Advertisement

F.Bahçe Ülker: 76-51: Efes Pilsen ( Şampiyon F.Bahçe Ülker)

İki takım da karakteristik beşleriyle sahaya çıktı. Efes Pilsen 4 kısa, Fenerbahçe Ülker 2 uzunla sahadaydı. Ömer'in 3 sayılık isabetiyle başlayan Fenerbahçe Ülker, savunmada inanılmaz agresif oynadı. Efes ilk sayılarını 2 dakika sonra Kasun'dan buldu ki o pozisyonda da 3 kişi vardı çevresinde. Charles Smith'i tamamen durdurdular ve adeta sahadan sildi Ömer-Kinsey ikilisi. Ender - Kasun kaynaklı oyunlarla sayı üretmeye çalıştı Efes. Fenerbahçe Ülker 2 uzunla oynamanın avantajıyla pota altından bol bol sayılar üretti, savunmadaki sertliği ile fast break sayılarıyla rakibi sindirdi. Ender'in şuta kalkarken talihsiz düşüşü sonrası, önce Ergin Ataman'a sonra da Ender Aslan'a çalınan teknik faullerle gelen bedava sayılarla Fenerbahçe Ülker 14-0'lık seri ile fark 19 sayıya çıktı (26-7). Charles Smith ilk boş atışını ilk çeyreğin sonlarına doğru buldu ve nihayet üçlüğü gönderdi. Ancak ona cevap gecikmedi ve Ukic ile Mirsad'ın üçlükleriyle ilk çeyrek 32-10 sonuçlandı.

Oyun kurucu sıkıntısı bir yana, Fenerbahçe Ülker'in isteği ve hırsı bir yana, Efes Pilsen'in durağan hücum düzeni ilk 10 dakikada 10 sayı bulmalarına neden oldu. Ama kötü gidişata dur demek için bir mola bile almayan Ergin Ataman, rotasyondaki oyuncularını sahaya sürüp rakibinin hızını kesmeye çalıştı. Savunmada geri adım atmayan Fenerbahçe Ülker, ikinci yarıda da çizgisini devam ettirdi. Topu oyunda tutma çabasında olan Smith'in Ufuk Sarıca ve Ergin Ataman'ın üzerine çıkması ilginç kareler ortaya çıkarttı. Sarı - lacivertlilerde Greer'in de çorbaya tuz katmasıyla fırtına devam etti. Devreye 3:13 kala Ergin Ataman ilk molayı aldı ve mola sonrası 4-0'lık seri yakaladı Efes. Mola işe yaradı mı derken Mirsad'ın el üstü üçlüğüyle tekrar momentumu sağladı ev sahibi ekip. Bu esnada 3 maçtır forma şansı bulamayan Damir Mrsic'in oyuna dahil olması ve devrenin son sayısını üçlük olarak göndermesiyle devre 48-24 bitti.

Üçüncü çeyreğe üçlük kullanarak başladı iki ekip de. Efes Pilsen mağlubiyeti kabullenmişti zaten. Aradaki 30 küsür farktan sonra yavaş yavaş Fenerbahçe Ülker'i oyuncular şampiyonluğu kutlamaya başladı. 65-32 biten üçüncü çeyreğin ardından formalite halinde oynanan 10 dakika sonunda oyuncularını alkışlattı Ertuğrul Hoca. Amaçsız geçen 10 dakikanın ardından skor 76-51 olarak belirlendi. Efes Pilsen adına bugün sahadaki tek olumlu hareket, maç bitmeden Ergin Ataman'ın Fenerbahçe Ülker kurmaylarını tek tek tebrik etmesi oldu. Fenerbahçe Ülker sezonu 2 kupayla kapatarak basketbolda iyi bir sezonu geride bıraktı. Ama lig kupasının önemi daha farklıydı. Futbolda yaşananlar, Tanjevic'in rahatsızlığı derken çok ihtiyaç vardı kupaya. Eze eze galibiyet, ne denir ki? Ertuğrul Erdoğan'ı da tebrik ediyorum, çok iyi kullandı fırsatı ve şampiyonlukta büyük katkısı var. Onunla ilgili bir yazı yazmayı düşünüyorum zaten.

FENERBAHÇE ÜLKER (76): Roko Ukic 15 (1 ribaund- 4 asist), Mirsad Türkcan 16 (2 ribaund), Ömer Onan 5 (1 ribaund- 4 asist), Rasim Başak (1 ribaund), Semih Erden 13 (6 ribaund- 1 asist), Damir Mrsic 3, Gasper Vidmar 8 (6 ribaund), Lynn Greer 2 (3 ribaund- 1 asist), Oğuz Savaş 2 (2 ribaund- 1 asist), Tarence Kinsey 11 (8 ribaund- 3 asist), Emir Preldzic 1 (4 ribaund- 2 asist)

EFES PİLSEN (51): Mario Kasun 5 (3 ribaund), Charles Smith 15 (10 ribaund- 1 asist), Igor Rakocevic 5 (1 ribaund- 2 asist), Preston Shumpert 6, Kaya Peker 3 (5 ribaund), Duşan Cantekin (1 ribaund), Bostjan Nachbar 8, Ermal Kurtoğlu 3, Sinan Güler 4 (6 ribaund), Ender Aslan (1 ribaund- 3 asist), Ali Işık 2

1.PERİYOT: 30-12
2.PERİYOT: 15-12
3.PERİYOT: 20- 8
4.PERİYOT: 11-19
F.Bahçe Ülker: 76-51: Efes Pilsen ( Şampiyon F.Bahçe Ülker) F.Bahçe Ülker: 76-51: Efes Pilsen ( Şampiyon F.Bahçe Ülker) Reviewed by Adsız on 20:49 Rating: 5

1 yorum:

saLsa dedi ki...

Teknik fauller Rakocevic'in Ömer ile olan pozisyonundan sonra geldi.. Ataman & Sarıca'nın üstüne çıkan ise Nachbar değil de Charles Smith'di.

saLsa

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.