Advertisement

Play-off Hesapları


Beko Basketbol Ligi'nde normal sezonu bitirdik. Acısıyla tatlısıyla.. Şimdi geriye şampiyonu belileyecek olan playoff maçları kaldı. Kısaca eşleşmelere bir göz atalım:


Efes Pilsen - Darüşşafaka Cooper Tires Seri:(1-0)
Türk Telekom - Mersin BŞB Seri:(1-0)
F.Bahçe Ülker - Antalya BŞB Seri:(1-0)
G.Saray Cafe Crown - Beşiktaş Cola Turka Seri:(0-0)

Efes Pilsen - Daçka maçıyla başlayalım dilerseniz.Biracılar son 2 sezondur Fenerbahçe Ülker'e verdi kupayı ancak bu sene işi sıkı tuttular. Normal sezonda da 2 kez yendikleri Daçka karşısında zorlanmazlar. Ancak Ergin Ataman'ın iyi yapması gereken bir iş var; Daçka serisinden sonraki rakiplere göre kadro rotasyonunu iyi ayarlamalı. Bildiğim kadarıyla Efes'te sakat yok, bu da uzun soluklu şampiyonluk yolunda onlar için büyük avantaj.

Türk Telekom - Mersin BŞB serisinde 1-0 Telekom önde fakat, Mersin'in ne kadar tehlikeli takım olduğunu biliyoruz. Zaten Ahmet Kandemir hangi takımdaysa bilin ki o takımda kelepir baba şutörler var. Cris Lofton bu yıl adından oldukça söz ettirdi, Bo Mccaleb, Eddie Basden de Mersin takımının önemli silahlarından. Telekom ise Kenan Bajramovic ve El-Amin ile anlaştıktan sonra maçları daha rahat kazanmaya başladı. Seride Telekom favori ancak Mersin'in ani vites yükseltmelerine dikkat etmek lazım...

Fenerbahçe Ülker - Antalya BŞB serileri hep zorlu geçmişti sarı-lacivertliler için. Bu sene de iki takım eşleşti ancak Antalya geçen seneye göre daha sıkıntılı sanki. Fenerbahçe'de ise playoffların adamı Willie Solomon sazı yine eline alıp takımı toparlar. Fenerbahçe'nin zorlanacağını düşünmüyorum.

Veeeee derbi... Galatasaray C.C ile Beşiktaş C.T arasında 0-0 başlayacak seri. İki takım da yıpranacak diğer maçlar için. Galatasaray, iyi başladığı sezonda sakatlarla boğuştu, üstüne bir de yanlış coach tercihi eklendi. Beşiktaş için de aynı şeyleri söylemek mümkün. Onlarda da ekonomik sıkıntılar baş gösterdi fakat, iyi toparladılar. Doğru dürüst 5 numarası bile olmayan Beşiktaş, buralara kadar ekmeğini taştan çıkartarak geldi. Cevher-Haluk-Wesson-Chatman-Baxter gibi isimler çok formdalar. Bu seride Beşiktaş'ın güleceğini düşünüyorum. 



Play-off Hesapları Play-off Hesapları Reviewed by Adsız on 12:16 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.