Advertisement

Banvit'te Kötüye Giden Ne?


      Sezona Efes galibiyeti ile başlamışlardı halbuki. Herşey iyiydi. İlk 9 haftada 7 galibiyet alarak ligin 5. sırasındaydılar. Uzatmada kaybedilen Beşiktaş Cola Turka maçı sonrası  7 haftada sadece 1 galibiyet alabildiler ve düşüş başladı. 

     Bu sezon Banvit'in yaptığı yabancı transferlerinin doğru olmayışı, takımla uyuşmaması gibi faktörler Bandırma ekibi için pahalıya mâl oldu. Antoine Aguido takıma hiç birşey vermedi (Sadece bir maçta son saniye basketi ile galibiyet kazandırmıştı.) Skor üreten ancak ribaund sezgisi kuvvetli olmayan (Selçuk Ernak böyle düşündü en azından) Lamar Johnson ile yollar ayrıldı, yerine Andre Brown geldi.  Kaldı ki bu iki oyuncudan hangisini oynatırsın diye sorsanız bana, düşünmeden Lamar derim. Andre Brown'un şutu dahi yokken, böyle bir transfer politikasına akıl sır erdirmek güç. Eğer bu işin tek nedeni ribaund dalgası ise Andre de Lebron değil sonuçta. Bir de Mutlu Demir olayı var tabii ki. Ligimizin en iyi savunmacı pivotlarından biridir bana göre Mutlu. Onunla da yollar ayrıldı ve Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi kendisiyle anlaşma yapmıştı. Jason Forte diye bir adam var ki sormayın gitsin. TB2L'de Genç Banvitliler formasını giyerken, A Takıma çağrıldı, üstüne All-Star'da smaç şampiyonu oldu ve ismini duyurdu. Gelin görün ki sahada yaptığı tek bir iş var: Koşmak.. Evet sadece koşuyor bu adam. Sanki yeryüzünde başka yabancı kalmamış, Banvit Forte'ye bel bağlamış gibi.

     Joe Crispin'in 1. guard olarak kullanılması ve yanına yardımcı guard Yiğitcan ile idare edilmesi... Joe Crispin tipik bir 2 numara iken, sen onu kalkıp da 1 numara oynatırsan, o adam abuk subuk şut da atar pas da verir... Nitekim yapıyordu, zaten TBL'de NBA üçlüğü diye tabir ettiğimiz şutları sadece Joe attı bu yıl. Crispin'in takımda olması her takım için güzel, fakat onu doğru yerde oynatabilmek önemliydi. Bunu yapamadı Banvit. Yedeği Yiğitcan ise skorer bir isim değil ama bana göre aldığı süreler zarfında iyi performans gösterdi.

     Banvit'in bu kadar yanlışları var, doğruları hiç mi yok peki? Elbet var. Lance Williams'tan girelim konuya. Sezon başlamadan evvel Banvit bu yılın en iyi pivot transferini yaptı demiştim. Ki yanılmadım da. Zaten önceden de 02-03 sezonunda İTÜ formasıyla da tanımıştık onu. İri vücudunun yanı sıra posttan şutları da çok etkili bir isim. Banvit de doğal olarak ve haklı olarak onu kullanmaya çalıştı maçlarda. Ayrıca Lance'ın pasörlüğü de fena değildir. Dışarıda TBL'nin iyi şutörlerinden Yunus Çankaya'nın performansı da bir bakıma Williams'ın performansıyla doğru orantılı oldu. Yunus zaten Mutlu Akü'de kendini göstermişti. Genelde iyi skorer; bazı maçlarda da hayvani oynadı hakikaten, kutlamak lazım. Erkan Veyseloğlu ve Caner Topaloğlu'nu da es geçmeyelim. Özellikle Caner bu yıl müthiş bir patlama yaptı. Rakibin önemli skor silahlarını durdurdu, durduramadıklarını da yavaşlattı.. Pek fazla potaya bakmadı ancak her iki Beşiktaş C.T. maçlarında da iyi performanslar gösterdi bu yönden de.

  Artık bu sene geçti, önümüzdeki seneye bakmamız lazım diyerek kapatalım postumuzu. Orhun Ene yönetiminde Banvit'in seneye çok çok iyi olacağını düşünüyorum. Fakat, Banvitspor Başkanı Özkan Kılıç'ın takıma fazla karışmaması gerektiğini de düşünüyorum. Yücel Hoca'nın Banvit serüveninin kısa olmasının da başlıca nedenidir kendileri...

 


 
Banvit'te Kötüye Giden Ne? Banvit'te Kötüye Giden Ne? Reviewed by Adsız on 13:36 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.