Advertisement

Beşiktaş CT: 74-82: Oyak Renault ( Altın Değerinde Galibiyet)

Günün son maçı Beşiktaş Cola Turka - Oyak Renault arasında oynandı. Devreyi önde geçen konuk ekip asıl darbeyi 3. periyotta yaptı. 22 sayıya kadar çıkan farkla son çeyreğe giren Oyak Renault, bitime 3 küsür dakika kala 19-0'lık seri yiyerek birden avantajı kaybeder gibi oldu. Beşiktaş'ın geri gelişinde Kerem Özkan adında bir adamın olması çok sevindirici. Fark 3 sayıya kadar inince taktik fauller yaptı ev sahibi ekip ama Oyak Renault son bölümleri iyi oynadı. Beşiktaş'ta Perry ve Baxter'ın olmaması Oyak Renault'nun galibiyet ihtimallerini güçlendiriyordu ki, geçen hafta Telekom önünde aldıkları galibiyet bunun bir tesadüf olmadığının göstergesiydi. Oyak Renault'da Fauitimi-Scales-Heytvelt üçlüsüne yerli grubundan Ahmet Ufuk ve Nedim'in de katkı yapması önemliydi. Siyah beyazlılarda 11 sayı-8 ribaund-9 asistle tripple double'ın kıyısından dönen 3. oyuncu olan Haluk Yıldırım'a bir kaç kelam etmek lazım. Bu yaşında takımın beyni görevini müthiş üstleniyor gerçekten. Cevher ve Newley ikilisinin tatminkar performanslarının yanında eminim ki Burak Bıyıktay'ı en çok sevindiren maçın geri dönmesindeki en büyük etken olan Kerem'in 13 sayı atması. Geçen haftanın ardından ligin altında devam eden kıyasıya yarışta kalan 7 maçta kim TB2L yolcusu olur bilinmez ama, bilinen bir şey var ki kalan haftalar çok ama çok güzel geçecek.
Beşiktaş CT: 74-82: Oyak Renault ( Altın Değerinde Galibiyet) Beşiktaş CT: 74-82: Oyak Renault ( Altın Değerinde Galibiyet) Reviewed by Adsız on 23:49 Rating: 5

1 yorum:

Fanatik Basket dedi ki...

oyak renault bu akşam çok kritik bi galibiyet aldı. evet beşiktaş'ın eksikleri vardı ama reno'nun tam kadro hali bile 6-7 kişilik rotasyondan oluşuyo. her açıdan beşiktaş'dan daha dar bir kadroyla daha zor şartlarda oynuyor olmalarına rağmen deplasmanda çok önemli bir galibiyet aldılar. yücel platin'i ve tüm oyuncuları kutlamak gerek.

3. çeyreğin tamamında ve 4. çeyreğin başında mükemmel oyanayn reno farkı 22'ye kadar çıkardı ama bu fark 19-0'lık bir seriyle 3'e kadar düştü. bu seri boyunca beşiktaş baskılı savunma yaptı ve özellikle kerem özkan benchten gelip çok önemli dış şutlar soktu tebrikler..

ama bir de olayın diğer yüzü var. evet bu bölümde reno çok kötü hücum etti, acemice hatalar yaptılar ve beşiktaş da baskılı savunma yaptı ama bunu sadece "iyi savunma" olarak niteleyemeyiz çünkü nizami ölçülerin dışında bir sertlikte savunmaydı bu. hakemler birçok faulü görmezden geldi, renolu oyuncular bu bölümde resmen dayak yedi. kusura bakmayın ama futbol maçında bile bu kadar sertliğe müsamaha gösterilmez..

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.