Advertisement

F.Bahçe Ülker: 88-86: Tofaş ( Ecel Terleriyle Galibiyet)

22. haftanın açılışını Fenerbahçe Ülker - Tofaş maçıyla yaptık. Deplasmanda çok iyi bir görüntü veren Tofaş, bunun bir tesadüf olmadığını bir kez daha gösterdi. Fenerbahçe Ülker son çeyrekte farkı açsa da son dakikalara 2-3 sayılık farkla girildi. Yapılan taktik faullerle serbest atış çizgisindeki isabetleriyle sonuca ulaştı ev sahibi takım. Son pozisyonda günün şanssız ismi İlkan ribaundu alır almaz atış denedi ancak Mirsad izin vermedi maçın uzamasına.

Fenerbahçe Ülker ilk çeyrekte alışkanlıklarını ortaya koydu. Dış atışlara yöneldiler. Alışık olmadığımız biçimde dış atışlar girmeyince sarı lacivertlilerin sayı bulması 5.dakikayı buldu. Tofaş ise rakibinin kötü performansını iyi değerlendiremedi, onlar da ortama ayak uydurdular. Fenerbahçe Ülker'in hücumda yaptığı top kayıplarını hızlı hücumlarla sayıya dönüştürüp 2-11'lik seri yakalayan Tofaş, Tanjevic'e mesaj gönderdi. Sahadaki 5 ile işlerin zor olacağını anlayan Tanjevic de hemen Greer-Ömer-Preldzic-Kinsey-Semih beşine döndü. Bu değişim kısa zamanda skora 15-18 olarak yansıdı ve ilk çeyrek Tofaş'ın 15-18'lik üstünlüğüyle geçildi.

İkinci çeyrekte Damir Mrsic oyuna girip takımının maçtaki ilk üçlüğünü kaydetmesi ilginç bir not. Semih'in İlkan'a yaptığı peşpeşe 2 blok da harikaydı. Oynanan 15 dakikalık bölümde hiç öne geçemeyen ev sahibi takım Kinsey'in alley-hoopu ile ilk kez öne geçti ancak devre 39-39 eşitlikle tamamlandı.

Üçüncü çeyrekte iki takım da 3'lük yağmuruna tuttu potaları. Fenerbahçe Ülker 6, Tofaş 3 üçlük isabeti bulurken skorda sarı lacivertlilerin hakimiyeti vardı. Fenerbahçe Ülker'e karşı takımını ayakta tutan Brandon Bowman, takımının son çeyreğe umutlu girmesini sağladı.

Bu umut, 4-0'lık seri ile birlikte "Kazanabiliriz" havası yarattı Bursa ekibinde. Ömer Onan'dan gelen 5 sayı ile farkı 5'e çıkaran sarı lacivertliler Preldzic ve Greer'in dış atışlarıyla farkı açtı. Durmak bilmeyen 3'lükler Tofaş'ın gardını düşürmedi, Bowman kaynaklı sayılarla bir şekilde tutundular maça. Son 2 dakikaya 3 sayı geride giren Tofaş, taktik faul savaşını dramatik hatta trajik bir şekilde kaybetti. İlkan'a söylenen "2'de 1 at, ribaundu çek, maçı kazandır" cümlesini aynen uyguladı genç pivot ama, onu blok manyağı yapan Semih kenarda olsa bile yılların kurdu Mirsad izin vermedi Tofaş'ın galip gelmesine.

Fenerbahçe Ülker, ligde en zorlandığı maçını oynadı belki de. Gemlik'te oynadıkları maçı güle oynaya kazanmışlardı. Brandon Bowman'ın lider konumunda takımını ateşleyip son saniyeye dek umut dağıtması ve Mirsad'ın son saniyedeki bloku derin bir "oh" çektirdi sarı lacivertlilere. Bu sonuçla 22.haftayı lider kapatmayı garantiledi Fenerbahçe Ülker.

FENERBAHÇE ÜLKER (88): Roko Leni Ukic 11 (3 asist), Mirsad Türkcan 10 (4 ribaund), Ömer Onan 18 (2 ribaund- 3 asist), Rasim Başak (3 ribaund), Semih Erden 2 (3 ribaund- 1 asist), Gordon Giricek 6 (2 ribaund- 2 asist), Damir Kaan Mrsic 5, Lynn Terence Greer 11 (4 ribaund- 3 asist), Tarence Anthony Kinsey 7 (2 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 18 (8 ribaund- 5 asist)

TOFAŞ (86): Mehmet Yağmur 12 (1 ribaund- 4 asist), Osman Orçun Göllü 8 (2 ribaund- 1 asist), Brandon Kyle Bowman 27 (8 ribaund- 1 asist), Melih Sevda 4 (3 ribaund), Can Altıntığ 10 (3 ribaund), Cihad Şahin 6 (6 ribaund- 2 asist), Sean Morgan Denison 15 (3 ribaund- 2 asist), Marko Kolaric 2, İlkan Karaman 2 (5 ribaund), Fırat Toz

1.PERİYOT: 15-18
2.PERİYOT: 24-21
3.PERİYOT: 29-25
4.PERİYOT: 20-22
F.Bahçe Ülker: 88-86: Tofaş ( Ecel Terleriyle Galibiyet) F.Bahçe Ülker: 88-86: Tofaş ( Ecel Terleriyle Galibiyet) Reviewed by Adsız on 21:48 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.