Advertisement

Boston Pes Etmedi

Maç biraz rötarlı da olsa başladı. Maç öncesi durumları hakkında biraz bilgi vermek gerekirse Boston tek seçeneği var kazanmak, sırtları duvara dayanmış durumdalar tüm güçleriyle ileri gitmek zorundalar. Lakers’ın amacı ise onların güç ve iştahlarını onların aleyhine kullanmak. Gerçi Boston bu gibi durumları çok görmüş ve üstesinden gelmiş bir takım.

Bu geceki maça savunmalar damga vurdu. Skor anlamında kısır bir maç olmasına rağmen seğir zevki tatmin ediciydi. Bunda hakemlerin sertliğe biraz daha göz yummalarının payı büyük. Pierce geçen 2 maçın hıncını alır gibi başladı maça ve tek başına takımını sırtladı adeta. Ray Allen ise 3 maçta kaldığı yerden devam etti ve 7/1 gibi berbat bir yüzdeyle oynadı ilk yarıda. Lakers cephesinde ki kötü haber ise Bynum idi dizindeki sakatlık maç öncesi çok ağrı yapmış ve Lakers yönetimi maça çıkarmamayı bile düşünmüş. İlk 5 başlayan Bynum’un ilk 3 maçtaki etkinliği yok ama onun sahada olması bile Bostonlular için korkutucu bir engel. Kobe'ye gelirsek hücumda aktif bir görüntü sergilemesine rağmen az top kullandı. Ta kii ilk yarının son 3 dakikasına kadar. Lakers hucümunun sıkıntıya girdiğini gören Kobe aldı eline sazı.. Üst üste 3 basket (2'si üçlük) bulan Kobe kısır geçen maçta ufakta olsa bir fark yarattı ve takımını 8 sayı öne fırlattı. Boston devre sonunda bulduğu hızlı hucumlarla farkı 3'e kadar indirdi. İlk yarıdan şimdilik bu kadar...

İkinci yarıda Boston daha iyi bir oyun oynadı ve Lakers’ın yakaladığı farkı eritti. Lakers'ın hücumunun tıkandığı noktalarda topu Kobe'ye geçiremeyince gelişi güzel hücumlar izledik. Özellikle Bynum’un ikinci yarıda hiç oynayamaması Boston’ın ribaund üstünlüklerindeki ilk nedeniydi. Sonra da Odom geliyordu, o nedenlerde sıfır konsantrasyonla oynadı adeta. Boston'da Glen Davis takımı resmen sürükledi. Pierce, Garnett, Ray Allen benchden maçı izlerken o Bynum' un onu rahatsız etmeyişiyle arkadaşlarının hatalarını düzeltti ve Boston'un en skorer oyuncusu oldu. Lakers'da Kobe maçı 33 sayıyla bitirdi yine yaptı Kobe’liğini ama yetmiyor bazen o da bu gecelerden biriydi. Şimdi önümüzde 5. maç var ve o maç serinin kırılma noktası. Maç yine Boston’da oynanacak. Bu maçın kilit noktası ise Bynum. Eğer yine dizi izin vermezse oynamasına Boston’un şansı daha yüksek.

Kaan CİNS

Boston Pes Etmedi Boston Pes Etmedi Reviewed by Adsız on 12:08 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.