Advertisement

TBL 13.Hafta Tahminlerim

Öncelikle hepinize merhaba… Sizlerle Beko Basketbol Ligi hakkında konuşacağız. İlk yazımda Beko Basketbol Ligi’nin 13.Hafta Tahminleri ile karşınızdayım.

  ERDEMİR-BEŞİKTAŞ COLA TURKA

  Son haftalarda seri galibiyetler alan Başiktaş, Erdemirspor’a konuk olacak. Karadeniz ekibi ligde zor günler geçiriyor ve ABD’li guard Sean Colson ile yolları ayırdılar. Takımda skor yükünü çeken Nate Funk’un yanına bir transfer yapılmış ama maça yetişecek mi bilemiyorum. Konuk takımda ise keyifler yerinde. Maçın favorisi Beşiktaş Cola Turka maçı kazanacaktır.

  EFES PİLSEN- KEPEZ BELEDİYE

  Avrupa’da ve TBL’de yoluna iyi bir şekilde devam eden Efes Pilsen’i bu hafta kolay bir maç bekliyor. Ligin dibine demir atan Kepez Belediye ile evinde karşılaşacak olan biracılar maçı rahat kazanır. Maçın en güzel tarafı da Robert Traylor-Kaya Peker çekişmesi olacak.

 CASA TED KOLEJLİLER- MERSİN BŞB.

  Ligde zor günler geçiren bir diğer takım da Casa Ted Kolejliler. Bu haftanın onlar için çok kritik olduğunun farkındalar ve maça kazanmak için çıkacaklar. Galatasaray Cafe Crown’dan Marshall Strickland’ı kadroya dahil ettiler. Skor yükünü Prowell’den sonra Marshall da çekecek böylece. Mersin ise son hafta Pınar Karşıyaka’ya son saniyede mağlup oldu. Oynadıkları basketbol ve oyuncular CASA’ya göre daha iyi olsa da içimden bir ses bu maçı CASA Ted’in kazanmasının daha muhtemel olduğunu söylüyor.

  BANVİT-TÜRK TELEKOM

 Haftanın en zevkli maçı bu maç olacak kanımca. Son haftada kaybeden iki takım Bandırma’da kapışacaklar. Ligde bir maçta en çok asist yapan oyuncu sıralamasında Turku ve Crispin geliyor. Dolayısıyla maçın sonucu bu iki oyuncunun performansına aşırı derecede bağlı. Ayrıca pivot mevkilerinde Türk Telekom’un bariz üstünlüğünü görüyoruz. Gerek Dudley olsun gerek Wright olsun, Williams ve Johnson’a göre daha skorer ve daha hızlı oyuncular. Özellikle Lance Williams’ın bu oyunculara göre çok ağır kalacağını düşünüyorum (Bu yüzden dolayı Fenerbahçe maçında başları çok ağırmıştı). Son olarak hakemlerin çalacağı düdükler ve muntazam Banvit seyircisi de maça ufak da olsa etki edecektir. O kadar şey yazdım, peki ulaştığımız sonuç nedir? Hiçbirşey değil.. Bu maçın favorisi yok, kim kazanırsa sürpriz olmaz.

 PINAR KARŞIYAKA- OYAK RENAULT

  Ligimize renk katan iki takım İzmir’de kozlarını paylaşacaklar. Kaf-Kaf Mersin’i, Oyak da Erdemirspor’u devirdiler geçen hafta. Bu maçı değerlendirirken, Oyak cephesinden bakmak istiyorum olaya. Bu sene Oyak iyi basketbol oynuyor fakat son saniyelerde maç kaybetme hastalığını bir türlü çözemediler, bu sorun çözülse 10 numara takım olacaklar. İzmir’de Oyak’ın kazanma ihtimali var, ancak Pınar Karşıyaka maça daha yakın. Ayrıca takımın kilit isimleri Alex Gordon-Evren Büker-Jones-Hakan Köseoğlu-Benton-Mims ‘in performansları da etkileyecek sonucu.

 

MUTLU AKÜ SEKÇUK ÜNV.- PETKİM ALİAĞA

  Son 3 maçını da kaybeden Selçuk Üniversitesi kötü gidişe son vermek istiyor. Ancak karşılarında ligin flaş takımı Pektim Aliağa var. Selçuk Ünv.’de Ibekwe,Mack gibi oyunculardaki düşüş gözlerden kaçmadı muhakkak. Bu da takımın performansını düşürdü ve yenilgiler meydana geldi. Aliağa’da ise işler yolunda gidiyor. Her maç en az 15-20 ve üstü atan Aubrey Reese, çember altında istikrarını sürdüren Chuck Davis ve yıllardır benche mahkum olan ve bu sene kendini bulan Fatih Solak.. Saydığımız isimlerin hepsi formda. Bunlara Reha Öz, Barış Güney gibi isimleri de ekleyecek olursak Aliağa açık ara favori görünüyor. Maçları savunmadan çok hücum ile kazanan Petkim Aliağa, zor sayı bulan Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi karşısında favori.

  GALATASARAY CAFE CROWN- FENERBAHÇE ÜLKER

  Haftanın maçında ezeli ekipler Galatasaray ile Fenerbahçe 2009’un ilk derbisinde karşılaşacaklar. Ayhan Şahenk’te oynanacak maç. Maç öncesinde Galatasaray cephesinde gelişmeler oldu. Coach Murat Özyer takımdan ayrıldı. Son haftalarda oynanan kötü basketbola geçen hafta Beşiktaş yenilgisi de eklenmişti. Fenerbahçe ,se son haftalarda farklı galibiyetler aldı. Bu maçta da favorim konuk ekip olacak.. Oyuncu kaliteleri olarak bakarsak bana göre, Galatasaray’ın oyuncuları Fenerbahçe’nin oyuncularıyla arasında pek bir fark yok. Fakat iki takımın oyun şablonları bir hayli değişik. Tanjevic sistemini takım üzerinde oturttu, ancak Özyer bunda başarılı olamadı, belki de bu yüzden gönderildi. Galatasaray’ın avantajlarından biri seyircisinin ateşli olması. Belki bu ateş oyuncuları gaza getirir. Ama dediğim gibi yukarı anlatılanlar ibreyi Fenerbahçe Ülker’, gösteriyor.

 

 ANTALYA BŞB.- DARÜŞŞAFAKA COOPER TİRES

  13. haftanın kapanış mücadelesinde Antalya BŞB.ile Daçka kapışacak. Altar Tunçkol yönetiminde 2/3 yaptı ev sahibi takım. Rakip Daçka ise kısıtlı ve genç kadrosuyla rakiplerine kafa tutuyor. Antalya’da kan değişimi işe yaramış.  Oyuncuların istekleri, arzuları daha belirginleşmiş. Daçka’da Bora Hun Paçun’un Efes’e geri gönderilmesi onları çok sıkıntıya soktu ama Ekrem Hocam bu kadroyla elinden gelenin en iyisini yapıyor. Ben Daçka’nın bu maçta da direneceğini düşünüyorum fakat skoru kestirmek zor.

 

TBL 13.Hafta Tahminlerim TBL 13.Hafta Tahminlerim Reviewed by Adsız on 23:16 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.