Advertisement

Vladimir Veremeenko'dan Banvit'e 2 Yıllık İmza.

TBL'in iddialı ekiplerinden Banvit, dış transferde Belaruslu power forvet Vladimir Veremeenko’yu renklerine bağladı. 30 yaşındaki ve 2.08 boyundaki tecrübeli oyuncu, önümüzdeki iki sezon Banvit'in formasını giyecek..

Son 6 sezondur Unics Kazan formasını giyen Veremeenko, bu sezon başında İspanya’nın CAI Zaragoza takımı ile anlaşma sağlamıştı. 4 ve 5 numaralı pozisyonlarda oynayan Veremeenko, geçtiğimiz sezon Unics Kazan forması ile VTB Ligi'nde 18 dakika ortalamayla sahada kalarak; 7.9 sayı ve 4.4 ribaund ortalamaları yakalamış,  ULEB Eurocup’ta ise 17 dakika ortalamayla sahada kalarak; 6.6 sayı ve 3.7 ribaund ortalamalarıyla mücadele etmişti. 2006 NBA Draftında  Washington Wizards tarafından draft edilen Veremeenko, 2004-2005 yılında Rus ekibi Dinamo St. Petersburg ile FIBA Avrupa Ligi, 2010-2011 sezonunda ise Unics Kazan ile ULEB Eurocup şampiyonlukları yaşamıştı.

Bu sabah saatlerinde İstanbul’da sağlık kontrolünden geçen Veremeenko takıma İstanbul’da dahil olarak Almanya ve Yunanistan’daki hazırlık karşılaşmalarında hazır bulunacak.

Transferle ilgili olarak bir açıklama yapan Banvit Basketbol Kulübü’nün Genel Menajeri Turgay Çataloluk; “Vladimir Veremeenko uzun süredir Unics Kazan’da gösterdiği istikrarlı performansla basketbol kamuoyunun bildiği bir isim. Biz de çok yakından tanıdığımız sporcuyu uzun rotasyonumuza ekleyerek kadromuzu daha alternatifli hale getirmeye çalıştık. Gelecek sezon hem Türkiye Ligi ve Kupası hem de Eurocup’da başarılı olmak adına oyuncu seçimlerinde titiz davranıyoruz. Veremeenko ile yaptığımız anlaşmayı 2 senelik olarak imzaladık. Kendisine başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Vladimir Veremeenko'dan Banvit'e 2 Yıllık İmza. Vladimir Veremeenko'dan Banvit'e 2 Yıllık İmza. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 15:05 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.