız on 17:42 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.