Advertisement

Boston"Ray" Çalışmaları Başladı, Seri 1-1 Oldu

İki takım da alışıldık 5’leriyle başladı. Savunmada ise ilk maçtaki gibi Kobe Rondo’yu yaklaşık 3 adım geriden savunuyor ve Garnett’in yardımına gidiyor.
Maç Lakers’ın 7-0 lık serisiyle başladı ve ribaundlarda 5-0’lık üstünlüğü var. Bu ilk maçtaki tablonun aynısı. İlk maçtan başka bir benzerlik ise Boston’daki faul problemi. Garnett ilk 3 dakikada 2 faul yapıp kenara geldi. Anlaşılan hakemler yine sertliğe izin vermeyecek. Asıl ilginç olan Rondo’nun Fisher savunmasında etkisiz kalması. Normal sezonda savunma ilk 5’ine seçilen bir oyuncunun Fisher gibi basketbolun son baharında, ayakları yavaşlamış bir oyun kurucuyu sahadan silmesi gerekir. Bu maça hazırlanıp gelen başka bir isim ise Ray Allen ilk çeyreğin ilk yarısında 5/4 gibi yüksek bir yüzdeyle ilk maçın hıncını çıkarıyor adeta. Çeyreğin sonlarına doğru bu iki veteran takımdan beklenmeyecek kadar tempolu bir maç izledik. Bu arada NTV yeni bir karar alıp her molada aynı 1 dakikalık bandı yayınlamaktan vazgeçip Staples Center’daki sahne showlarını yayınladı. Maça dönersek, Lakers da Boston’a uyum sağlayarak faul problemine girdi. Odom 2.30 dakikada 3 faul yaparak ilk yarıya kadar kendini dinlenmeye çekti. Boston bu çeyrekte savunmasını konuşturdu ve durmaz denen Lakers hücumunu durdurdu ve ilk çeyreği önde kapadı.

İkinci çeyrekte Boston oyununu bir üst seviyeye taşıdı. Özellikle Ray Allen 5/5 3’lükle adeta ateş aldı. Boston farkı 12’ye kadar çıkardığında Kobe oyuna girdi ve Ray Allen savunmasında iş başı yaptı. Fakat Kobe’den hiçbir zaman savunma beklenmemiştir,ondan beklenen aksayan Lakers hucumunu tekrar hayata geçirmektir. Fakat Kobe bile Ray Allen’ı durduramadı ve M.J’ye ait olan 6/6 3’lük olan rekoru 8/7 yaparak geliştirdi Allen. İlk yarının tartışmasız yıldızı Ray Allen 27 sayıyla takımının ve maçın en skorer oyuncusu. Lakers için iyi haberse Ray Allen’ın rekor kırdığı maçta Kobe’nin son saniye 3’lüğüyle farkın sadece 6 olması.

3. çeyreğin başında Lakers 9-0’lık bir seri yakalayarak durumu beraberliğe kadar getirdi. Hakemler Kobe’yi de faul problemine soktu,4 faulun 2’si havadan çalınmış faul. Bu maçın kayıp isimlerinden birisi de Pierce oldu. İlk isabetini 3. çeyrekte bulan Pierce ikinci maça gelmemiş adeta. Boston’da faul problemi sürerken Garnett ve Perkins’in 4’er faulü var. Boston için iyi bir haber ise serideki ilk ikinci şans sayılarını 3.çeyrekte bulmalarıydı.

4.çeyrekte hakemlerin berbat yönetimi devam etti ve Kobe’ye havadan gelen bir faul daha çaldılar. Böylece Kobe’yi devreden çıkardılar. Ron Artest savunmada iyi iş yapıp Pierce’ı iyi savundu ama hücümda oyunu resmen boğdu. Maçın son dakikalarında 11-0’lık bir seri yakalayan Celtics maçı 103-94 kazanmayı bildi ve durumu 1-1’e getirdi. Şimdi seri Boston’a taşınıyor ve final serisinin özelliğinden dolayı üst üste 3 maç Boston’da oynanacak. Bakalım Celtics’in yaptığını Lakers yapıp deplasmanda maç kazanabilecek mi?

Kaan CİNS

Boston"Ray" Çalışmaları Başladı, Seri 1-1 Oldu Boston"Ray" Çalışmaları Başladı, Seri 1-1 Oldu Reviewed by Adsız on 10:20 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.